تعداد بازدید : 8
کمبود 1200 معلم در استان
«اکبری» مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: مدارس استان در سال تحصیلی جدید هزار و ۲۰۰ نفر معلم در تمامی مقاطع کمبود دارد. 4 هزار ردیف استخدامی در ۳۲ ماه گذشته برای جذب نیروی انسانی در آموزش و پرورش استان گرفته شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 8
امروز پیکر مطهر شهید «پارسا سوزنی» تشییع می شود
مراسم تشییع پیکر مطهر شهید مدافع امنیت،
شهید «پارسا سوزنی» ساعت ۸:۳۰ صبح امروز
از مقابل مسجد جامع شیروان به سمت گلزار شهدا
برگزار خواهد شد. آیین شب وداع با پیکر مطهر این شهید والامقام،
شب گذشته در شیروان برگزار شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
استاندار:
تعداد بازدید : 12
محور بجنورد به جنگل گلستان از اولویت های اصلی استان برای راهبری تصادفات است
استاندار خراسان شمالی در اولین جلسه شورای راهبری تصادفات استان در سال ۱۴۰۳ گفت: برخی اقدامات در راستای کاهش تصادفات نیازمند اخذ اعتبارات نیست بلکه می توان از زیرساخت های موجود نهایت استفاده را داشت .«محمدرضا حسین نژاد» با تاکید بر بررسی دقیق فوتی های ناشی از تصادفات افزود: ضمن این که استان باید از زیرساخت های لازم برخوردار باشد، برای عدم بروز برخی اقداماتی که منجر به تصادفات می شود با حداقل امکانات هم می توان پیشگیری های لازم را انجام داد. وی با اشاره به این که محور بجنورد به جنگل گلستان از اولویت های اصلی استان برای راهبری تصادفات است، افزود: در ابتدای دولت سیزدهم ۱۳۵ کیلومتر از محور بجنورد به جنگل گلستان نیازمند تعریض بود اما اکنون تنها ۱۵ کیلومتر باقی مانده که با نصب علائم و دوربین، باز هم تصادفات کاهش خواهد یافت. وی تاکید کرد: باید تمرکز دستگاه های متولی در جهت کاهش تصادفات باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 5
31 شهریور؛ آخرین فرصت تحویل گندم به مراکز خرید تضمینی
«احمد نامور» مدیرکل غله وخدمات بازرگانی خراسان شمالی اعلام کرد: کشاورزان عزیز استان تا 31 شهریور فرصت تحویل گندم مازاد بر نیاز خود را به مراکز اعلام شده در استان دارند. اداره کل غله و خدمات بازرگانی خرسان شمالی در سال جاری بیش از 181 هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را در قالب خرید تضمینی در سطح استان با فعالیت 26 مرکز خرید تضمینی انجام داده که در بین استان های کشور از لحاظ رشد خرید تضمینی با 83 درصد در رتبه 3 کشوری قرار گرفته است. ارزش کل گندم خرید تضمینی تا دیروز در استان بالغ بر 3186 میلیارد تومان بوده که از این مبلغ 2381 میلیارد تومان آن تسویه شده و تا پایان شهریور ماه همزمان با اتمام فصل خرید تضمینی گندم در استان از سوی دولت تسویه می شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
1000 میلیارد تومان سرمایه گذاری (به نرخ روز) بدون ورودی فاضلاب!
تعداد بازدید : 11
پروژه تصفیه خانه شیروان در کما
بلاتکلیفی سرمایه گذار تصفیه خانه فاضلاب شیروان
تصفیه خانه فاضلاب شیروان که حدود یک سال از تکمیل آن می گذرد به باور سرمایه گذار این طرح به دلیل کمکاری و عدم پایبندی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی به تعهدات و بی ثباتی مدیریتی در این بخش وارد مدار بهره برداری نشده است و در منجلاب بلاتکلیفی به سر می برد. به گزارش ایرنا، حفاظت از منابع موجود آب و در عین حال راهکارهای تامین نیاز بخشهای خانگی، کشاورزی و صنعت در سالهای اخیر به موضوعی بسیار جدی در شهرهای خراسان شمالی بدل شده است. خراسان شمالی به دلیل استواری اقتصادش بر پایه کشاورزی از حدود یک دهه قبل با چالش آب مواجه شد و شمار قابل توجهی از منابع آبی فصلی و دائمی آن خشکید. گرچه تاکنون رویکردهایی نیز برای تغییر سطح اتکای اقتصاد خراسان شمالی از کشاورزی به صنعت گردشگری و مشاغل کم آب بر مطرح شد اما به دلایل مختلف سرانجامی نداشت و روز به روز به نگرانی ها در این بخش شدت بخشید. براساس برخی آمارها اکنون ۱۵ تا ۲۰ درصد از حجم آبدهی قنات ها کاهش یافته، حدود ۲۰۰ روستا در استان تنش آبی دارد و هشت دشت از ۱۱ دشت خراسان شمالی نیز در زمره دشت های بحرانی قرار گرفته است.یکی از رویکردهای عاقلانه برای بریدن بند ناف صنایعی مختلف نظیر نیروگاه سیکل ترکیبی، سیمان و پتروشیمی از منابع زیرزمینی، استفاده از آب خاکستری یا پساب تصفیهخانههای فاضلاب است که با این نگاه عملیات اجرایی طرح ساخت تصفیه خانه شیروان از سال ۹۵ با سرمایه گذاری بخش خصوصی در این خطه آغاز و بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شد. این تصفیه خانه با هدف حفاظت از آب های زیر زمینی، تامین آب صنایع، حفظ محیط زیست، ارتقای بهداشت عمومی، و تولید کود طبیعی بهره برداری شد اما با وجود تکمیل شدن همچنان بهره برداری از آن در هاله ای از ابهام است و موجب سرخوردگی سرمایه گذار این طرح زیست محیطی شده است.
هزینه ۱۰ هزار میلیارد ریالی برای ساخت تصفیهخانه
سرمایه گذار این طرح با بیان این که عملیات عمرانی و تجهیز دستگاه های تصفیه خانه فاضلاب شیروان به پایان رسیده است، گفت: با ارسال نامه های رسمی به شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی اعلام شده این طرح آماده بهره برداری است اما همچنان به دلیل مشکلات زیرساختی که از سوی سرمایه پذیر وجود دارد این طرح بلاتکلیف مانده است. به گفته «مسعود بناری» و تایید مدیر عامل اسبق آب و فاضلاب خراسانشمالی، تاکنون به قیمت روز ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اجرا و ساخت تصفیه خانه فاضلاب این شهر ۸۵ هزار نفری استان هزینه شده است. وی ادامه داد: عملیات اجرایی طرح تصفیه خانه فاضلاب شیروان از سال ٩۴ با سرمایه گذاری بخش خصوصی(هلدینگ شایگان) آغاز شد و از اردیبهشت ١۴٠٣ آماده بهره برداری است.بناری تصریح کرد: ظرفیت تصفیه در چهار سال اول بهرهبرداری این طرح ۶ هزار مترمکعب در شبانهروز و از سال چهارم به بعد ۱۲ هزار مترمکعب افزایش مییابد و همچنین ظرفیت این تصفیه خانه در افق سال ۱۴۱۵ نیز تا ۲۴ هزار مترمکعب در شبانهروز قابل افزایش است.وی با اشاره به این که این طرح در صورت بهره برداری حداقل برای ٢۴ نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی می کند، خاطرنشان کرد: با توجه به کم آبی های شدیدی که در این منطقه وجود دارد، آب خروجی از تصفیه خانه میتواند در زمینه صنعت و کشاورزی مورد استفاده مجدد قرار گیرد.
ضمانت نامه تجهیزات در حال اتمام است
بناری با گلایه از عدم تعیین تکلیف طرح توسط سرمایه پذیر(اداره آب و فاضلاب استان)، گفت: با توجه به روند فعلی و عدم بهره برداری از طرح، ضمانت نامه دستگاه ها رو به اتمام است و این امر بعدها طرح را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد. وی ادامه داد: متاسفانه هر زمان مسئولی جهت بازدید از طرح می آید با تزریق آب از چاه های مسیر، ورودی فاضلاب به تصفیه خانه را زیاد نشان می دهند. مدیرعامل شرکت شهرساز شایگان گفت: برخی از مدیران مربوطه گزارش های خلاف واقع به مسئولان استانی ارائه می دهند که بنده اعلام میکنم در هر فرصتی آماده همکاری برای بازدید میدانی و رفع شبهات هستم.
عدم پایبندی آب و فاضلاب به تعهدات
بناری در ادامه با انتقاد از شرکت آب و فاضلاب استان در خصوص اجرای شبکه و واگذاری اشتراک و تحویل حداقل ٧٠ لیتر در ثانیه فاضلاب در ورودی تصفیه خانه، گفت: حداقل ورودی فاضلاب به تصفیه خانه باید ٣٠ لیتر در ثانیه باشد تا دستگاه ها قادر به فعالیت باشند اما در حال حاضر با این حجم سرمایه گذاری طرح تنها ۲ لیتر در ثانیه فاضلاب در ورودی تصفیه خانه تحویل می شود. وی تصریح کرد: در واقع امکان هیچ گونه تصفیه ای وجود ندارد و فاضلاب مجدد به رودخانه بیرون از طرح هدایت می شود که خطرات جدی برای محیط زیست و کشاورزان دارد. بناری خاطرنشان کرد: این شرکت با وجود بسیاری از بدقولی ها به تعهدات خود عمل کرد و اکنون شرکت آب و فاضلاب استان به عنوان سرمایه پذیر با توجه به این که در اجرای شبکه و واگذاری انشعابات بسیار عقب تر از برنامه پیش بینی شده است از تحویل گرفتن طرح خودداری میکند. وی ادامه داد: براساس قرارداد در صورت عدم تحویل میزان مشخص فاضلاب در ورودی طرح باید خسارت پرداخت کند. مدیرعامل شرکت شهرساز شایگان گفت: این شرکت با صرف هزینه بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریالی همچنان معطل و بلاتکلیف مانده است.
بی ثباتی مدیریتی از موانع حضور سرمایه گذاران
وی بیثباتی مدیریتی در آب و فاضلاب استان را از موانع اصلی حضور فعال بخش خصوصی مطرح کرد و گفت: این امر مهم باعث شده آسیبهای جدی و گاهی جبران ناپذیری به توسعه و پیشرفت هر منطقه و کشوری وارد شود چرا که به عنوان مثال این شرکت از زمان آغاز فعالیت در سال ١٣٩۴ تاکنون شاهد حضور و تغییر چهار مدیرعامل با دیدگاهها و نظرات مختلف بوده است. وی ادامه داد: این تغییر مداوم مدیریت ها در طرح تصفیه خانه فاضلاب شیروان باعث افزایش هزینههای ناشی از اتخاذ تصمیمات مبتنی بر آزمون و خطا شده است.بناری گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تمام مجوزهای قانونی واگذاری و فروش پساب مطابق با تبصره هشت، وزارت نیرو را ملزم می دارد از طریق استفاده حداکثری از پساب برداشتی و همچنین آب دریا، آب صنایع را تامین کند. مدیرعامل شرکت شهرساز شایگان افزود: این شرکت به عنوان اولین سرمایهگذار وزارت نیرو در تبصره ماده ۵۶ با بهره گیری از تجربیات ارزشمند خود در اجرای شبکه های فاضلاب در سراسر کشور به منظور رفع عقب ماندگی تکمیل شبکه و نصب انشعابات شهر شیروان در مناقصهای که توسط شرکت آب و فاضلاب در سال ۹۹ جهت تکمیل کلیه خطوط و اجرای کامل انشعابات به صورت فاینانس داخلی برگزار شد با اختلاف برنده مناقصه شد. وی ادامه داد: پیرو آن مقرر شد پس از اجرای کلیه مراحل، شرکت آب و فاضلاب در دوره پنج ساله و با سود ۲۰ درصد نسبت به تسویه حساب با این سرمایهگذار اقدام کند اما متأسفانه به دلایل نامعلوم و با نگرشی سطحی گرایانه قرارداد مذکور توسط شرکت آب و فاضلاب استان اجرایی نشد.
نهادهای نظارتی ورود کنند
مدیرعامل شرکت شهرساز شایگان گفت: اکنون علاوه بر این که تکمیل این طرح منابع چند ۱۰ برابری و زمان چند ساله نیاز دارد باعث از دست رفتن فرصت بزرگ کسب درآمد از فروش پساب نیز شده است که لازمه ورود نهادهای نظارتی در این امر است زیراکه نمونه بارزی از تضییع حقوق بیت المال است.وی ادامه داد: شتاب بخشیدن به روند رشد اقتصادی در کشور مستلزم کاهش سطح حضور دولت در فعالیتهای غیر حاکمیتی است که باید در چهارچوب سرمایه گذار بخش خصوصی تعریف شود که این امر مدیرانی معتقد بر خصوصی سازی و تکریم سرمایهگذاران را می خواهد.بناری تصریح کرد: بالاتکلیفی این چنین طرح هایی باعث عدم رغبت سرمایه گذاران و فرار آن ها از بازار مذکور و هجوم به بازارهای غیرمولد خواهد شد. تماس خبرنگار ایرنا با روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در خصوص چرایی این موضوع بی نتیجه ماند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
پایان سی و یکمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان
تعداد بازدید : 3
میزبانی درخشان خراسان شمالی در جشنواره هنری ملی
سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان عصر جمعه پس از رقابتی ۳ روزه کارگاهی، با معرفی برترین ها در بجنورد به کار خود پایان داد. با برگزاری بسیار مطلوب و فوق العاده این جشنواره، استان خراسان شمالی، یک میزبانی درخشان دیگر را در یک جشنواره هنری ملی به نام خود ثبت کرد. گفتنی است «محمود سالاری» معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و «محمد خراسانی زاده» مدیرکل هنرهای تجسمی به تماشای آثار خلق شده به نمایش گذاشته شده در سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان نشستند. از سوی دیگر، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و مدیرکل هنرهای تجسمی به همراه تعدادی از مسئولان استانی با حجتالاسلام والمسلمین «رضا نوری»، نماینده ولی فقیه درخراسان شمالی و امام جمعه بجنورد دیدار کردند.
این رویداد ملی که با حضور ۱۷۴ هنرمند از نوزدهم ماه جاری در ۱۱ رشته هنری در دانشکده هنر بجنورد فعالیت خود را آغاز کرد، پس از ۳ روز تولید اثر و بررسی آثار از سوی داوران عصر جمعه با معرفی برترین ها به کار خود پایان داد. بر اساس گزارش ستاد خبری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، در رشته خوشنویسی، «متین اعتباریان» برگزیده این بخش شد و از «محمدمهدی رضایی خواه» و «محمدتقی محرم زاده» از البرز تقدیر به عمل آمد. بر این اساس، در رشته کاریکاتور، «محمد راعی» برگزیده بخش کاریکاتور شد و «ساعد ضیایی» مورد تقدیر قرار گرفت. بر اساس رای هیئت داوران، در رشته مجسمه سازی، «ریحانه قائینی یحیی آبادی» توانست عنوان برگزیده این بخش را از آن خود کند و از «امیرحسین آقایی» نیز در این رشته تقدیر به عمل آمد. این گزارش حاکی است، در رشته هنرهای رسانه ای جدید «محمد مهدی فروغی» و «محسن ظهوریان» شایسته تقدیر شدند. بنا بر رای هیئت داوران، «مهتاب حاجی باقری»، «حانیه معروفی» و «فاطمه سادات ابراهیم زاده» در رشته سرامیک تقدیر به عمل آمد. در رشته نگارگری، «حدیثه دوستی» عنوان برگزیده رشته نگارگری را از آن خود کرد و «فائزه حیدری» و «فاطمه قاسمی» شایسته تقدیر شدند. هیئت داوران در رشته نقاشی، «تارا لک» را به عنوان برگزیده انتخاب و از «کوثر سابقی نژاد» و «فاطمه صباغی» تقدیر به عمل آمد. در بخش طراحی نیز «علی توسلی» موفق شد تا به عنوان برگزیده معرفی شود و «هانیه دری دولت آبادی» و «کیمیا پاکار» نیز شایسته تقدیر شدند. بر اساس این گزارش، «محمدرضا زین الدینی» در رشته تصویرسازی توانست عنوان برگزیده را به دست آورد و «زهرا فیض آبادی» و «پارسا توانایی» نیز مورد تقدیر قرار گرفتند. هیئت داوران در رشته گرافیک، «ایمان تقوایی» را به عنوان هنرمند برگزیده معرفی کرد و «کمیل حسنزاده» و «آیسا فخاری» شایسته تقدیر شدند. در رشته عکاسی، «فاطمه فیاض» برگزیده این بخش شد و از «ابوالفضل محمودی» و «محمدعلی فربود» تقدیر به عمل آمد. بر اساس این گزارش، شورای سیاست گذاری از «محمد عزیزی» از خراسان شمالی در رشته مجسمه سازی تقدیر ویژه کرد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد:
درک واقعی نماینده ولی فقیه از هنر، فرصتی مغتنم برای اهالی فرهنگ و هنر استان
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد در حاشیه سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران به میزبانی خراسان شمالی از ضرورت حضور علما در مسیر فعالیت های هنری سخن گفت و درک واقعی و درست امام جمعه بجنورد و نماینده ولی فقیه در استان را فرصتی مغتنم برای بهره مندی اهالی فرهنگ و هنر استان برشمرد. «محمود سالاری» خطاب به نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: دست یاری به سوی شما دراز خواهیم کرد زیرا طی شدن مسیری فرهنگ و هنر بدون حضور علما امکان پذیر نیست. وی همچنین اجرای گروه سرود در حاشیه
نماز جمعه را اتفاقی خوشایند برشمرد و خطاب به امام جمعه بجنورد گفت: شاید اگر فرد دیگری بود این اتفاق رقم نمی خورد و این مسئله نشان از دید باز و هنری در این خطه و از سوی حضرتعالی است. حجت الاسلام والمسلمین «رضا نوری» نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد نیز در این دیدار به اثرگذاری هنر در بُعد مثبت و منفی آن اشاره و بر محتوای اثر خلق شده با توجه به اثرات آن در جامعه تاکید کرد و گفت: قرآن به عنوان اثر هنری ارزشمند و تاثیرگذار می تواند منبع خوبی برای بهره مندی هنرمندان در بعد محتوا باشد.
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
پویایی مضاعف جشنواره جوانان با میزبانی خراسان شمالی رقم خورد
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پویایی مضاعف سی و یکمین جشنواره تجسمی جوانان را در گرو میزبانی خراسان شمالی عنوان کرد و از هویت بخشی به دانشکده هنر و ظهور هنرمندان جوان در این خطه سخن گفت. «محمد خراسانی زاده» در گفت و گو با ستاد خبری جشنواره، با بیان این که جشنواره تجسمی جوانان، پویایی و نشاطی را در عنوان و هویت خود دارد و در تمام ادوار گذشته نیز این ویژگی را به همراه داشته است، گفت: در این دوره به واسطه برگزاری در استانی جوان که به لحاظ فضای طبیعی، اقلیمی، نجابت مردمان، خوش طینتی، خوش زبانی و میزبانی مردمان زبانزد است، این پویایی مضاعف شده است. وی ادامه داد: به لحاظ کمیت نیز شاهد یک و نیم برابری شرکت کنندگان نسبت به ادوار گذشته هستیم و همین امر سبب شده است تا اتفاق پر انرژی را در این دوره شاهد باشیم. «خراسانی زاده» در خصوص ضرورت ماندگاری پویایی و تحول در حوزه هنرهای تجسمی در این خطه سخن گفت و افزود: برگزاری یک رویداد ملی در خرسان شمالی به طور قطع مردم را با مفهوم و مصداق های تجسمی آشنا میکند و با توجه به تاثیرگذاری آن در افکار عمومی و این که آغاز هر نوع تحول مثبتی، درگرو تحول افکار عمومی است، این اتفاق بسیار مثبت و اثرگذار خواهد بود. وی همچنین وجود دانشکده هنر در خراسان شمالی و برگزاری جشنواره در این مکان را در ایجاد پویایی و تحول در حوزه تجسمی نوید بخش تحولی عظیم دانست و افزود: تاریخ دانشکده هنر به قبل و بعد از این رویداد تقسیم و یک پدیده هویت بخش به این مجموعه اضافه خواهد شد. وی به حضور تنی چند از داوران و شرکت کنندگان از خراسان شمالی هم در این رویداد اشاره کرد و گفت: این مقوله بیانگر این است که طی سال های آینده باید منتظر حضور هنرمندان جوانی باشیم که حرفهایی برای گفتن دارند. مدیرکل هنرهای تجسمی برگزاری این رویداد در خراسان شمالی را آن هم در شرایطی که ۳ استان دیگر پیگیر میزبانی این رویداد بودند، نویدی برای فضای فرهنگ و هنر استان دانست و تصریح کرد: اتفاقات در این حوزه همچون پا گرفتن انجمن تجسمی در استان و تقویت آن برعهده هنرمندان است و مطالبه و پیگیری اهالی هنر دستگاههای متولی را نیز پای کار می آورد. وی خاطر نشان کرد: خراسان شمالی پس از این رویداد مانند دیگر استان ها نیست بلکه استانی است که میزبان یک رویداد بزرگ ملی بوده است.
از رقابت های سخت و نفس گیر تا تولید خلاقانه آثار
روایت داوران و شرکت کنندگان از جشنواره سی و یکم
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حضور 174هنرمند در ۱۱ رشته برای نخستین بار در خراسان شمالی در قالب سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان و در دانشکده هنر بجنورد، شور و حال وصف ناشدنی را در فضای هنری ایجاد کرد. خلق آثار هنری با هدایت اساتید و کسب تجربه های نو با شیوه استاد شاگردی در تولید آثار، اتفاقی است که امروزه با وجود آن که به یک ضرورت تبدیل شده است، اما جز در دل این رویداد جایگاه دیگری ندارد و همین مقوله این جشنواره را برای هنرمندان جوان جذاب کرده و برگزاری آن پویایی را به جامعه هنری بازگردانده است. به همین خاطر به سراغ تنی چند از هنرمندان و اساتید رفتیم و جشنواره را از دریچه نگاه آن ها به تماشا نشستیم.
رشد کمی و کیفی آثار
«عباس نوری» استاد و داور کارگاه خوشنویسی که دومین سالی است که در این رویداد به عنوان داور حضور پیدا کرده است، با اشاره به این که آثار ارائه شده در این دوره نسبت به دوره گذشته از رشد کمی و کیفی برخوردار است،گفت: این اتفاق نشان از اقدامات صورت گرفته از سوی متولیان امر است. وی لازمه خوب شدن حال تجسمی به ویژه در رشته خوشنویسی را آماده سازی هایی پیش از جشنواره در قالب کارگاه های آموزشی عنوان کرد و گفت: می توان از ظرفیت استان ها برای ارتقای سطح کیفی خوشنویسان بهره گرفت. داور بخش خوشنویسی جشنواره سی و یکم، تقدیر از پیشکسوتان در استانهای میزبان و در دل جشنواره را اقدام اثرگذار دیگری در ترغیب هنرمندان جوان برای ادامه راه دانست.
رقابتی سخت
«الهه محمدی» که موفق شده است تا در رشته تصویرسازی به این دوره از جشنواره راه پیدا کند، به مقایسه این دوره با دوره پیشین پرداخت و گفت: سطح کار شرکت کنندگان این دوره نسبت به دوره قبل خیلی بالاست و این رقابت را سخت میکند. وی انتخاب موضوع جشنواره را به واسطه گستردگی دامنه پرداخت به آن بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به گسترگی موضوع می توان به خوبی روی آن کار کرد و به ایده های جالبی رسید. وی که در دوره گذشته حضور داشت و موفق شد تا منتخب این دوره باشد، فضای آموزشی شکل گرفته در جشنواره را به واسطه برپایی کارگاه ها بسیار خوب ارزیابی کرد و خواستار تغییر در روند انتخاب منتخبان جشنواره شد و گفت: افزایش تعداد منتخبان در هر بخش انگیزه فعالیت هنرجویان را دوچندان خواهد کرد.
استمرار کارگاه ها
«عصمتی» استاد نگارگری که برای دومین سال پیاپی داوری بخش نگارگری این رویداد ملی را عهده دار شده است، از این که استقبال خوبی از بخش نگارگری شده و نسبت به دوره های قبل گسترش بیشتری پیدا کرده است، سخن گفت و افزود: در این دوره شاهد حضور هنرمندانی که تجربه و مهارت بیشتری دارند، هستیم. داور جشنواره سی و یکم تجسمی، یکی از عوامل اثرگذار در کیفی سازی جشنواره ها را استمرار این رویدادها برشمرد و خواستار تداوم کارگاه های هنری در طول سال شد تا مقدمه ای برای برگزاری بهتر جشنواره ها شود.
هدایت درست؛ عامل تولید خلاقانه
«علی توسلی» که از استان اردبیل در این رویداد حضور پیدا کرده، ارتباط هنرمندان با یکدیگر و یادگرفتن از هم را یکی از نقاط مثبت و قوت این جشنواره عنوان کرد. این هنرجوی راه یافته به بخش طراحی که تجربه حضور در دوره گذشته را دارد، بهره گیری از اساتید شناخته شده در دل این رویداد را در هدایت درست هنرجو و حرکت به سمت تولید آثار خلاقانه و تکنیکی بسیار اثرگذار دانست.
پل ارتباط هنرجو و استاد
«زینب فرمانیان» دانشجوی رشته نقاشی که نخستین حضورش را در این رویداد هنری تجربه می کند و در بخش طراحی به رقابت می پردازد، این رویداد را بستری مناسب برای تبادل ارتباط هنرمندان با یکدیگر دانست و گفت: این جشنواره پل ارتباط خوبی میان هنرجویان و اساتید است و موجب می شود تا تجربه های جدیدی به دست بیاورند. وی با توجه به این که هر چند روند کارگاه ها بیشتر به سمت ایده پردازی و کار کردن موضوعی است، اما دیدن آثار یکدیگر در دل کارگاه نوعی آموزش که در روند رشد هنری هنرمندان تاثیرگذار است. وی تداوم ارتباط میان هنرمندان و شکل گیری کارگاه هایی مستمر و ادامه دار را در تکنیکی تر شدن روند آموزش در این رویداد اثرگذار دانست.
قرارگرفتن در مسیر درست هنری
«سیده نسیم محمودیان» که از زنجان در رشته نقاشی شرکت کرده، آشنایی با هنرمندان و استادان به منظور ارتقای سطح آثار هنری خود، دلیل حضورش در این رویداد عنوان کرد و گفت: با تجربه هایی که به واسطه حضور در جشنواره به دست می آوریم به طور قطع در ارتقا سطح فرهنگ و هنر کشور سهیم خواهیم بود. وی با بیان این که قرار گرفتن در مسیر درست هنری زمینه پیشرفت هنر را فراهم می کند، اظهارداشت: از اینرو بسیار خرسندم که این مسیر از طریق جشنواره میسر شده است تا با شکل گیری گفت و گوهای هنری، در این مسیر قرار بگیریم.
رئیس دانشگاه بجنورد اعلام کرد:
جشنواره تجسمی، زمینه ساز افزایش مهارت های هنرجویان
مهارت ها و توانمندی های هنرجویان شرکت کننده در سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با بهره گیری از استادان ارتقا پیدا می کند. دکتر «محمد شیخ زاده» رئیس دانشگاه بجنورد در گفت و گو با ستاد خبری سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی، ضمن ابراز خرسندی از افتخار میزبانی دانشگاه از سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، یکی از مباحث مهم در این دانشگاه را مهارت افزایی دانشجویان و دانش آموختگان برشمرد و به برنامه ریزی در سطوح مختلف استانی، منطقه ای و ملی برای همه علاقه مندان اشاره کرد تا از این طریق فضای مناسبی برای افزایش مهارت ها فراهم شود و رقابت سالم و سازنده ای را شاهد باشیم. وی به استقبال خوب از فضاهای ایجاد شده هم اشاره کرد و گفت: رقم خوردن میزبانی خراسان شمالی از سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان که فرصتی را برای جوانان کشور فراهم کرده است طی چند روز ایده های هنری و خلاقانه خود را به تصویر بکشند، اتفاقی خوشایند است. «شیخ زاده» ادامه داد: این رویداد هم چنین به هنرمندان جوان فرصت داده است بتوانند از این طریق در فضای مناسبی مهارت ها و توانمندی های خود را با حضور استادان خوب کشوری ارتقا ببخشند. وی از همه دست اندرکاران برگزاری این رویداد که این فرصت را در اختیار دانشگاه بجنورد قرار دادند هم تقدیر کرد.
درخشش هنرمند بجنوردی در سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان
هنرمند مجسمه ساز بجنوردی در سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان خوش درخشید. «محمد عزیزی» هنرمند مجسمه ساز راه یافته به این رویداد هنری ملی، توانست توجه شورای سیاست گذاری این دوره را جلب و مورد تقدیر ویژه این شورا قرار بگیرد. 5 نفر از هنرمندان استان در رشته های عکاسی، سرامیک، کاریکاتور، مجسمه سازی و گرافیک در این رویداد حضور یافتند و با راهبردهای اساتید و داوران کارگاه به خلق اثر پرداختند.
جشنواره تجسمی هوای تازه به فضای هنری استان بخشید
هنرمند راه یافته از خراسان شمالی به بخش سرامیک، از این که برگزاری جشنواره هوای تازه ای را به فضای هنر استان بخشید سخن گفت و بر ضرورت خرید آثار هنری به منظور هموار کردن مسیر هنری تاکید کرد. «مهشادپاکزاد» که نخستین حضورش را در این رویداد تجربه کرد، از فضای حاکم در این رویداد و تکاپو و پویایی هنرمندان گفت و با بیان این که سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی میتواند جریان هنر را در این خطه رونق ببخشد، اظهارداشت: این رویداد جرقهای در ذهن علاقه مندان و هنرمندانی که تازه در این مسیر قرار گرفتند،ایجاد کرد و هوای تازه ای را به فضای هنری استان بخشید. این هنرمند جوان، پویایی، انگیزه و تابیدن نور امید در دل هنرمندان این خطه را از دستاوردهای این حرکت اثربخش برشمرد و اظهارداشت: این جشنواره، فرصت تبادل و تعامل برای هنرمندان تجسمی که بیشتر به شکل انفرادی فعالیت می کند فراهم کرده است تا در فضایی دوستانه تجربه کسب کنند و از یکدیگر یاد بگیرند. وی خواستار تغییر در چارچوب جشنواره در قالب گنجاندن رشتههای تلفیقی مثل چوب با سفال یا فلز شد که زمینه ساز جریانی تازه در این رویداد میشود.وی همچنین خرید یا فروش آثار برگزیدگان از سوی جشنواره را شروعی تازه برای فعالیت هنرمندان جوان در مقوله اقتصاد هنر و اتفاقی خوشایند برای اهالی هنر دانست که انگیزه آن ها را برای ادامه مسیر هموار و دوچندان خواهد کرد.
کارگاه های یازده گانه جشنواره تجسمی زیر ذره بین «خراسانی زاده»
«محمد خراسانی زاده» مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه دبیر جشنواره سی و یک تجسمی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی از کارگاه های این رویداد هنری ملی بازدید و در جریان روند تولید آثار قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی و به نقل از ستاد خبری سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، دکتر «شیخ زاده» رئیس دانشگاه دولتی بجنورد و رئیس دانشکده هنر، مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی و دبیر این دوره از جشنواره، از کارگاه های یازده گانه سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی در دانشکده هنر بجنورد بازدید کرد و روند تولید آثار را مورد ارزیابی قرار داد.بر اساس این گزارش،«خراسانی زاده» مدیرکل هنرهای تجسمی جوانان ایران با حضور در کارگاه گرافیک از نزدیک در جریان روند آثار تولید شده قرار گرفت و با هنرجویان و استاد و داور حاضر در این رویداد در راستای چگونگی خلق اثر گپ و گفتی داشت.این مقام مسئول، در کارگاه کاریکاتور نیز حضور یافت و از ظرفیتهای موجود شرکت کنندگان در کارگاه ها از زبان «عباس ناصری» شنید. چگونگی رسیدن مضمون به ایده نیز از دیگر محورهایی بود که در کارگاه تصویرسازی از زبان هنرجویان شرکت کننده و استاد راهنما بدان پرداخته شد. براساس این گزارش، رسانههای تصویری به عنوان یک بخش جذاب و نو از دیگر کارگاههای بود از نگاه استاد و داور کارگاه ظرفیت های خوبی وجود دارد که به نظر می رسد آثار متفاوتی را به محوریت نیکی، غزه و فلسطین شاهد خواهیم بود. این گزارش حاکی است، دیگر کارگاه های این رویداد از نگاه مدیرکل هنرهای تجسمی دورنماد و مورد ارزیابی قرار گرفت.
بنیاد نخبگان از برگزیدگان جشنواره تجسمی حمایت می کند
مدیرکل دفتر پایش و شبکه سازی مستعدان و آینده سازان بنیاد ملی نخبگان و عضو شورای سیاست گذاری جشنواره سی و یکم تجسمی از حمایت برگزیدگان این رویداد برای قرار گرفتن در مسیر نخبگی برای دومینبار خبرداد. «ایزد امجدی» گفت: پیش از این هم بنیاد حمایت هایی را به صورت پراکنده و مختصر انجام داده بود و با توجه به این که هدف بنیاد از توسعه دایره نخبگانی محقق نشد، فرایندی طراحی شد تا کارگروه هایی در دل رویدادها به شکل تخصصی به این مسئله بپردازد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.