پایان سی و یکمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان
تعداد بازدید : 5
میزبانی درخشان خراسان شمالی در جشنواره هنری ملی
سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان عصر جمعه پس از رقابتی ۳ روزه کارگاهی، با معرفی برترین ها در بجنورد به کار خود پایان داد. با برگزاری بسیار مطلوب و فوق العاده این جشنواره، استان خراسان شمالی، یک میزبانی درخشان دیگر را در یک جشنواره هنری ملی به نام خود ثبت کرد. گفتنی است «محمود سالاری» معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و «محمد خراسانی زاده» مدیرکل هنرهای تجسمی به تماشای آثار خلق شده به نمایش گذاشته شده در سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان نشستند. از سوی دیگر، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و مدیرکل هنرهای تجسمی به همراه تعدادی از مسئولان استانی با حجتالاسلام والمسلمین «رضا نوری»، نماینده ولی فقیه درخراسان شمالی و امام جمعه بجنورد دیدار کردند.
این رویداد ملی که با حضور ۱۷۴ هنرمند از نوزدهم ماه جاری در ۱۱ رشته هنری در دانشکده هنر بجنورد فعالیت خود را آغاز کرد، پس از ۳ روز تولید اثر و بررسی آثار از سوی داوران عصر جمعه با معرفی برترین ها به کار خود پایان داد. بر اساس گزارش ستاد خبری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، در رشته خوشنویسی، «متین اعتباریان» برگزیده این بخش شد و از «محمدمهدی رضایی خواه» و «محمدتقی محرم زاده» از البرز تقدیر به عمل آمد. بر این اساس، در رشته کاریکاتور، «محمد راعی» برگزیده بخش کاریکاتور شد و «ساعد ضیایی» مورد تقدیر قرار گرفت. بر اساس رای هیئت داوران، در رشته مجسمه سازی، «ریحانه قائینی یحیی آبادی» توانست عنوان برگزیده این بخش را از آن خود کند و از «امیرحسین آقایی» نیز در این رشته تقدیر به عمل آمد. این گزارش حاکی است، در رشته هنرهای رسانه ای جدید «محمد مهدی فروغی» و «محسن ظهوریان» شایسته تقدیر شدند. بنا بر رای هیئت داوران، «مهتاب حاجی باقری»، «حانیه معروفی» و «فاطمه سادات ابراهیم زاده» در رشته سرامیک تقدیر به عمل آمد. در رشته نگارگری، «حدیثه دوستی» عنوان برگزیده رشته نگارگری را از آن خود کرد و «فائزه حیدری» و «فاطمه قاسمی» شایسته تقدیر شدند. هیئت داوران در رشته نقاشی، «تارا لک» را به عنوان برگزیده انتخاب و از «کوثر سابقی نژاد» و «فاطمه صباغی» تقدیر به عمل آمد. در بخش طراحی نیز «علی توسلی» موفق شد تا به عنوان برگزیده معرفی شود و «هانیه دری دولت آبادی» و «کیمیا پاکار» نیز شایسته تقدیر شدند. بر اساس این گزارش، «محمدرضا زین الدینی» در رشته تصویرسازی توانست عنوان برگزیده را به دست آورد و «زهرا فیض آبادی» و «پارسا توانایی» نیز مورد تقدیر قرار گرفتند. هیئت داوران در رشته گرافیک، «ایمان تقوایی» را به عنوان هنرمند برگزیده معرفی کرد و «کمیل حسنزاده» و «آیسا فخاری» شایسته تقدیر شدند. در رشته عکاسی، «فاطمه فیاض» برگزیده این بخش شد و از «ابوالفضل محمودی» و «محمدعلی فربود» تقدیر به عمل آمد. بر اساس این گزارش، شورای سیاست گذاری از «محمد عزیزی» از خراسان شمالی در رشته مجسمه سازی تقدیر ویژه کرد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد:
درک واقعی نماینده ولی فقیه از هنر، فرصتی مغتنم برای اهالی فرهنگ و هنر استان
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد در حاشیه سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران به میزبانی خراسان شمالی از ضرورت حضور علما در مسیر فعالیت های هنری سخن گفت و درک واقعی و درست امام جمعه بجنورد و نماینده ولی فقیه در استان را فرصتی مغتنم برای بهره مندی اهالی فرهنگ و هنر استان برشمرد. «محمود سالاری» خطاب به نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: دست یاری به سوی شما دراز خواهیم کرد زیرا طی شدن مسیری فرهنگ و هنر بدون حضور علما امکان پذیر نیست. وی همچنین اجرای گروه سرود در حاشیه
نماز جمعه را اتفاقی خوشایند برشمرد و خطاب به امام جمعه بجنورد گفت: شاید اگر فرد دیگری بود این اتفاق رقم نمی خورد و این مسئله نشان از دید باز و هنری در این خطه و از سوی حضرتعالی است. حجت الاسلام والمسلمین «رضا نوری» نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد نیز در این دیدار به اثرگذاری هنر در بُعد مثبت و منفی آن اشاره و بر محتوای اثر خلق شده با توجه به اثرات آن در جامعه تاکید کرد و گفت: قرآن به عنوان اثر هنری ارزشمند و تاثیرگذار می تواند منبع خوبی برای بهره مندی هنرمندان در بعد محتوا باشد.
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
پویایی مضاعف جشنواره جوانان با میزبانی خراسان شمالی رقم خورد
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پویایی مضاعف سی و یکمین جشنواره تجسمی جوانان را در گرو میزبانی خراسان شمالی عنوان کرد و از هویت بخشی به دانشکده هنر و ظهور هنرمندان جوان در این خطه سخن گفت. «محمد خراسانی زاده» در گفت و گو با ستاد خبری جشنواره، با بیان این که جشنواره تجسمی جوانان، پویایی و نشاطی را در عنوان و هویت خود دارد و در تمام ادوار گذشته نیز این ویژگی را به همراه داشته است، گفت: در این دوره به واسطه برگزاری در استانی جوان که به لحاظ فضای طبیعی، اقلیمی، نجابت مردمان، خوش طینتی، خوش زبانی و میزبانی مردمان زبانزد است، این پویایی مضاعف شده است. وی ادامه داد: به لحاظ کمیت نیز شاهد یک و نیم برابری شرکت کنندگان نسبت به ادوار گذشته هستیم و همین امر سبب شده است تا اتفاق پر انرژی را در این دوره شاهد باشیم. «خراسانی زاده» در خصوص ضرورت ماندگاری پویایی و تحول در حوزه هنرهای تجسمی در این خطه سخن گفت و افزود: برگزاری یک رویداد ملی در خرسان شمالی به طور قطع مردم را با مفهوم و مصداق های تجسمی آشنا میکند و با توجه به تاثیرگذاری آن در افکار عمومی و این که آغاز هر نوع تحول مثبتی، درگرو تحول افکار عمومی است، این اتفاق بسیار مثبت و اثرگذار خواهد بود. وی همچنین وجود دانشکده هنر در خراسان شمالی و برگزاری جشنواره در این مکان را در ایجاد پویایی و تحول در حوزه تجسمی نوید بخش تحولی عظیم دانست و افزود: تاریخ دانشکده هنر به قبل و بعد از این رویداد تقسیم و یک پدیده هویت بخش به این مجموعه اضافه خواهد شد. وی به حضور تنی چند از داوران و شرکت کنندگان از خراسان شمالی هم در این رویداد اشاره کرد و گفت: این مقوله بیانگر این است که طی سال های آینده باید منتظر حضور هنرمندان جوانی باشیم که حرفهایی برای گفتن دارند. مدیرکل هنرهای تجسمی برگزاری این رویداد در خراسان شمالی را آن هم در شرایطی که ۳ استان دیگر پیگیر میزبانی این رویداد بودند، نویدی برای فضای فرهنگ و هنر استان دانست و تصریح کرد: اتفاقات در این حوزه همچون پا گرفتن انجمن تجسمی در استان و تقویت آن برعهده هنرمندان است و مطالبه و پیگیری اهالی هنر دستگاههای متولی را نیز پای کار می آورد. وی خاطر نشان کرد: خراسان شمالی پس از این رویداد مانند دیگر استان ها نیست بلکه استانی است که میزبان یک رویداد بزرگ ملی بوده است.
از رقابت های سخت و نفس گیر تا تولید خلاقانه آثار
روایت داوران و شرکت کنندگان از جشنواره سی و یکم
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حضور 174هنرمند در ۱۱ رشته برای نخستین بار در خراسان شمالی در قالب سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان و در دانشکده هنر بجنورد، شور و حال وصف ناشدنی را در فضای هنری ایجاد کرد. خلق آثار هنری با هدایت اساتید و کسب تجربه های نو با شیوه استاد شاگردی در تولید آثار، اتفاقی است که امروزه با وجود آن که به یک ضرورت تبدیل شده است، اما جز در دل این رویداد جایگاه دیگری ندارد و همین مقوله این جشنواره را برای هنرمندان جوان جذاب کرده و برگزاری آن پویایی را به جامعه هنری بازگردانده است. به همین خاطر به سراغ تنی چند از هنرمندان و اساتید رفتیم و جشنواره را از دریچه نگاه آن ها به تماشا نشستیم.
رشد کمی و کیفی آثار
«عباس نوری» استاد و داور کارگاه خوشنویسی که دومین سالی است که در این رویداد به عنوان داور حضور پیدا کرده است، با اشاره به این که آثار ارائه شده در این دوره نسبت به دوره گذشته از رشد کمی و کیفی برخوردار است،گفت: این اتفاق نشان از اقدامات صورت گرفته از سوی متولیان امر است. وی لازمه خوب شدن حال تجسمی به ویژه در رشته خوشنویسی را آماده سازی هایی پیش از جشنواره در قالب کارگاه های آموزشی عنوان کرد و گفت: می توان از ظرفیت استان ها برای ارتقای سطح کیفی خوشنویسان بهره گرفت. داور بخش خوشنویسی جشنواره سی و یکم، تقدیر از پیشکسوتان در استانهای میزبان و در دل جشنواره را اقدام اثرگذار دیگری در ترغیب هنرمندان جوان برای ادامه راه دانست.
رقابتی سخت
«الهه محمدی» که موفق شده است تا در رشته تصویرسازی به این دوره از جشنواره راه پیدا کند، به مقایسه این دوره با دوره پیشین پرداخت و گفت: سطح کار شرکت کنندگان این دوره نسبت به دوره قبل خیلی بالاست و این رقابت را سخت میکند. وی انتخاب موضوع جشنواره را به واسطه گستردگی دامنه پرداخت به آن بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به گسترگی موضوع می توان به خوبی روی آن کار کرد و به ایده های جالبی رسید. وی که در دوره گذشته حضور داشت و موفق شد تا منتخب این دوره باشد، فضای آموزشی شکل گرفته در جشنواره را به واسطه برپایی کارگاه ها بسیار خوب ارزیابی کرد و خواستار تغییر در روند انتخاب منتخبان جشنواره شد و گفت: افزایش تعداد منتخبان در هر بخش انگیزه فعالیت هنرجویان را دوچندان خواهد کرد.
استمرار کارگاه ها
«عصمتی» استاد نگارگری که برای دومین سال پیاپی داوری بخش نگارگری این رویداد ملی را عهده دار شده است، از این که استقبال خوبی از بخش نگارگری شده و نسبت به دوره های قبل گسترش بیشتری پیدا کرده است، سخن گفت و افزود: در این دوره شاهد حضور هنرمندانی که تجربه و مهارت بیشتری دارند، هستیم. داور جشنواره سی و یکم تجسمی، یکی از عوامل اثرگذار در کیفی سازی جشنواره ها را استمرار این رویدادها برشمرد و خواستار تداوم کارگاه های هنری در طول سال شد تا مقدمه ای برای برگزاری بهتر جشنواره ها شود.
هدایت درست؛ عامل تولید خلاقانه
«علی توسلی» که از استان اردبیل در این رویداد حضور پیدا کرده، ارتباط هنرمندان با یکدیگر و یادگرفتن از هم را یکی از نقاط مثبت و قوت این جشنواره عنوان کرد. این هنرجوی راه یافته به بخش طراحی که تجربه حضور در دوره گذشته را دارد، بهره گیری از اساتید شناخته شده در دل این رویداد را در هدایت درست هنرجو و حرکت به سمت تولید آثار خلاقانه و تکنیکی بسیار اثرگذار دانست.
پل ارتباط هنرجو و استاد
«زینب فرمانیان» دانشجوی رشته نقاشی که نخستین حضورش را در این رویداد هنری تجربه می کند و در بخش طراحی به رقابت می پردازد، این رویداد را بستری مناسب برای تبادل ارتباط هنرمندان با یکدیگر دانست و گفت: این جشنواره پل ارتباط خوبی میان هنرجویان و اساتید است و موجب می شود تا تجربه های جدیدی به دست بیاورند. وی با توجه به این که هر چند روند کارگاه ها بیشتر به سمت ایده پردازی و کار کردن موضوعی است، اما دیدن آثار یکدیگر در دل کارگاه نوعی آموزش که در روند رشد هنری هنرمندان تاثیرگذار است. وی تداوم ارتباط میان هنرمندان و شکل گیری کارگاه هایی مستمر و ادامه دار را در تکنیکی تر شدن روند آموزش در این رویداد اثرگذار دانست.
قرارگرفتن در مسیر درست هنری
«سیده نسیم محمودیان» که از زنجان در رشته نقاشی شرکت کرده، آشنایی با هنرمندان و استادان به منظور ارتقای سطح آثار هنری خود، دلیل حضورش در این رویداد عنوان کرد و گفت: با تجربه هایی که به واسطه حضور در جشنواره به دست می آوریم به طور قطع در ارتقا سطح فرهنگ و هنر کشور سهیم خواهیم بود. وی با بیان این که قرار گرفتن در مسیر درست هنری زمینه پیشرفت هنر را فراهم می کند، اظهارداشت: از اینرو بسیار خرسندم که این مسیر از طریق جشنواره میسر شده است تا با شکل گیری گفت و گوهای هنری، در این مسیر قرار بگیریم.
رئیس دانشگاه بجنورد اعلام کرد:
جشنواره تجسمی، زمینه ساز افزایش مهارت های هنرجویان
مهارت ها و توانمندی های هنرجویان شرکت کننده در سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با بهره گیری از استادان ارتقا پیدا می کند. دکتر «محمد شیخ زاده» رئیس دانشگاه بجنورد در گفت و گو با ستاد خبری سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی، ضمن ابراز خرسندی از افتخار میزبانی دانشگاه از سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، یکی از مباحث مهم در این دانشگاه را مهارت افزایی دانشجویان و دانش آموختگان برشمرد و به برنامه ریزی در سطوح مختلف استانی، منطقه ای و ملی برای همه علاقه مندان اشاره کرد تا از این طریق فضای مناسبی برای افزایش مهارت ها فراهم شود و رقابت سالم و سازنده ای را شاهد باشیم. وی به استقبال خوب از فضاهای ایجاد شده هم اشاره کرد و گفت: رقم خوردن میزبانی خراسان شمالی از سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان که فرصتی را برای جوانان کشور فراهم کرده است طی چند روز ایده های هنری و خلاقانه خود را به تصویر بکشند، اتفاقی خوشایند است. «شیخ زاده» ادامه داد: این رویداد هم چنین به هنرمندان جوان فرصت داده است بتوانند از این طریق در فضای مناسبی مهارت ها و توانمندی های خود را با حضور استادان خوب کشوری ارتقا ببخشند. وی از همه دست اندرکاران برگزاری این رویداد که این فرصت را در اختیار دانشگاه بجنورد قرار دادند هم تقدیر کرد.
درخشش هنرمند بجنوردی در سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان
هنرمند مجسمه ساز بجنوردی در سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان خوش درخشید. «محمد عزیزی» هنرمند مجسمه ساز راه یافته به این رویداد هنری ملی، توانست توجه شورای سیاست گذاری این دوره را جلب و مورد تقدیر ویژه این شورا قرار بگیرد. 5 نفر از هنرمندان استان در رشته های عکاسی، سرامیک، کاریکاتور، مجسمه سازی و گرافیک در این رویداد حضور یافتند و با راهبردهای اساتید و داوران کارگاه به خلق اثر پرداختند.
جشنواره تجسمی هوای تازه به فضای هنری استان بخشید
هنرمند راه یافته از خراسان شمالی به بخش سرامیک، از این که برگزاری جشنواره هوای تازه ای را به فضای هنر استان بخشید سخن گفت و بر ضرورت خرید آثار هنری به منظور هموار کردن مسیر هنری تاکید کرد. «مهشادپاکزاد» که نخستین حضورش را در این رویداد تجربه کرد، از فضای حاکم در این رویداد و تکاپو و پویایی هنرمندان گفت و با بیان این که سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی میتواند جریان هنر را در این خطه رونق ببخشد، اظهارداشت: این رویداد جرقهای در ذهن علاقه مندان و هنرمندانی که تازه در این مسیر قرار گرفتند،ایجاد کرد و هوای تازه ای را به فضای هنری استان بخشید. این هنرمند جوان، پویایی، انگیزه و تابیدن نور امید در دل هنرمندان این خطه را از دستاوردهای این حرکت اثربخش برشمرد و اظهارداشت: این جشنواره، فرصت تبادل و تعامل برای هنرمندان تجسمی که بیشتر به شکل انفرادی فعالیت می کند فراهم کرده است تا در فضایی دوستانه تجربه کسب کنند و از یکدیگر یاد بگیرند. وی خواستار تغییر در چارچوب جشنواره در قالب گنجاندن رشتههای تلفیقی مثل چوب با سفال یا فلز شد که زمینه ساز جریانی تازه در این رویداد میشود.وی همچنین خرید یا فروش آثار برگزیدگان از سوی جشنواره را شروعی تازه برای فعالیت هنرمندان جوان در مقوله اقتصاد هنر و اتفاقی خوشایند برای اهالی هنر دانست که انگیزه آن ها را برای ادامه مسیر هموار و دوچندان خواهد کرد.
کارگاه های یازده گانه جشنواره تجسمی زیر ذره بین «خراسانی زاده»
«محمد خراسانی زاده» مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه دبیر جشنواره سی و یک تجسمی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی از کارگاه های این رویداد هنری ملی بازدید و در جریان روند تولید آثار قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی و به نقل از ستاد خبری سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، دکتر «شیخ زاده» رئیس دانشگاه دولتی بجنورد و رئیس دانشکده هنر، مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی و دبیر این دوره از جشنواره، از کارگاه های یازده گانه سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی در دانشکده هنر بجنورد بازدید کرد و روند تولید آثار را مورد ارزیابی قرار داد.بر اساس این گزارش،«خراسانی زاده» مدیرکل هنرهای تجسمی جوانان ایران با حضور در کارگاه گرافیک از نزدیک در جریان روند آثار تولید شده قرار گرفت و با هنرجویان و استاد و داور حاضر در این رویداد در راستای چگونگی خلق اثر گپ و گفتی داشت.این مقام مسئول، در کارگاه کاریکاتور نیز حضور یافت و از ظرفیتهای موجود شرکت کنندگان در کارگاه ها از زبان «عباس ناصری» شنید. چگونگی رسیدن مضمون به ایده نیز از دیگر محورهایی بود که در کارگاه تصویرسازی از زبان هنرجویان شرکت کننده و استاد راهنما بدان پرداخته شد. براساس این گزارش، رسانههای تصویری به عنوان یک بخش جذاب و نو از دیگر کارگاههای بود از نگاه استاد و داور کارگاه ظرفیت های خوبی وجود دارد که به نظر می رسد آثار متفاوتی را به محوریت نیکی، غزه و فلسطین شاهد خواهیم بود. این گزارش حاکی است، دیگر کارگاه های این رویداد از نگاه مدیرکل هنرهای تجسمی دورنماد و مورد ارزیابی قرار گرفت.
بنیاد نخبگان از برگزیدگان جشنواره تجسمی حمایت می کند
مدیرکل دفتر پایش و شبکه سازی مستعدان و آینده سازان بنیاد ملی نخبگان و عضو شورای سیاست گذاری جشنواره سی و یکم تجسمی از حمایت برگزیدگان این رویداد برای قرار گرفتن در مسیر نخبگی برای دومینبار خبرداد. «ایزد امجدی» گفت: پیش از این هم بنیاد حمایت هایی را به صورت پراکنده و مختصر انجام داده بود و با توجه به این که هدف بنیاد از توسعه دایره نخبگانی محقق نشد، فرایندی طراحی شد تا کارگروه هایی در دل رویدادها به شکل تخصصی به این مسئله بپردازد.