
شیرازی – کوهنوردی را از دست ندهیم. در حقیقت از دست دادن نفس عمیق در این روزهای بهاری روی کوه ها و قله های خراسان شمالی به مثابه از دست دادن فرصت های ناب برای ورزش کردن است.
این که حسابی طبیعت بکر و کوه های سربلند داشته باشی و دل از خواب نکنی تعجب آور است.
کوهنوردی دل شیر می خواهد. کوهنوردی اراده می خواهد و این روزهای بهاری گشت زدن در دامنه کوه را وسوسه انگیزتر کرده است.
هیچ فردی نمی تواند منکر آن شود که در این فصل تعداد آدم هایی که دل به کوه و طبیعت می زنند زیاد تر می شود و در این باره مسئولیت جامعه کوهنوردی هم بیشتر از قبل شده است.
جمعه ای نیست که بدون هدف بین جامعه کوهنوردی سپری شود و این نشان می دهد هر جایی که پای استقبال مردم به میان بیاید کارها بهتر و منظم تر انجام می شود.
مردم به کوهنوردی استان و گروه های کوهنوردی اعتماد کرده اند و به دلیل تعداد زیاد گروه ها حق انتخاب دارند و دیگر خیلی کم می شود افرادی را دید که مستقل و بدون گروه های مجوز دار به کوه می روند.
این اعتماد و انتخاب هم نشان از فعالیت خوب گروه های کوهنوردی دارد و البته محیط امن و سالمی که در آن وجود دارد و باعث می شود خانواده ها با اطمینان خاطر در این صعودها شرکت کنند.
در بهار 95 هر هفته جمعه ها گروه های کوهنوردی برنامه های خود را اجرا می کنند و به گفته مسئولان گروه های کوهنوردی مثل هر سال استقبال از کوهنوردی حتی در هوای خنک اوایل فروردین هم بسیار زیاد است.
کافیست ساعت 4 تا 5 بامداد جمعه راهی خیابان شوی تا زن و مرد و پیر و جوان را کوله بر پشت و با لبخندی از رضایت ببینی ... آن هایی که تندتر قدم برمی دارند تا به محل قرار وسایل نقلیه گروه های خود برسند و با همسفران یک روزه خود گام هایی با اراده بردارند.
همان ساعات اولیه بامداد هم می شود دید که چگونه دوستداران کوه در گرگ و میش صبح ریه شان را از هوای تازه پر می کنند و یک روز را همگام با آدم های پر انرژی طی می کنند. اگر عصر همان روز جمعه وقتی خورشید در دستان تاریکی محو می شود هم به خیابان بیایی همان آدم ها را با صورت هایی آفتاب سوخته و خسته می بینی که هنوز لبخند به لب دارند و خاطره یک روز دلنشین و پر شور را مرور می کنند.
یکی از همین دوستداران کوه می گوید: رشته ام تربیت بدنی است و استادی داشتم که همیشه می گفت هوای بهار را برای دل سپردن به کوه از دست ندهید چرا که معلوم نیست سال بعد هم بتوانید قدم به کوه بگذارید یا نه و من هر سال در تمام بهار با گروه مورد نظرم به دل طبیعت می روم.
هدایتی می افزاید: این استاد گرامی که حسابی عاشق کوهنوردی بود من را هم شیفته طبیعت کرد و خوب به یاد دارم که می گفت گوشی تان را خاموش کنید و از یک روز کوهنوردی و گوش سپردن به صدای طبیعت لذت ببرید. او همیشه می گفت: وقتی به کوه می آیید هیچ موسیقی و زبانی بهتر از صدای طبیعت نیست و سعی کنید این صدا را با تمام وجود بشنوید و تا جایی که می توانید آرامش گروه را بر هم نزنید و از هوای پاک استفاده کنید و من همیشه این صحبت ها را به یاد دارم و سعی می کنم به حرف استادم گوش کنم.
قربانی یکی دیگر از شهروندان که سعی می کند اغلب جمعه ها کوهنوردی کند، بیان می کند: برایم فصل ها فرقی ندارد و سعی می کنم کوه ها را در تمام فصل ها ببینم ولی صد در صد بهار حال و هوای خودش را دارد.
وی می افزاید: کوهنوردی با فرهنگ مردم خراسان شمالی عجین شده است و رشته ای مردانه محسوب نمی شود و من همیشه با خانواده می آیم و می بینم که استقبال خانوادگی بسیار بیشتر از انفرادی آمدن یا حتی دوستانه آمدن است.
رئیس هیئت کوهنوردی استان هم از حضور مردم در این هفته های بعد از عید راضی به نظر می رسد.
حسین بهمنیار از فعالیت گروه های کوهنوردی راضی و امیدوار است که این فعالیت ها تا پایان سال با کیفیت هر چه بیشتر انجام شود تا مردم با اطمینان و آرامش بیشتری در این صعود ها حضور پیدا کنند.
وی می گوید: نیاز به تاکید نیست که مردم در قالب گروه های مجوز دار به کوه بروند چرا که در این گروه ها می توان از امن بودن مسیر و برگشت با خوشی مطمئن بود و ما فقط رفتن با همین گروه ها را توصیه می کنیم.
وی بیان می کند: با احداث خانه کوهنورد در سالوک می توانیم حرکت بزرگی در کوهنوردی استان ایجاد کنیم و فکر می کنم می توانیم مردم را با کوهنوردی و طبیعت گردی بیشتر آشتی دهیم و البته امیدوارم کوهنوردان و دوستداران کوه به نظافت این محیط پاک هم اهمیت بدهند تا آثار مخرب انسان بر طبیعت به حداقل برسد و آیندگان هم از این نعمت الهی بهره ببرند.