
سال تحصیلی جدید به تازگی آغاز و قصه مشکلات قدیمی دانشجویان دوباره شروع شده است و دانشجویان با مشکلاتی مانند خوابگاه و مسیر دسترسی نامناسب و غذای بی کیفیت مواجه اند و در برخی دانشگاه ها گلایه های صنفی دانشجویان در مورد تغذیه و خوابگاه است.
یکی از دانشجویان ترم 6 زبان و ادبیات انگلیسی در مورد مشکلات خوابگاهی می گوید: فقط یک سال توانستم از خوابگاه دولتی استفاده کنم و این در حالی است که نمی توانم و نمی خواهم به جز خوابگاه در محل دیگری زندگی کنم.
وی می افزاید: خوابگاه های خصوصی در بجنورد شرایط مناسبی ندارند و فقط یک خوابگاه درجه یک در بجنورد داریم. وی خاطرنشان می کند: به طور معمول در تابستان به دانشگاه ها بودجه ای با عنوان تعمیر و تجهیز اختصاص می یابد که این بودجه برای بازسازی و آماده سازی خوابگاه ها، سلف های دانشجویی و آزمایشگاه ها در نظر گرفته شده است اما گویا خوابگاه ها سهمی از این اعتبارات ندارند.
یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه بجنورد هم مدعی است: به علت نبود خوابگاه از سوی دانشگاه به خوابگاهی معرفی شدم که گفته شده خوابگاه دانشگاه آزاد است اما زیر نظر دانشگاه انقلاب اداره می شود و یک طبقه مختص ما بود و طبقه دیگر مختص دانشجویان دیگر. اکنون می خواهند در اتاق های 4 نفره دانشجویان فنی و حرفه ای را هم اسکان دهند که تعدادمان به 8 نفر و حتی بیشتر می رسد آن هم در حالی که چند هفته است که در این خوابگاه اقامت داریم.یکی از دانشجویان دانشگاه کوثر هم می گوید: وضعیت خوابگاه کوثر اصلا مناسب نیست. اتاق های این خوابگاه 12 نفره هستند و وضعیت خوابگاه به شکلی است که فقط می توان برای خواب از آن استفاده کرد و در واقع نام خوابگاه برازنده این اتاق هاست و در بقیه اوقات روز مجبوریم در خارج از خوابگاه روز را بگذرانیم .
یکی از دانشجویان دانشگاه دارالفنون هم می گوید: خوابگاه دانشگاه در محلی دور افتاده واقع شده که تردد در آن مسیر فقط با سرویس دانشگاه ممکن است و تاکسی و تاکسی تلفنی به سختی در این مسیر تردد می کنند.
غذای دانشجویی
کیفیت مناسب غذای دانشجویی هم از مطالبات دانشجویان است و بارها درباره آن صحبت کرده اند.
شلوغی سلف دانشگاه بجنورد یکی از نکاتی بود که دانشجویان از آن گلایه داشتند و لازم به ذکر است که این شلوغی را فقط مختص برخی از روزهای هفته می دانند. دانشجویان دانشگاه بجنورد همچنین نگران افزایش قیمت غذای دانشجویی هم هستند.
یکی از دانشجویان می گوید: در سلف سرویس دانشگاه کمبود فضا داریم و دانشجویان باید در صف های طولانی منتظر شوند تا بتوانند غذا دریافت کنند. اما عده ای از دانشجویان دانشگاه بجنورد به کاهش مقدار و کیفیت غذا هم معترض و مدعی هستند که در ترم جدید مقدار غذا کم شده و کیفیت از همان روزهای اول که سلف خدمات داده است افت دارد.
یک دانشجوی دانشگاه پیام نور بجنود هم با اشاره به این که غذای گرم هنوز در دانشگاه ارائه نمی شود، می گوید: در دانشگاه پیام نور مشکلی که بسیار محسوس است نبود خوابگاه و سلف سرویس است. وی ادامه می دهد: این مشکل هر ساله ما دانشجویان است و برای من که از شهرستان دیگری به این دانشگاه می آیم بسیار سخت است به طوری که برای خوردن یک لیوان چای گرم یا یک وعده غذای مناسب به خارج از دانشگاه می روم در حالی که باید در دانشگاه جایی به نام ناهار خوری باشد. وی بیان می کند: در دانشگاه سلف نداریم و این روزها هم که تریای دانشگاه راه نیفتاده است مجبوریم با خود غذا بیاوریم و در نمازخانه غذا بخوریم و استراحت کنیم.
وی می گوید: در ترم قبل برای تعداد اندکی از دانشجویان غذا تهیه می شد و این اتفاق هم فقط مدتی افتاد و سپس دوباره همان آش و همان کاسه شد.مشکلات صنفی دانشگاه ها سریال دنباله داری است که بی گمان به سرعت به انتها نمی رسد و در این میان مشکل تغذیه بازهم دغدغه اصلی دانشجویان وخانواده های آن هاست.اما در دانشگاه اشراق تعدادی از دانشجویان می گویند هنوز سلف دانشگاه راه اندازی نشده است. برخی از این دانشجویان که تازه وارد هم هستند به نحوه ثبت نام برای دریافت غذا هم اعتراض دارند.
این در حالی است که گفته می شود باید برای دریافت غذا در سایت مخصوص این کار نام نویسی کرد و هنوز قیمت غذا هم نهایی نشده است و نمی دانیم باید خودمان هم به فکر غذا باشیم یا نه؟ این مشکلات در دیگر دانشگاه ها هم کم و بیش و با شدت و ضعف بیان می شود.
رئیس دانشگاه بجنورد مهمترین اولویت این دانشگاه را در ترم جدید رفع مشکلات خوابگاه و سلف دانشجویان بیان می کند و با اشاره به فعالیت ۹ خوابگاه بخش خصوصی در استان، می گوید: با افزایش ورودیهای جدید طی سال جاری، نیاز به خوابگاه نیز افزایش مییابد، بنابراین باید بخش خصوصی برای راهاندازی خوابگاه در استان اقدام کند.
وی ادامه می دهد: معیار برای ارائه خدمات خوابگاهی به دانشجویان فاصله ۴۰ کیلومتری محل زندگی دانشجویان با دانشگاه است، حال این که در شرایط برابر اولویت با دانشجویی بوده که بعد مسافت محل زندگی او بیش از هزار کیلومتر است و هم اکنون خوابگاه ۱۵ خرداد ویژه دختران نیز در این دانشگاه درحال ساخت است.
محقر خاطرنشان می کند:با بهرهبرداری از این خوابگاه در دست احداث هنوز به سه باب خوابگاه دیگر در این دانشگاه نیاز است و در بخش دانشجویان پسر نیز به شدت با کمبود فضای خوابگاهی مواجه و در این حوزه در مضیقه هستیم.وی در مورد سلف دانشگاه هم می گوید: غذای این دانشگاه ایرادی ندارد و مشخص است که غذای دانشگاه با غذای منزل قابل مقایسه نیست اما در این مورد هم ما نظارت های دقیقی داریم.
معاون دانشگاه کوثر هم از احداث خوابگاه و ساختمان آموزشی این دانشگاه در تخته ارکان خبر می دهد و البته خاطرنشان می کند:این محل از شهر فاصله دارد و ممکن است در زمینه رفت و آمد دانشجویان با مشکل مواجه شوند.