تعداد بازدید : 189
طنین لبیک یا حسین(ع)
مرتضوی- لبیک یا حسین (ع)، لبیک ای همه آزادگی. باری دیگر نوای «لبیک یا حسین (ع)» در جای جای استان طنین انداز شد و عاشقان و شیفتگانت گرد هم آمدند تا بیعت کنند با آرمان هایت و رهرو راهی باشند که تو رهبر آنی.
یک بار دیگر دل های دریایی عاشقان حسینی بر ساحل غم سکنی گزید و می رود تا به کاروانی از تبار ایثار و از خود گذشتگی بپیوندد. این جا عاشقانت دوباره گرد هم آمدند تا باز تاریخ جاودانه عشقی آسمانی را مرور کنند و همراه شوند با کاروان محرم.
این جا نوای لبیک یا حسین(ع) جانی دوباره بخشید به محرم؛ ماهی که با وجود تو جاودانه شد؛ ماهی که هر بار با حضور دوباره اش به تفسیر شرافت و عزت انسانی می پردازد و دل انسان های آزاده را به عاشورا پیوند می زند.
دیروز شیفتگانت در آستانه امامزاده سید عباس(ع) گرد هم آمدند و برخلاف مردم زمانت این بار عاشقانه تو را سرودند؛ لبیک یا حسین (ع).
همزمان با دومین روز از ماه محرم، امامزادگان سید عباس (ع) بجنورد، حمزه رضا(ع) شیروان، نورا... مرغزار فاروج، امامزاده جعفربن احمد(ع) اسفراین، ابراهیم انصار مانه و سملقان و نظرگاه امام علی(ع) گرمه میزبان حضور پرشور عاشقان سرور و سالار شهیدان و هیئت های عزاداری در تجمع لبیک یا حسین (ع) بودند و در این میان حجت الاسلام «وحیدی» در آستانه امامزاده سید عباس(ع) بجنورد به ایراد سخنرانی پرداخت.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 223
بلبشو در پنج شنبه بازار اسفراین
نجفیان
«پنج شنبه بازار»، مکانی است که میزبان بسیاری از اسفراینی ها برای تامین برخی نیازهای زندگی شان می شود؛ بازاری که پیش از این روزهای یک شنبه با عنوان «یک شنبه بازار» برگزار می شد اما اکنون ششمین روز هفته را برای برپایی خود انتخاب کرده است؛ بازاری که از ساعات اولیه کلید می خورد و هر پنج شنبه عصرها و در آستانه غروب آفتاب و حتی پس از آن پرازدحام تر هم میشود.
تداخل این بازار با پایانه مسافربری، نزدیکی جایگاه CNG به بازار، نبود فضای مناسب به عنوان پارکینگ و شاید کم رنگ بودن نظارت و بازرسی بیش از هر زمان دیگری نیاز این بازار را به سامان دهی نشان می دهد.
هر چند بهره برداری از خیابان سفیر امید که به تازگی زیرسازی و آسفالت شده وضعیت را برای تردد و حتی پارک خودروهای شخصی نسبت به گذشته بهبود بخشیده است اما هنوز کافی نیست.
یکی از شهروندان با اشاره به این که پنج شنبه بازار محدوده خاصی نمی شناسد و مرز آشکاری بین پایانه مسافربری و این بازار وجود ندارد، می گوید: نزدیکی این بازار به پایانه مسافربری و تردد وسایل نقلیه شخصی در محدوده بازار از چالش هایی است که شهروندان اسفراینی و حتی عرضه کنندگان محصول در پنج شنبه بازار با آن ها مواجه هستند.
«مهدوی» سامان دهی پنج شنبه بازار را یک ضرورت می داند و اضافه می کند: شلوغی و غلغله پنج شنبه بازار به گونه ای است که گاه رغبت شهروندان برای سوخت گیری از جایگاه CNG را در آخرین روز کاری هفته کم می کند.
وی به نبود اهرم نظارت و بازرسی در این بازار اشاره و تاکید می کند: نباید بازارهای هفتگی برای برخی عرضه کنندگان کالا حاشیه امنی برای تخلف ایجاد کند.
شهروندی دیگر هم با اشاره به این که باید بر همه عرضه کنندگان و غرفه داران پنج شنبه بازار نظارت شود، از ضرورت سامان دهی پنج شنبه بازار و حتی شناسنامه فعالیت برای غرفه داران سخن می گوید و ابراز می کند: با بهره برداری از خیابان سفیر امید که در حقیقت گشایش مسیری جدید برای دسترسی به پنج شنبه بازار است وضعیت بهبود می یابد اما می شود روی انتقال این بازار هفتگی به این خیابان هم با چارچوب هایی حساب باز کرد.
«رضایی» از نبود غرفه های مناسب برای در امان ماندن از سرمای زمستان و گرمای سوزان تابستان سخن می گوید و تصریح می کند: به دلیل نبود نظارت، گاهی یک غرفه دار به فروش محصولاتی اقدام می کند که هیچ سازگاری و تناسبی با هم ندارند.
وی با اشاره به این که شهرداری و شورای اسلامی شهر باید بیش از هر زمانی به وضعیت پنج شنبه بازار رسیدگی کنند، ادامه میدهد: برخی در این بازار بایدها و نبایدهای زیست محیطی را رعایت نمی کنند و حقوق شهروندی را نادیده می گیرند که نکاتی قابل تامل است.
یکی از غرفه داران در این بازار هم تداخل بازار با پایانه مسافربری، نزدیکی آن به جایگاه CNG، نبود فضای کافی برای پارک خودروها و همزمانی تردد وسایل نقلیه شخصی از میانه بازار را از چالش های فراروی غرفه داران و حتی شهروندان می داند که منجر به ایجاد بلبشو در پنج شنبه بازار شده است و تصریح می کند: سامان دهی بازار و توجه به تامین نیاز غرفه داران منجر به رونق پنج شنبه بازار در اسفراین خواهد شد.
در این باره «سعید سبحانی» معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان به صدور ضرب الاجل برای جا به جایی پنج شنبه بازار از پایانه مسافربری اشاره و اظهارمی کند: با توجه به ضرورت تسهیل در تردد ناوگان حمل و نقل عمومی و تامین انضباط ترافیکی مکاتباتی با شهرداری اسفراین برای جا به جایی پنج شنبه بازار از پایانه مسافربری اسفراین صورت گرفته است که در نتیجه آن شهرداری اسفراین برای جا به جایی پنج شنبه بازار تا پایان ماه جاری قول مساعد داده است.«نصرت ا... احمدی» معاون خدمات شهری اسفراین هم با اشاره به واگذاری مدیریت سامان دهی پنج شنبه بازار به بخش خصوصی، از بررسی طرح جا به جایی پنج شنبه بازار خبر می دهد و می گوید: پس از بررسی طرح جا به جایی و تصمیم گیری، انجام آن مورد توجه خواهد بود.
«مسلم نوری» شهردار اسفراین هم با اشاره به مشکلات تداخل پنج شنبه بازار با پایانه مسافربری، از بررسی طرح جایگزینی خیابان سفیر امید به جای مکان کنونی برای استقرار و برپایی پنج شنبه بازار خبر می دهد و اضافه می کند: به تازگی عملیات زیرسازی و آسفالت خیابان سفیر امید به اتمام رسیده است که پس از بررسی برای جا به جایی پنج شنبه بازار به خیابان سفیر امید که در نزدیکی مکان کنونی است هم تصمیم گیری خواهد شد تا بخش مهمی از مشکلات موجود حل شود.
وی بیان می کند: سامان دهی و مدیریت پنج شنبه بازار به بخش خصوصی واگذار شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1289
علت مسمومیت 84 صندل آبادی، همچنان معما
علوی- در حالی که آب شرب روستای صندل آباد وارد مدار بهره برداری شده اما علت مسمومیت 84 نفر از اهالی این روستا همچنان نامعلوم و به معمایی تبدیل شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی گفت: در پی مسمومیت تعدادی از اهالی روستای صندل آباد در شهرستان بجنورد و با توجه به این که نخستین انگشت اتهام به سوی آب شرب روستا رفت، پس از بازدید مسئولان شرکت آب و فاضلاب روستایی از محل، بلافاصله خروجی مخزن ذخیره آب شرب روستا و ورودی آن به شبکه انشعاب دریافت شده از شرکت آب و فاضلاب شهری شهرستان بجنورد قطع و تأمین آب شرب اهالی با تانکر سیار انجام شد.«روشن روان» تصریح کرد: آب شرب هزار و 120 خانوار این روستا از آب شرب شهرستان بجنورد تامین می شود که به علت قرار گرفتن قسمتی از منازل روستاییان در بالادست روستا، آب شرب مورد نیاز آنان در یک منبع ذخیره 100مترمکعبی ذخیره و توزیع می شود که در نخستین ساعاتی که مسمومیت رخ داد برخی رسانه ها محتمل ترین علت این حادثه را آلودگی منبع آب دانستند.
به گفته وی، در راستای کاهش نگرانی ها، بلافاصله نمونه گیری برای انجام آزمایش های میکروبی و شیمیایی از آب شرب داخل شبکه منازل افراد مسموم توسط کارشناسان مرکز بهداشت و شرکت آب و فاضلاب روستایی در دستور کار قرار گرفت که نتایج نمونه گیری های میکروبی، آب شرب را فاقد هر گونه آلودگی میکروبی نشان داد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین نمونه هایی نیز برای آزمایش های سم شناسی به شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی ارسال شد که نتیجه این آزمایش نیز وجود هرگونه سم در آب را منتفی کرد.
وی افزود: با توجه به نتایج منفی میکروبی و سم شناسی آب شرب روستا در نهایت به دلیل مشخص نشدن منبع آلودگی برای اطمینان اهالی، موضوع شست و شوی مخزن ذخیره و شبکه توزیع روستا در دستور کار قرار گرفت و در نهایت در تاریخ 30مرداد ماه، پیرو تشکیل جلسه ستاد بحران با اعضای حاضر در مرکز بهداشت شهرستان بجنورد، آب شرب دوباره وارد مدار بهره برداری شد.
وی یادآور شد: آب شرب روستای صندل آباد در روزهای قبل از حادثه نیز دارای کلر استاندارد و نتایج نمونه های دریافت شده نیز بدون هرگونه آلودگی بوده است.
به گزارش خبرنگار ما، 28 مرداد ماه امسال 84 نفر از اهالی شمال شرق روستای صندل آباد بجنورد دچار مسمومیت شدند که با ورود دادستان عمومی و انقلاب بجنورد تیم های سلامت برای کنترل این بیماری و علت بروز این مسمومیت ها تشکیل شد و هر چند مسمومیت اهالی این روستا کنترل شد اما هنوز علت این حادثه روشن نشده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
استاندار:
تعداد بازدید : 633
شکایت ها از خسارات معادن اعلام شود
تا یک درصد درآمد معادن باید برای جبران خسارت پرداخت شود
اسعدی- دستگاه های شاکی از معادن که معتقدند بهره برداری از معدنی به اهالی ساکن در اطراف آن از نظر کشاورزی، بهداشتی و غیره خسارت وارد می کند، شکایت های خود را برای دریافت خسارت از بهره بردار، اعلام کنند. استاندار خراسان شمالی عصر روز گذشته با اعلام این خبر در جلسه شورای معادن استان افزود: طبق قانون، پس از تصویب شورای معادن، تا یک درصد درآمد معادن باید برای جبران خسارت پرداخت شود. «خباز» اضافه کرد: دستگاه های شاکی و اشخاص حقیقی که نسبت به ضرر و زیان و آسیب های معادن شکایت دارند، شکایت های خود را مطرح کنند و متقاضی طرح موضوع در شورای معادن استان شوند تا موضوع در این شورا بررسی و پس از مصوبه شورا، خسارت تعیین شده پرداخت شود. «یاران» دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هم در این جلسه صحبت هایی داشت که صلاح دانست رسانه ای نشود. به گزارش خبرنگار ما، در این جلسه، وضعیت چند معدن تعیین تکلیف شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اکبری» خبر داد:
تعداد بازدید : 731
اختصاص اعتبار 27 میلیارد تومانی 3 نماینده به محور میامی-جاجرم
آگاهی- 3 نماینده استان اعتبار مزایای حوزه نمایندگی خود را به محور میامی- جاجرم به عنوان محوری که مسیر بجنورد تا تهران را کاهش می دهد اختصاص دادند. نماینده مردم 5 شهرستان استان در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب به خبرنگار ما افزود: پروژه ملی سنخواست- جاجرم- میامی با هدف کاهش مسیر بجنورد تا تهران از چندین سال پیش آغاز شده اما پیشرفت آن از جمله در حوزه میامی به جاجرم کند است. «اکبری» گفت: با توجه به اهمیت این محور در کاهش حدود 100 کیلومتر مسیر بجنورد تا تهران و رونق بخشیدن به شهرستان های گرمه و جاجرم 2 نماینده مردم بجنورد، جاجرم، گرمه، مانه و سملقان و راز و جرگلان به همراه نماینده اسفراین، تمام اعتبار مزایایی حوزه انتخابیه خود به میزان هر یک 9 میلیارد تومان را به این محور اختصاص دادند. وی تصریح کرد: هم اکنون به دلیل شرایط نامناسب این محور اتوبوس های مسیر بجنورد تا تهران از مسیر شمال یا مسیر اسفراین- سبزوار- سمنان استفاده می کنند که در صورت به بهره برداری رسیدن این پروژه خراسان شمالی به طور مستقیم به سمنان متصل می شود و مسافران بجنورد و اسفراین و حتی شیروان می توانند در مدت زمان کوتاه تری به پایتخت کشور برسند ضمن این که از بار ترافیک محور بجنورد- گلستان نیز کاسته خواهد شد. این نماینده مجلس یادآور شد: در جلسه هفته گذشته مجمع نمایندگان استان با وزیر راه و شهرسازی تسریع در این پروژه نیز یکی از محورهای اصلی رایزنی با «آخوندی» بود و در دیدار با رئیس سازمان برنامه و بودجه بعد از تعطیلات مجلس نیز در نظر داریم این وعده را از «نوبخت» بگیریم که تمام این 27 میلیارد تومان اعتبار مزایای حوزه انتخابیه این 3 نماینده را طی امسال پرداخت کنند. به گفته «اکبری» در صورت موافقت سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت تمام این مبلغ، این پروژه پیشرفت قابل ملاحظه ای خواهد داشت. وی همچنین در خصوص پروژه محور بجنورد- شوقان- سنخواست و اتصال آن به محور میامی- جاجرم اظهارکرد: این پروژه 90 کیلومتری نیز به کندی پیش می رود و طی امسال تنها 5 میلیارد تومان اعتبار به آن تخصیص پیدا کرده است.
اکبری همچنین در پاسخ به این سوال که چرا این مبلغ به محور بجنورد-گلستان موسوم به جاده مرگ اختصاص نیافت گفت : پروژه چهاربانده سازی محور بجنورد-گلستان مصوبه هیئت وزیران را دارد و باید دولت بودجه اختصاص یافته به این محور را تخصیص دهد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 271
یک گام دیگر تا رسیدن به بام بجنورد
علوی- پارک دوبرار با 95 هکتار وسعت در حال آماده سازی است و با پیشرفت 80 درصدی خود به مراحل نهایی بهره برداری نزدیک و یک گام دیگر تا رسیدن به بام بجنورد برداشته شده است. معاون فنی و عمران شهرداری بجنورد در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: آماده سازی سکوها در این پارک به طور کامل اتمام یافته و کار نصب اسکلت ساخته شده 38 آلاچیق در این مکان آغاز شده است و در حال نصب و سوار کردن بر فونداسیون هستیم و 20 آلاچیق هم تاکنون نصب شده است. «پارساپور» ادامه داد: بیش از 20 سکوی دیگر در این پارک ایجاد خواهد شد.
وی از اتمام کامل زیرسازی های پارک دوبرار خبر داد و اظهارکرد: آسفالت معابر دسترسی پارک هم از 2 روز گذشته آغاز و بیشتر جدول کشی ها و میادین انجام شده است. وی افزود: لایه هسته مرکزی جدول ها انجام شده و اجرای هسته بیرونی آن منوط به آسفالت است که پس از آن اجرا خواهد شد. وی با اشاره به پایان ساخت سرویس های بهداشتی این پارک اظهارکرد: حفر چاه 16 سرویس بهداشتی انجام شده و آماده تحویل است. به گفته وی، طرح میدان ورودی شمال به جنوب و شرق به غرب این پارک نیز اجرا شده است.
وی از طی مراحل اجرایی آبشار وعده داده شده در دوبرار نیز خبر داد و اظهارکرد: طرح آبشار بیش از 60 درصد اجرا شده است. وی درباره روشنایی معابر پارک هم توضیح داد: روشنایی معابر مستلزم اجرای آسفالت است به همین دلیل عملیات روشنایی پارک نیز از 2روز گذشته آغاز شده است. وی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان شهریور که وعده داده شده بود این پارک به بهره برداری می رسد، این اتفاق می افتد، ادامه داد: در صورتی که با مشکلی مواجه نشویم که ما را با فوت زمان مواجه کند، بهره برداری از پارک انجام خواهد شد. البته وی از نصب و اجرای ست وسایل بازی نیز در این پارک خبر داد که در همین فاز اجرا خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد:5.5 میلیارد تومان اعتبار برای بهره برداری از این پارک اختصاص یافته بود که هزینه شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 17
سکوت ورزش راز و جرگلان
نویسنده : نجاهی
در این سال ها افتخارآفرینی ها و درخشش ورزشکاران راز و جرگلان به پشتوانه ظرفیت ورزشی که دارند رخ داده و در دو سال گذشته تعداد هیئت های ورزشی این شهرستان به ۲۱ مورد افزایش یافته است.
اما چند ماه است که میزان برگزاری مسابقات و برنامه های ورزشی در این شهرستان بسیار کم شده و این موضوع نشانگر این است که در تقابل نداشتن ها و ظرفیت ها، محرومیت و کمبود اعتبارات ورزشی، ظرفیت ورزش راز و جرگلان را به زانو درآورده است.
تلاش ورزشکاران کم برخوردار، مسئولان ورزشی و مردم این منطقه با کمترین سرانه ورزشی استان در این چند سال ورزش نیمه جان راز و جرگلان را سر پا نگه داشته بود اما حالا ورزش منطقه بی رمق شده است.
چند ماه است که دیگر صدای شیهه اسب های ترکمن که تاخت در پیست غیر استاندارد و نیمه کاره را به جان می خریدند کمتر به گوش می رسد و آلیش کاران محروم از سالن ورزشی حتی روی خاک هم شال محکم نمی کنند و والیبالیست ها و فوتبالیست ها هم از مسابقه زیر تیغ آفتاب سوزان محرومند و هیئت های ورزشی ساکت اند و نیمه جان. البته در رابطه با زمینه سازی به منظور توسعه ورزش شهرستان وعده مسئولان در خصوص احداث اولین سالن جرگلان عملی نشده و چند کامیون ماسه و یک فونداسیون همه زوری است که تاکنون پس از تخصیص ۱۶۰ میلیون تومان اعتبار زده اند و تنها پیست اسب دوانی شهرستان در باغلق بعد از ۱۳ سال ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
در این باره یکی از ورزشکاران راز و جرگلان می گوید: در دو سال گذشته هیئت های ورزشی به خوبی و با تکیه بر ظرفیت های ورزشی راز و جرگلان شکل گرفتند و برنامه ها و مسابقات منظم در شهرستان برگزار می شد اما در چند ماه اخیر هیئت های فعال تحرک گذشته را ندارند.
پاینده اظهار می کند: با تلاشی که اعضای هیئت ها دارند و شوق و اشتیاقی که ورزشکاران نشان می دهند انتظار می رفت رفته رفته هیئت ها رشد کنند و ورزش منطقه توسعه یابد که متاسفانه این گونه نشده است و در مقابل مشکلات که اکثر آن ها به مسائل مالی بر می گردد کم آورده اند.
یکی دیگر از اهالی شهرستان می گوید: هیئت های ورزشی شهرستان ظرفیت های سرشار و استعدادهای قابل توجه منطقه هستند و تا حدودی کمبودها و نبود امکانات ورزشی و سالن را جبران کرده اند و سعی دارند در مسیر تخصصی هر رشته ورزشی قدم بردارند که متاسفانه این روزها از فعالیت شان کاسته شده است.وحیدی در ادامه برگزاری مسابقات ورزشی را برای توسعه ورزش منطقه ضروری می داند و اضافه می کند: باید تزریق اعتبارات و حمایت از هیئت های ورزشی در دستور کار قرار گیرد تا حداقل فعالیت ها و برنامه های سابق را از طرف هیئت ها شاهد باشیم و مسابقات ورزشی، تنها دلخوشی ورزشکاران، از آن ها دریغ نشود.
یکی از اعضای هیئت کوهنوردی شهرستان هم مسائل مالی را از مهم ترین دغدغه های هیئت ها می داند و اظهار می کند: در شور و اشتیاق و پشتکار ورزشکاران منطقه شکی نیست اما تعامل با مسئولان ورزشی شهرستان هم مهم است و باید تعامل برقرار باشد و حمایت مالی انجام شود.الهامی تصریح می کند: در رشته ورزشی مانند کوهنوردی در ابتدا با یک کوله پشتی و عصا می توان شروع کرد ولی در ادامه برای فعالیت به صورت حرفه ای نیاز به حمایت های مالی است.
رئیس اداره ورزش و جوانان راز و جرگلان هم با اشاره به درخشش ورزشکاران راز و جرگلان در رشته های مختلف ورزشی می گوید: به دلیل نبود اعتبار هیئت های ورزشی تا حدودی غیر فعال شده اند و مسابقات کمتری برگزار می شود.
وحید آتشکده با بیان این که تلاش مان این است که با تامین اعتبار، در رشته های مختلف مسابقات ورزشی برگزار کنیم، تصریح می کند: یکی از اصلی ترین مشکلات در هیئت های ورزشی راز و جرگلان این است که برای روسا و چارت هیئت ها نیروی تخصصی لازم را نداریم تا در راستای رشد و شکوفایی رشته های ورزشی حرکت کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یک سال پس از گزارش خراسان شمالی از محور گردشگری بجنورد- اسفیدان
تعداد بازدید : 146
قفل پیچ و خم ها همچنان بر بهشت بجنورد
محمد آگاهی
عصر یک روز تعطیل برخی خودروها یکی یکی از محور بجنورد- باباامان وارد محور فرعی روستاهای دهستان باباامان می شوند. خودروها زنجیروار در حال حرکت هستند.
روستاهای دهستان باباامان این روزها مقصد بسیاری از علاقه مندان به طبیعت هستند اما عبور از پیچ های 90 درجه ای این مسیر هر آن ممکن است تصویری از یک فاجعه را ثبت کند.
کمتر بجنوردی هست که تاکنون به روستاهای زیبای مسیر بجنورد - اسفیدان سفر نکرده باشد؛ روستاهایی که هر یک از آن ها می تواند یک روستای هدف گردشگری باشد و خیل مسافران میلیونی از سراسر کشور را که به مقصد مشهد مقدس در حال حرکت هستند به سمت خود بکشد اما جاده دسترسی به این روستاها به اندازه ای کم عرض و خطرناک است که در روزهای تعطیل حتی جوابگوی گردشگران بجنوردی نیز نیست.
هنگام ورود به جاده دسترسی به روستای گردشگری چناران شهر از جاده آسیایی هنوز پیچ نخست را رد نکرده ای که پیچ دوم مقابلت سبز می شود؛ پیچی 90 درجه ای که نمی توانی تشخیص بدهی در آن سمت خودرویی در حال حرکت است یا نه؟
اما این پایان کار نیست و پیچ های متعدد 90 درجه ای در هر کیلومتر مقابلت سبز می شوند؛ پیچ هایی که از هر کدامشان بوی حادثه ای مرگبار به مشام می رسد و باید خوش شانس باشی که در طرف مقابلت یک راننده بی حوصله در حال عبور نباشد چرا که اگر سر یکی از این پیچ ها به سمت تو بیاید حتی امکان فرار هم نداری. علاوه بر وجود پیچ های 90 درجه ای نه از خط کشی میان جاده خبری است و نه از تابلوی مناسب.
یکی از اهالی این منطقه با گلایه از دیده نشدن مشکلات بی شمار این محور می گوید: به دلیل گردشگر پذیر بودن روستاهای این منطقه، تردد در این محور روستایی بیش از ظرفیت آن است و در روزهای تعطیل گاهی تا دو برابر میزان تردد اهالی این منطقه، مسافر در آن تردد می کند اما این محور فرعی نه تنها وضعیت بهتری نسبت به دیگر راه های روستایی ندارد بلکه به مراتب شرایط بدتری هم دارد.
«رحیمی» ادامه می دهد: ده ها پیچ خطرناک در این محور قرار دارد که عرض جاده از جمله در سر پیچ ها به اندازه ای کم است که 2 خودرو به سختی از کنار هم عبور می کنند و مدت هاست خط کشی جاده هم از بین رفته است.
یکی از اهالی روستای اسفیدان با گلایه از بی توجهی به این محور پر تردد اظهار می کند: گفته می شود به علت کمبود اعتبارات و شرایط اقتصادی کشور امکان اصلاح و بازسازی این جاده وجود ندارد اما مگر خط کشی جاده یا نصب گاردریل چقدر هزینه می برد که آن را نیز انجام نمی دهند در حالی که این محور اگر پرتردد ترین محور فرعی استان نباشد بدون شک یکی از 5 محور پرتردد روستایی به دلیل داشتن روستاهای بزرگ و معروفی همچون اسفیدان است.
یکی دیگر از اهالی این منطقه نیز با بیان این که این جاده با ظرفیت 20 تا 30 سال پیش ساخته شده است می گوید: هم اکنون در فصل برداشت گردو قرار داریم و با توجه به آخرین روزهای تعطیلات تابستانی حجم تردد در این محور بسیار بالاست و برای پیشگیری از بروز تصادف از مسئولان راه و شهرسازی خواستار خط کشی مناسب جاده و نصب گاردریل هستیم و از پلیس راه می خواهیم یک پاسگاه یا گشت دایم در این جاده قرار دهد تا از بروز تصادف جلوگیری شود.
گزارش خبرنگار ما حاکی است، کارشناسان پلیس راه کم رنگ شدن خط وسط جاده و کمبود تابلوی علایم و گاردریل را از مشکلات این محور بیان می کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در گفت و گو با «اباصلت رضوانی» مطرح شد:
تعداد بازدید : 213
بایدهای شعر آیینی
غفلت شاعران از «نوحه»
مرتضوی- سال هاست در عرصه شعر قلم فرسایی می کند و حضوری پررنگ در محافل ادبی به ویژه شعر آیینی دارد. عهده دار بودن مدیریت کارگاه شعر آیینی و دبیری کنگره های شعر آیینی استان او را به یکی از شاعران و فعالان عرصه ادبیات آیینی تبدیل کرده است. هر چند تالیف و گردآوری مجموعه هایی همچون «پرنده لای کاغذ و زیتون»، «گزاره های ناگزیر» و «حدیث ماه و نخلستان» و عضویت او در شورای شعر استان بخشی از فعالیت های این شاعر توانمند استان است اما فعالیت های گسترده او در عرصه شعر آیینی فرصتی را پیش روی مان قرار داد تا ساعتی با او به گفت و گو بنشینیم و با او از وضعیت شعر آیینی، آسیب ها و کمبودها و مولفه های مورد نیاز در این عرصه سخن بگوییم.
شما به عنوان دبیر هنری سومین کنگره ادبیات آیینی استان، ارتقای شعرآیینی را مستلزم افزایش دانش تاریخی شعرای این عرصه بیان کرده بودید. به عنوان مدرس تا چه اندازه این بستر را در کارگاه شعر آیینی فراهم کردید؟
نگاه ما به این نیاز یک سویه نبوده، بلکه با راه اندازی کارگاه های مقتل خوانی تلاش کردیم اطلاعات شاعران افزایش پیدا کند و سعی خواهیم کرد این جلسات را در دیگر مقوله ها همچون زندگی حضرت علی (ع)، حضرت زهرا(س) و پیامبر اکرم(ص) تداوم بخشیم اما در نهایت این شاعر آیینی است که باید برای رفع این نیاز گام بردارد.
یک شاعر آیینی لازم است چه بایدها و نبایدهایی را در شعر خود از لحاظ فرم، زبان و محتوا رعایت کند؟
در بحث فرم، شاعر آیینی همچون دیگر شاعران باید دانش ادبی خود را در مقوله هایی همچون آرایه ها، بدیع، نقد ادبی و آشنایی با سبک های شعر معاصر به شکل کاملاً تخصصی افزایش دهد زیرا محور و محتوای شعر آیینی، موضوع است و جاری شدن یک موضوع در شعر، مستلزم این است که شاعر این گونه ادبی، تسلط فوق العاده ای بر دانش ادبی آن داشته باشد.
در محتوا نیز علم و آگاهی نسبت به موضوعات آیینی، دانش تاریخی، تسلط به آیات و روایات، بصیرت و تشخیص درست از ضرورت های مذهبی، دینی و ارزشی است و گره خوردن با مسائل اجتماعی روز جامعه باید مد نظر قرار گیرد.توجه به فرم های ادبی متفاوت و این که شاعر در چه قالبی اثرخلق کند نیز بسیار مهم است، زیرا شاعر آیینی باید از همه ابزارهای فرمی شعر استفاده کند و تنها شعر کلاسیک را مورد توجه قرار ندهد.
شعر آیینی، برای پیشتاز بودن و حفظ تازگی مضامین خود به چه مولفههایی نیاز دارد؟
شعر آیینی زنده و پیشتاز، جریانی است که با ذائقه مردم زمان خودش سازگار است، یعنی اگر شعر آیینی با ذائقه عاطفی و فکری مردم زمان خود سازگاری و مطابقت پیدا نکند محکوم به فراموشی است. می توان گفت شعر آیینی امروز ما بازآفرینی موضوعات آیینی، مطابق با عواطف انسان عصر ماست و این بازآفرینی عاطفی جدید و متناسب با عاطفه انسان عصر امروز است که سبب تازگی و جذابیت شعر آیینی می شود.
نظر شما درباره تاثیر جشنوارهها در شکلگیری جریان شعر آیینی چیست؟
از تاثیرگذاری جشنواره های ادبی، شب های شعر و کارگاه های تخصصی و جلسات شعر در پیشبرد جریان شعری به ویژه شعر آیینی نمی توان غافل شد و به جرئت می توان گفت از بستر این محافل است و استعدادهای جوان کشف و جذب می شوند و پرورش پیدا می کنند.
خوشبختانه شاهد برگزاری چندین محفل ادبی در شهر هستیم، ضمن این که برگزاری هفتگی کارگاه شعر آیینی و ارتباط شاعران با یکدیگر گویای فراهم بودن این زمینه است و البته برخورداری از بار معنوی و علمی جلسات نیز برای جذب علاقه مندان و ایجاد انگیزه برای حضور در جلسات بسیار مهم است.
از نظر شما چه کمبودهایی در شعر آیینی معاصر وجود دارد و چه موضوعاتی امروز مغفول مانده و شاعران استان کمتر به آن ها میپردازند؟
شاعر آیینی در وهله نخست باید جهان بینی دینی داشته باشد زیرا سبب می شود کل آفرینش های ادبی شاعر دینی، رنگ و بوی خاصی به خود بگیرد. نکته دیگر این که نوآوری در شعر آیینی به طور کلی در سطح کشور و استان دچار ضعف شده است و شاعران ما خیلی نوآوری ندارند. از سوی دیگر به واسطه این که مقوله های خاصی همچون شعر عاشورایی بیشتر موضوع شعر آیینی قرار گرفته لازم است به دیگر موضوعات نیز پرداخته شود. اما کمبود دیگری که دراین زمینه به چشم می خورد توجه به شعر کلاسیک است، در صورتی که اگر شاعران آیینی بیشتر به قالب های جدید روی بیاورند، قدرت نوآوری بیشتری پیدا می کنند.
وضعیت شعر آیینی امروز را چطور ارزیابی میکنید و اگر قرار بر آسیبشناسی شعر آیینی باشد، چه خطری شعر آیینی را تهدید میکند؟
افتادن به ورطه تکرار و نبود نوآوری را آسیب این عرصه می دانم. با این همه از آن جایی که 7، 8 سال است جلسات تخصصی شعر آیینی در استان دایر و باعث شده است بعضی از شاعران به این مقوله توجه کنند می توان جایگاه خوبی را برای این گونه شعری تصور کرد و با توجه به ظرفیت های موجود حمایت های خوبی هم صورت گرفته است.
خراسان شمالی قومیت های مختلفی را در دل خود جای داده است اما در زمینه شعر آیینی کمتر شاهد سروده هایی با لهجه های مختلف هستیم؛ دلیل آن چیست؟
در این زمینه اقدامی صورت نگرفته در حالی که زمینه آن فراهم است زیرا در ایام عزاداری در مناطقی که زبان های محلی رایج است در نوحه ها و مرثیه خوانی ها از زبان های بومی استفاده می شود و این ذخیره بزرگی است که می توان از آن استفاده کرد. در سال های اخیر نوحه سرایی کرمانجی انجام گرفته است و مداحان نوحه های کردی می خوانند اما امروزه به شکل تخصصی به این مقوله پرداخته نشده است، هر چند در کنگره ادبیات آیینی بخش اهل سنت گنجانده شده بود، ولی به نظر می رسد باید در این مقوله کار شود.
با این که در سال های اخیر شاهد آثاری در زمینه شعر آیینی بودیم، اما کماکان پل ارتباط شعر آیینی استان با مداحان اهل بیت(ع) کم رنگ است؛ علت آن را در چه می دانید؟
متاسفانه شاعران آیینی ما در مقوله نوحه وارد نشدند، در حالی که ابزاری ترین بخش نوحه، شعر آیینی است که کاملاً وجهه رسانه ای دارد. با وجود این ظرفیت مهم شاعران آیینی ما التفاتی به نوحه سرایی نداشتند و این یک غفلت است زیرا نوحه ارتباط بسیار گسترده ای با مخاطب مذهبی و رسانه های جمعی دارد و شاعران آیینی باید توجه ویژه ای به این مقوله داشته باشند. خوشبختانه طی یک سال اخیر، شاهد حضور برخی مداحان شهر در جلسات شعر آیینی استان بودم و اگر مداحان با شاعران ارتباط برقرار کنند، اتفاق های مبارکی رقم خواهد خورد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در جلسه شورای امور عشایر مطرح شد:
تعداد بازدید : 272
سخت گیری بانک های استان در پرداخت تسهیلات به عشایر
تأمین آب شرب عشایر استان در مراوه تپه از آب دام
اسعدی- سخت گیری های بانک ها در پرداخت تسهیلات به عشایر، استفاده عشایر خراسان شمالی در مراوه تپه از آب غیر بهداشتی دام برای شرب، غفلت از ایلراه ها و کم توجهی به خدمات آموزشی و بهداشتی عشایر از جمله مسائلی بود که روز گذشته در جلسه شورای عشایر استان مطرح شد. در این جلسه مقرر شد خراسان شمالی استان پایلوت کشور در اجرای تصویب نامه هیئت وزیران در خصوص ارائه خدمات آموزشی و بهداشتی شود و نیز 16 تانکر و خودرو برای آب رسانی به عشایر خراسان شمالی اختصاص یابد.
به گزارش خبرنگار ما، استاندار خراسان شمالی در این جلسه که با حضور رئیس سازمان امور عشایر کشور برگزار شد، گفت: خراسان شمالی به این شرط با پایلوت شدن برای اجرای تصویب نامه هیئت وزیران موافقت می کند که تمامی امکاناتی که برای اجرای این طرح مورد نیاز است و تأمین آن به حوزه ملی مربوط می شود، اختصاص یابد.
«خباز» با اشاره به این که عشایر مصداق واقعی «اقتصاد مقاومتی» هستند، افزود: این قشر، با استفاده از حداقل امکانات دولتی، بیشترین بهره وری را دارند.
وی بر اجرای طرح اصلاح نژاد دام در عشایر استان تأکید و اظهارکرد: خراسان شمالی مشروط بر این که تمامی امکانات و اعتبارات مورد نیاز سهم ملی تأمین شود، آمادگی دارد برای اجرای تصویب نامه هیئت وزیران در خصوص ارائه خدمات و امور فرهنگی به عشایر، استان پایلوت شود.
وی از دستگاه های اجرایی مرتبط با بخش عشایر خواست تا وظایف خود را در قبال این قشر به دقت احصا کنند و اقدامات لازم را در این حوزه انجام دهند و گزارش آن را به استانداری ارسال کنند.
تشکیل زنجیره گوشت قرمز و دیگر فراورده های دامی عشایر از جمله درخواست های استاندار از عشایر بود که به همت و راهنمایی دستگاه ها و دریافت تسهیلات بانکی انجام شود.
تشکیل کارگروه توسعه گردشگری و صنایع دستی عشایر هم در این جلسه مورد تأکید استاندار بود.
رئیس سازمان امور عشایر کشور نیز در این جلسه به تصویب برنامه راهبردی سامان دهی عشایر برای خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: ایجاد تنوع در معیشت و ارتقای سطح درآمد عشایر و خدمات زیربنایی از اولویت های ما در این برنامه است.
«قندالی» با اشاره به آمار بالای وقوع خسارت ها بین عشایر، افزود: برای کسانی که دچار خسارت می شوند تا 50 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با بازپرداخت 5 ساله پرداخت می شود.
وی با اشاره به سخت گیری های بانک ها در حوزه پرداخت تسهیلات در کشور، خاطرنشان کرد: این سخت گیری ها در خراسان شمالی بسیار بیشتر است و این در حالی است که در حوزه عشایر طبق گزارش های واصله، حتی یک ریال تسهیلات معوق هم نداشته ایم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی سخت گیری ها و هزینه های بی دلیل برای مکان نگهداری دام عشایر، خطاب به رئیس سازمان جهاد کشاورزی ادامه داد: برای این موضوع سخت گیری نکنید زیرا درست کردن مکان های خاص و دیوار و خشت، در حوزه عشایر جایگاهی ندارد و اگر این گونه پیش برویم، تمام عشایر ورشکست می شوند.
وی همچنین گفت: در رابطه با ایلراه ها همه ما غفلت کرده ایم. طبق قانون واگذاری ایلراه چه برای بیمارستان باشد و چه جاده یا هر چیز دیگری، مطلقاً ممنوع است و دستگاه ها قبل از انجام پروژه های عمرانی از عشایر استعلام کنند که محل اجرای پروژهای در ایلراه ها نباشد.
فرماندار مانه و سملقان نیز در این جلسه گفت: در حوزه آب شرب در مراوه تپه هیچ کاری انجام نشده است و عشایر گاهی برای شرب از آب دام استفاده می کنند.
«عوض زاده» از روند طولانی اطاله دادرسی در حوزه عشایر نیز انتقاد کرد و پیشنهاد داد برای پیگیری تخریب اموال، محل نگهداری دام و ... عشایر، کارشناسی تعیین شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.