این اخبار را شما تیتر بزنید
آن روز تحریریه روزنامه حال و هوای دیگری داشت به خصوص وقتی «قاصری» بچه های تحریریه را به طواف حرم یار برد و از حال و هوای حرم دوست گفت. انگار همه محرم بودند و زائر حرم دل. «قاصری» از خاطرات خود می گفت و هم چون راهنما همه با او حرکت می کردند، اما «سویدانلویی» هم مثل همیشه با بیان لطیفه گونه اش تبریک می گفت؛ خبر از گردشگری به خصوص که خبر قبلی او در روزنامه برکت داشته و اعتبار گرفته است و با دنیایی از خبر با حرارت به اعلام اخبار پرداخت.
اعتبارات قطره چکانی
همخوانی نداشتن سهم جمعیت، محرومیت و توقع و امکانات مردم با اعتباراتی که به این سازمان داده می شود مهم ترین چالش پیش روی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در این بخش بود که برای عرض خداقوت و تبریک روز خبرنگار به تحریریه روزنامه خراسان شمالی آمده بود تا جایی که به یکی از بزرگ ترین دغدغه های این مدیر بومی تبدیل شده است.
«آدینه محمد سویدانلویی» از این که گردشگری اولویت دوم توسعه استان بر اساس توازن توسعه ای است اما نصف اولویت اول اعتبار ندارد هم گلایه کرد و افزود: کل اعتبارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به 2.5 تا 3 میلیارد تومان هم نمی رسد و با این میزان اعتبار نمی توان به این حجم از توقعات و انتظارات و محرومیت حاکم بر استان پاسخ داد.
از نگاه او با این همه، حضور استانداری آشنا به مقوله گردشگری که این صنعت را سرنوشت محتوم توسعه استان می داند بارقه های امید را در دل این مدیرکل روشن کرده و منتظر اتفاق های خوب در این حوزه است.
او البته توسعه نیافتگی در استان را یک مزیت برای این خطه می داند و بر این باور است که خراسان شمالی حداقل اشتباهاتی که دیگر استان ها در بحث صنعتی شدن انجام دادند، نداشته است و به سمت صنعت پاک و سبز گردشگری حرکت می کند.
«سویدانلویی» این را هم گفت که با وجود کمبود اعتبارات این اداره کل دست روی دست نگذاشته و با رایزنی هایی که انجام داده توانسته اقدامات درخوری را در زمینه آزاد سازی و تملک حریم ها انجام دهد و 20 هکتار زمین مردم را که به عنوان میراث فرهنگی بود باز پس بگیرد تا مردم به حق و حقوق خود برسند.
وی ادامه داد: به واسطه اختصاص نیافتن اعتبار برای آزاد سازی عمارت مفخم در سنوات گذشته نیز، با استانداری، دفتر فنی شهرداری و راه و شهرسازی وارد مذاکره شدیم تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.
وی به دستور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای اختصاص 2 میلیارد تومان اعتبار به منظور کاوش در تپه معصوم زاده اشاره کرد تا زمین های منطقه به مردم بازگردانده شود.
تصویب حریم 12 اثر و محوطه تاریخی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در ادامه تعیین عرصه و حریم از تصویب حریم 12 اثر و محوطه تاریخی توسط کمیته حرایم دفتر ثبت آثار تاریخی خبر داد و گفت: رباط قره بیل، تپه باستانی کهنه کهن، تپه باستانی کلاته مستوفی، آرامگاه امام زاده احمد بن موسی در کوران، بنای اسپاخو، مزار شیخ رشید الدین بیدوازی، باغ مزار گرمه، تپه ریوی مانه و سملقان، مقبره بابا قدرت، محوطه باستانی چلو، باغ و کوشک علی آباد و تپه پهلوان جاجرم در زمره آثاری است که به تازگی در کمیته حرایم دفتر ثبت آثار تاریخی کشور به تصویب رسیده است.
«آدینه محمد سویدانلویی» افزود: برای حفاظت از یک اثر تاریخی ثبت آن کفایت نمی کند بلکه باید محدوده ای را پیرامون اثر مشخص کنیم تا اتفاق های پیرامون اثر مدیریت شود.
وی ادامه داد: از این پس اشخاص حقیقی و حقوقی برای انجام هر کار عمرانی باید از اداره کل کسب نظر کنند.
وی خاطرنشان کرد: از 558 اثر تاریخی موجود 511 اثر قابلیت تعیین عرصه و حریم را دارند که با 12 اثر فعلی، تاکنون 35 اثر عرصه و حریم شان تصویب شده است.
جشنواره فرهنگی و هنری در هاله ای از ابهام
البته «سویدانلویی» از سازمان مدیریت و برنامه ریزی که اراده ای برای برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی و جشنواره گردشگری ندارد هم انتقاد کرد و گفت: امسال جشنواره فرهنگی، گردشگری و نمایشگاه سراسری صنایع دستی در هاله ای از ابهام قرار دارد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی هیچ اعتباری برای برگزاری آن که در کارگروه میراث فرهنگی مصوب شده پیش بینی نکرده است و ما نمی توانیم بدون پیش بینی اعتبار کاری انجام دهیم.
«سویدانلویی» این را هم گفت که در سال گذشته با وجود مشکلاتی که دولت در بخش تسهیلات و اعتبارات داشت، توانستیم 17 میلیارد تومان برای واحدهای اقامتی از صندوق توسعه ملی بگیریم.
«سویدانلویی» این را هم گفت که اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در زمره استان های پیشرو برای راه اندازی انجمن های میراث فرهنگی بوده است، زیرا بر این باور هستیم که برای پاسداری و نگهداری از میراث فرهنگی باید کار فرهنگی کرد و راه آن بهره گیری از انجمن های میراث فرهنگی است.
وی ادامه داد: 50درصد رسالت سازمانی ما در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اطلاع رسانی است و طی سال گذشته 60 کلیپ شامل مستند سازی از جاذبه های فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی تهیه کردیم و در معرض نمایش قرار دادیم تا جایی که این حرکت نوید بخش کسب رتبه دوم کشور به لحاظ تبلیغات و جذب مخاطب در گردشگری در نمایشگاه بین المللی تهران بود.
او ثبت ملی 12 میراث ملموس و ناملموس و موفقیت صنعتگران در 24 رشته صنایع دستی برای دریافت مهر اصالت ملی را در کنار کسب رتبه چهارم در جاذب سفر از دیگر اتفاق های خوب عنوان کرد و گفت: در نظر داریم تا سال 97 زنگ مقصد گردشگری را در استان به صدا درآوریم.او از همراهی روزنامه خراسان شمالی در انعکاس اخبار و انتقادهای راهگشای این رسانه برای توسعه استان قدردانی کرد و اتفاق های شکل گرفته در بخش های مختلف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را به واسطه حضور رسانه ها به ویژه روزنامه وزین خراسان شمالی دانست.
پلی به نام شهدای منا
مدیر حج و زیارت خراسان شمالی هم که با وجود تعدد برنامه ها در هفته حج، برای خداقوتی و تبریک روز خبرنگار به خبرنگاران روزنامه خراسان شمالی به تحریریه روزنامه آمده بود، از روزها و لحظه های ناب در حرم یار و آرزومندانی که در آخرین لحظات محرم حرم امن الهی شدند، سخن گفت.
«محمد باقر قاصری» با توجه به قرار داشتن در آستانه سالروز فاجعه منا از برنامه های حج برای گرامیداشت شهدای منا گفت و به نام گذاری یکی از خیابان ها و میادین شهرهای اسفراین، شیروان، فاروج، گرمه و جاجرم و پل ورودی بجنورد به نام شهدای حادثه منا اشاره کرد.
او ضمن تقدیر از مجموعه روزنامه خراسان شمالی به واسطه انعکاس درست و صادقانه اخبار حادثه منا در سال گذشته، انتشار و رونمایی از مجموعه ای برای شهدای منا با نگاه به حوادثی که در ایام حج در طول این سال ها اتفاق افتاده در کنار پرداختن به زندگی نامه شهدای منا به قلم «غلامعلی پارسا» را از برنامه های دیگر برای گرامیداشت سالروز حادثه منا که از 22 شهریور تا دوم مهر ماه برگزار می شود، عنوان کرد و افزود: دیدار خانواده های شهدای حادثه منا با مقام معظم رهبری نیز برای این ایام در نظر گرفته شده است.
او در این دیدار به این که تمام تمرکز حج و زیارت به واسطه نداشتن اعزام به حج و عمره روی اعزام به عتبات عالیات است اشاره کرد و از این که با کمک دستگاه قضا، دادگستری و دادستان با تمام افرادی که در حوزه زیارتی به صورت غیر مجاز فعالیت می کردند برخورد شده است، ابراز خرسندی کرد و اظهارداشت: با تمامی افرادی که فعالیت غیر مجاز اعزام داشتند برخورد کردیم و 3 دفتر سیاحتی و گردشگری پلمب شد.
«قاصری» با تاکید براین که نگاهمان به روزنامه خراسان شمالی پرداخت صادقانه به اخبار است و خوشبختانه این روزنامه هیچ وقت به دنبال تیتر سازی نبوده، به افزایش 40 درصدی اعزام زائران به عتبات در 5 ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: امیدوارم اگر به همین منوال پیش برود تا پایان سال و بعداز برطرف شدن مشکلات بتوانیم پروازهای عتبات را از استان انجام دهیم.
وی این را هم گفت که ثبت نام در کاروان ها برای اعزام زائران در ایام عرفه و اربعین آغاز شده است و در نظر داریم تا برای ثبت نام زائران اربعین در شهرهای قاضی، درق و پیش قلعه که از دفاتر زیارتی محروم هستند از مجموعه دفاتر پست بهره بگیریم.
وی از آمادگی و برخورداری از آموزش های لازم 23 دفتر زیارتی هم خبر داد و پیش بینی کرد: امسال 6 هزار زائر در ایام اربعین به عتبات اعزام می شوند.