
استاندار در نشست با مدیران روزنامه «خراسان شمالی» مطرح کرد:
تعداد بازدید : 122
گفتمان توسعه
مدیر امور شهرستان ها: 60 درصد بجنوردی ها و 80 درصد شهرستانی ها مخاطب روزنامه «خراسان شمالی»
توسعه استان، توسعه رسانه ای و باز هم جاده مرگ و این که 60 درصد مردم بجنورد و 80 درصد مردم شهرستان های استان مخاطب روزنامه «خراسان شمالی» هستند، مرکز بحث در نشست استاندار با مدیران روزنامه «خراسان شمالی» بود. این نشست بیشتر از آن که با تعارفات معمولی بگذرد به دردها و درمان های اصلی استان اختصاص یافت و حاکی از آن بود که دغدغه های استاندار و مدیران روزنامه در بیشتر موارد مشترک است از جمله توسعه استان و پیگیری مطالبات، در برخی موارد هم جنبه مباحثه داشت مثل جاده مرگ.
استاندار وقتی گفت تنها محور یاد شده این شرایط را ندارد و در جاده های دیگر هم این شرایط وجود دارد و لذا جاده مرگ به این محور اختصاص ندارد، حجت الاسلام «ولی زاده» سردبیر روزنامه های استانی خراسان گفت: اثبات شئی نفی ماعدا نمی کند. البته استاندار دغدغه مهمتری هم داشت و تقاضا کرد روزنامه با توانی که دارد به آن بپردازد و آن قیفی شدن جاده پس از تونل جنگل گلستان تا روستای تنگراه در استان گلستان بود، نکته ای که هنوز رسانه ها به آن نپرداخته اند. اگرچه استاندار درخصوص اختصاص بودجه به جاده ها خبر مهمی را اعلام کرد که جالب و خوشحال کننده بود و باید از دولت تشکر کرد ولی بنا شد فعلاً روی کاغذ خبر قرار نگیرد، ولی خبر او نشان می داد بالاخره به محور بجنورد- گلستان توجه شده، اگرچه هنوز خیلی فاصله است تا مطلوب و تحرک جدی را در این محور می طلبد.
استاندار خراسان شمالی در این دیدار با اشاره به این که دستگاه های اجرایی استان حق ندارند شکایتی را علیه خبرنگاران به قوه قضاییه بدهند، گفت: هیچ دستگاهی در استان شکایتی را علیه خبرنگاری ارائه نداده است، البته این بدان معنا نیست که خبرنگارها، رسانه ها و روزنامه ها همه مطالبی را که نوشته اند درست بوده است.«محمدرضا صالحی» افزود: اختلاف بین دستگاه ها نباید به قوه قضاییه کشیده شود و بنابر اعلام معاونت حقوقی رئیس جمهور ما در سال قبل توانستیم 29 اختلاف بین دستگاهی را حل کنیم و رتبه اول کشوری را کسب کنیم.وی با اشاره به قدرت رسانه ای روزنامه خراسان شمالی تصریح کرد: وقتی روزنامه وزینی دارید که ضریب نفوذ بالایی دارد بار شما را نسبت به روزنامه های دیگر سنگین تر می کند.وی با اشاره به محور بجنورد - جنگل گلستان معتقد است: این جاده، جاده مرگ نیست و عمده مباحث این جاده به فرهنگ رانندگی برمی گردد. وی گفت: امسال نسبت به سال قبل 10 کیلومتر از این محور را 4بانده کردیم و تا دهه فجر قسمت دیگری را هم اضافه می کنیم، وقتی تصادفات امروز نسبت به دیروز بیشتر می شود و مرگ و میر افزایش می یابد دیگر مشکل جاده نیست و وقتی نسبت می گیریم یعنی فرهنگ رانندگی رعایت نشده است.نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با اشاره به برنامه ای به نام شمال به مشهدالرضا(ع) تصریح کرد: قطعه ای از این محور را من مسئولم تا تونل جنگل گلستان انجام دهم و از سوی دیگر استاندار گلستان باید تا ورودی جنگل یعنی تنگراه را عملیاتی کند و در عین حال، حدود 30 کیلومتر در گلستان و 70 تا 80 کیلومتر در خراسان شمالی مانده تا 4 بانده شود اما تکلیف جاده وسط جنگل گلستان چه می شود؟
«صالحی» گفت: باید فرهنگ سازی و این معضل برطرف شود زیرا طی یکی، دو سال آینده خودروها از دو طرف با هجمه ای به تونل و ورودی جنگل می رسند و با پیچ هایی که جنگل دارد و از سوی دیگر جاده کفی است و راننده از شیب ترسی ندارد و زمانی که به ترافیک برمی خورد با سرعت بالا حرکت می کند و تصادفات بسیار وحشتناکی در آینده ای نزدیک در داخل جنگل رخ می دهد.
وی به آغاز اجرای طرح جامع سرمایه گذاری نیز اشاره کرد و افزود: بر اساس آن سرمایه گذاری که می آید می دانیم کجا آب، برق، گاز و زمین برای واگذاری داریم و کجا سرمایه گذاری ممنوعیت دارد یا ندارد. این ها مواردی است که رسانه ها می توانند با پرداختن به آن ها به توسعه استان کمک کنند.
وی با اشاره به زلزله 5.7 ریشتری اردیبهشت امسال نیز با بیان این که برای مقاوم سازی باید دستگاه ها برنامه داشته باشند، ادامه داد: سعی می کنیم دستگاه ها را از روزمرگی نجات بدهیم.
تا فرهنگ سازی نشود و مردم خواسته شان این نشود که سود آنی و منافع آنی و هزینه های کم را به مسائل بلند ترجیح بدهند مشکلات در رابطه با مقاوم سازی وجود دارد.وی اظهارکرد: با احتساب تعطیلات در مدت 14، 15 ماه گذشته بیش از 200 نفر از مسئولان کشوری در حد معاون وزیر به بالا به استان آمدند که به عبارتی هر دو روز یک نفر آمد، می خواهیم بگوییم خراسان شمالی وجود دارد و دارای امکانات بالقوه ای است.استاندار با بیان این که سواد رسانه ای یعنی جریان سازی، گفتمان سازی و بالا بردن سعه صدر، خاطرنشان کرد: گفتمان استان و کشور باید به تولید و اشتغال تبدیل شود. معتقدیم آسیب شناسی رسانه ای را باید تعقیب کنیم و ما مصوب کردیم یک کارگاه آموزشی برای سواد رسانه ای مدیران برگزار شود.وی تأکید کرد: نقدپذیری قوت ما نیست بلکه وظیفه ماست و باید سعه صدر داشته باشیم.
«صالحی» در این دیدار، تلویحاً از حضور خود به عنوان استاندار خراسان شمالی تا سال 1400 خبر داد. سردبیر روزنامه های استانی خراسان نیز در این جلسه با تقدیر از استاندار خراسان شمالی در رابطه با برنامه ای که از سوی این مقام مسئول به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، به این نکته اشاره کرد که از ظرفیت روزنامه در استان کمتر استفاده می شود. وی عنوان کرد: این موسسه قدرت دارد یک خبر را هم زمان در 5 روزنامه در مکان های متعدد منتشر کند ضمن این که در فضای مجازی با داشتن کانال آخرین خبر یکی از سایت های قدرتمند مجازی هستیم و خود سایت روزنامه خراسان یکی از سایت های پرمراجعه کننده است.
حجت الاسلام «ولی زاده» به ظرفیت بسیار خوب و ضریب نفوذ بسیار بالای روزنامه خراسان شمالی اشاره کرد و با تأکید بر این که خط و مشی روزنامه، توسعه استان بوده است، گفت: تعریفی که موسسه فرهنگی و هنری خراسان از روزنامه های استانی دارد توسعه ای است و در این راستا اصلاح طلب و اصول گرا برای ما فرقی ندارد.
وی ادامه داد: پیگیری محور بجنورد - گلستان توسط این روزنامه از دولت های گذشته آغاز شد و منحصر به فعالیت این دولت نیست و بر اساس آمار و ارقام قربانیان این جاده، این پروژه را به عنوان فعالیت رسانه ای پیگیری کردیم. این استاد علوم ارتباطات و روزنامه نگاری از به کار رفتن عبارت جاده مرگ برای برخی محورهای پرحادثه کشور توسط رسانه های دیگر هم خبر داد و در همین رابطه گفت: ورود روزنامه خراسان به پروژه جاده ناتمام مشهد- بیرجند که با به کار بردن عبارت جاده مرگ همراه بود توانست موجب حساسیت و پیگیری مدیران برای احیای آن شود.
«در رابطه با عواملی که باعث می شود استان از توسعه باز بماند کار می کنیم و به این نتیجه رسیده ایم که نبود یک محور مواصلاتی در شأن استان، بزرگترین مانع توسعه خراسان شمالی است. در همین راستا روزنامه برای توسعه استان، تمام توان خود را به کار برده است تا مطالبات مردم را در خصوص محور بجنورد- گلستان بازگو کند و به هر نحوی شده است از آمار قربانیان این جاده بکاهد. اگر چه تا امروز، مردم، تشکر و مسئولان گلایه کرده اند ولی روزنامه های خراسان و خراسان شمالی مصمم هستند که مطالبات مردم را در خصوص این محور همچنان پیگیری کنند تا خبر خوشی درباره جاده حیات به مردم بدهند.»
مدیر امور شهرستان های روزنامه خراسان هم در این جلسه به شروع به کار روزنامه خراسان از اول تیرماه 1328 اشاره کرد و گفت: این رسانه در طول این مدت در شادی و غم های 3 نسل از مردم خراسان شریک بوده است و به جرأت می توان گفت که جامعه مطبوعاتی خراسان به نوعی وامدار این حدود 65 سال فعالیت روزنامه خراسان است.«علی نصیری» با بیان این که این روزنامه تا قبل از سال 1377 به شکل استانی اداره می شد و از پنجم بهمن ماه 1377 به شکل سراسری منتشر می شود، افزود: روزنامه خراسان قدیمی ترین روزنامه محلی کشور است و از نظر سراسری، چهارمین روزنامه قدیمی کشور است و طبق آخرین رتبه بندی وزارت ارشاد جزو چهار روزنامه برتر است.
وی اظهارکرد: روزنامه خراسان در فضای مجازی اپلیکیشن آخرین خبر را دارد که در پر بازدید ترین حالت حدود 15 تا 16 میلیون بازدید کننده دارد که از این نظر مقام اول را دارد. همچنین کانال آخرین خبر یک میلیون و هفتصد هزار دنبال کننده دارد و فعالیت آن در سایر استان ها من جمله استان خراسان شمالی رو به گسترش است.وی ادامه داد: طبق نظرسنجی هایی که در سال گذشته انجام شد ضریب نفوذ روزنامه خراسان در استان خراسان شمالی 60 درصد است یعنی از هر 10 نفر 6 نفر روزنامه خراسان را مطالعه می کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: روزنامه خراسان علاوه بر بجنورد در 7 شهرستان و 23 بخش و روستا توزیع می شود و در مجموع در کل این استان 350 شعبه فروش دارد.
وی با اشاره به ضریب نفوذ بالای روزنامه خراسان شمالی عنوان کرد: طبق نظرسنجی های انجام شده ضریب نفوذ روزنامه خراسان شمالی در بجنورد 60 درصد و در سایر شهرستان ها 80 درصد است.
همچنین از سال 85 تا پایان مرداد ماه امسال، نزدیک به 100 هزار خبر و گزارش در این روزنامه تولید شده است.