چند سالی است که جشنواره تئاتر رضوی هنرمندان و علاقه مندان به امام رضا (ع) را بر آن می دارد تا وجوه مختلفی از زوایای زندگی و سیره امام رضا (ع) را در قاب صحنه به تصویر بکشند. امسال هم خراسان شمالی یازدهمین دوره این جشنواره را در بخش های رقابتی، استانی و سفارشی از پانزدهم ماه جاری برگزار می کند. حاصل این دوره 10 اثر در بخش رقابتی و 2 اثر مربوط به بخش استانی و 4 اثر سفارشی است که برای آشنایی بیشتر علاقه مندان به تئاتر به معرفی برخی از آثار این دوره پرداختیم اما به دلیل اعلام دیرهنگام اسامی آثار سفارشی و با وجود تماس های مکرر نتوانستیم آثار این بخش را به علاقه مندان معرفی کنیم.
آلزایمر
عمو ولی که با بیماری آلزایمر دست و پنجه نرم می کند با پسرش نصیر به مشهد می آید و در جوار حرم امام رضا(ع) در یک هتل مستقر می شود اما پسرش که برای تجارت به مشهد سفر کرده با وجود قولی که به پدرش داده به خاطر مشغله زیاد نمی تواند او را به حرم ببرد و همین امر اتفاق هایی را با بازی علی طاهری، سید علی موسویان، آرش تبریزی و محمد زوار بی ریا که کارگردانی این اثر را بر عهده دارد، رقم می زند. نویسنده این اثر نمایشی «سید علی موسویان» است.
دو بال قیچی
اثر نمایشی «دو بال قیچی» به نویسندگی و کارگردانی حسن (امیر) حامد داستان جوان عاشق پیشه کفتر بازی به نام سیروس را روایت می کند که برای رسیدن به دختر مورد علاقه اش به شرط پدر دختر مبنی بر آزاد کردن کبوتران تن می دهد و تمام کبوترانش به جز دو تا را در حرم رضوی آزاد می کند و به این واسطه اتفاق هایی می افتد.وحید محبوب بشری، شیدا خانزاده و امیر حامد شخصیت هایی هستند که این اثر نمایشی را روایت می کنند.
بازگشت در چهارشنبه آخر سال
این اثر قصه خانواده ای را روایت می کند که سال ها پیش خواهرشان را از دست داده اند و پس از 15 سال با مرگ پدر، طبق وصیتی مجبور به واکاوی اتفاق 15 سال پیش می شوند که منجر به مرگ خواهرشان شده است و در این بین متوجه می شوند که آن ها نیز در این اتفاق نقش داشتند. این اثر را رضا حسینی به نویسندگی رئوف دشتی کارگردانی می کند و در آن منیره آلاداغی، پرستش سلطانی، فائزه علی آبادی، فرخنده طالبی، مریم آذر بنیاد و امیر جوادزاده به ایفای نقش می پردازند.
زندگی در سال صفر
«زندگی در سال صفر» قصه یک سری آدم هایی است که زندگی شان در برهه ای از ناخودآگاه به هم گره می خورد. در واقع این اثر نمایشی به نویسندگی «محمد رضا قاسمی» و کارگردانی «پویان عطایی» زندگی در سالی را که تمام اخلاقیات زیر پا گذاشته می شود و معیاری برای اندازه گیری اخلاقیات وجود ندارد به روی صحنه می برد و نشان می دهد که تمام افرادی که در زندگی گناهانی را مرتکب شده اند، طناب اتصالشان حرم رضوی و امام رضا (ع) است.مریم دشتی، رحیم ملکی، سعید مصلحی، سعید رضایی، مهدی خلیلیان، مهدی کلباسی، آرزو کرمی و مهدی محمودی در این نمایش به ایفای نقش می پردازند.
آبگینه
«آبگینه» داستانی تاریخی است که در آن میرزا صادق نوری پس از تبعید به مشهد همراه با دخترش، مکلف می شود تا حرم امام رضا (ع) را آیینه کاری کند، در غیر این صورت باید قهوه قجری را سر بکشد. فخریه دختر میرزا صادق در طول این مدت با «صفورا» گازر حرم که همسر و فرزندش معمار حرم هستند آشنا می شود و یونس پس از گذاشتن شروطی می پذیرد تا با میرزا صادق همکاری کند و آیینه کاری حرم را به نام او انجام دهد.«سعید تشکری» نویسنده و حسن فتحی کارگردان این اثر هستند و جواد رنجبر، مهسا بیرجندی، مریم علی پور، جمال رنجبرزاده، رحیم سلطانی و آرمین اویس قرنی داستان را روایت می کنند.
بندی در خفتی
اتوبوسی در نزدیکی یک کافه متروکه دچار نقص فنی می شود و چند نفر از مسافران برای خواندن نماز و استراحت به داخل نمازخانه می روند. در این بین درگیری بین دو نفر از خانم های مسافر رخ می دهد و ساک یک نفر از مسافران که حاوی نذورات امامزاده ای است گم می شود. «بندی در خفتی» اثری است به نویسندگی «عباس جانفدا» و کارگردانی «محمدحسن زاده» که در آن مهدی خاکسار، روشنک سه قلعه گی، رسول وحدت، بهمن بهروان ،فاطمه الهی، سمیرا قمبریان و عقیل حاجی قاسمی ایفای نقش می کنند.
در مسیر کوه شاه جهان
داستان تاریخی «در مسیر کوه شاه جهان» ماجرای به توپ بستن حرم رضوی در سال 1291 را به روی صحنه می برد.این نمایش که علاوه بر بخش رقابتی، در بخش استانی نیز پذیرفته شده به نویسندگی «عباس جانفدا» و بر اساس طرحی از «مهدی کشمیری» و کارگردانی این هنرمند خراسان شمالی است و توسط آزاده حیدرزاده، غلامرضا یوسفی، احمد زعفرانی و سید امیر حسین جان نثار در این دوره از جشنواره اجرا می شود.
رستگاری در شب دور
آفاق آخرین بازمانده از خاندانی است که به فرقه واقفیه ایمان دارد. سهراب تنها فرزند آفاق در شب تولد سی سالگی اش دچار بیماری عجیبی می شود. با ورود ارژنگ عموی سهراب، همسرش لیلا متوجه می شود که آفاق علاج بیماری سهراب را می داند اما به خاطر باوری که دارد حاضر نیست تنها پسر خود را نجات دهد.بهار کریم زاده کارگردانی این اثر را به نویسندگی «طلا معتضدی» بر عهده دارد. این اثر با بازی علی یعقوب زاده، بهار کریم زاده، لیلا بابایی و حمید کشور دوست به روی صحنه می رود.
دقایقی با رضا
این اثر نمایشی زندگی آدم هایی را که هر یک خواسته متفاوتی از امام رضا(ع) دارند، روایت می کند که افراد با یکدیگر مرتبط هستند.«سعید نوروزی» این اثر را به نویسندگی «علی میرزا عمادی» کارگردانی می کند که در آن منصور میخ بر، فریبا صادقیان، سامان حیدریان، افشین سلطانی، علی حسن نوری، شیما حیدری، حسنا نظرآبادی، نسیم درویشی و پارسا رضایی بازی می کنند.
شراره
شراره روایت زن مشهدی است که «ابراهیم» نامزدش را در نخستین روزهای جنگ ایران و عراق در سال 1359 از دست داده و تمام این سال ها را با خاطرات ماندگار او سپری کرده است. جنگ برای همه 8 سال بوده اما آثار آن روی «شراره» و شراره ها تاکنون ادامه دارد.
محمد مهدی خاتمی نویسندگی و کارگردانی این اثر را بر عهده دارد و الهه پژوهی، سحر شفیعی، کریم جشنی، مهری شمس، محمود کریمی، امیر احسان امیری پور، فهیمه نوروزی و غلامرضا عارف نژاد در آن بازی می کنند.
منظومه
منظومه روایتگر داستان آدم هایی است که حول محور یک انرژی مثبت در حال چرخش هستند و ممکن است در این چرخش گاهی از کنار هم رد شوند ، تاثیر بگیرند و تاثیر بگذارند. نوعی نگاه به شخصیت و جایگاه حضرت معصومه(س) و رابطه اش با امام رضا(ع) در این اثر به چشم می خورد. علی فرحناک نویسندگی و کارگردانی نمایش «منظومه» را بر عهده دارد و سید محمد حسینی، مهدی رکنی، صدیقه مشایخی، مهدی ملاک، عطا منتظری، فرزانه خان محمدی، زهرا فراهانی و عبدالرضا ملاک در آن ایفای نقش می کنند.