مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی، ضمن اشاره به طلب حدود 80 میلیارد تومانی این شرکت از مجتمع های تولیدی و برخی سازمان ها و سی ان جی ها که در روند پروژه های گازرسانی به مناطق مختلف استان خلل ایجاده کرده است، از برنامه تامین برق 50 درصد ادارات استان با انرژی های تجدیدپذیر خبر داد، ضمن این که اعلام کرد پروژه گازرسانی به تمام روستاهای استان تا هفته دولت سال آینده به پایان خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی در گفت و گو با «خراسان شمالی» گفت: این شرکت حدود 80 میلیارد تومان، برابر با بودجه یک سال این شرکت از مجتمع های تولیدی و برخی سازمان ها و سی ان جی ها طلب دارد که نمی توانیم برای وصول آن ها از اهرم قطع گاز استفاده کنیم، چون تولید در استان مختل می شود.
«میربلوکی» افزود: طبق مصوبه مجلس اکنون به عنوان قانون مطرح است و مجوز قطع هم به ما داده اند که برای وصول مطالبات، گاز واحدها و سازمان های بدهکار را قطع کنیم اما قطع گاز صنایع بزرگ، در تولید استان خلل ایجاد خواهد کرد.وی با اشاره به این که کارخانه های سیمان، آلومینا، پتروشیمی، فولاد و ریخته گری، سی ان جی ها و برخی از سازمان ها از جمله آموزش و پرورش به شرکت گاز بدهکار هستند، خاطرنشان کرد: از آن جایی که مجوز استفاده از اهرم قطع گاز و وصول مطالبات داده شده در تخصیص بودجه ها برای تکمیل پروژه ها با مشکل مواجه می شویم.وی افزود: مطالبات شرکت گاز به قدری زیاد است که تنها با وصول طلب 10 میلیارد تومانی از مجتمع فولاد می توانیم به 6 روستای بجنورد که در برنامه داریم گازرسانی کنیم.وی اظهارکرد: در حال حاضر «سی ان جی» شهرداری بجنورد 5 میلیارد، آموزش و پرورش 2 میلیارد و کارخانه صنعتی فولاد نیز 10 میلیارد تومان بدهی دارند که در همین راستا مکاتبه ای با استاندار در رابطه با وصول مطالبات داشتیم.وی ادامه داد: در گذشته باید ماهیانه 23 میلیارد تومان از محل وصول مطالبات می فرستادیم و با یک نسبت گیری اعتبار تخصیص می دادند اما امسال طبق مکاتبات انجام شده با ارسال مبالغ اول یارانه، مالیات و عوارض را برمی دارند و باقی آن سهم ما می شود که با این شرایط وصول مطالبات، پروژه های ما در استان عملیاتی و تکمیل نمی شود.«میربلوکی» گفت: در حالی که قبلا با وصول 70 درصدی مطالبات، 70 درصد عوارض و 70 درصد مالیات اخذ می شد اما اکنون مالیات و عوارض صددرصد اخذ می شود و باقی آن به استان داده می شود که در این صورت سهم استان به 30 درصد کاهش می یابد.
به گفته وی طی نامه ای از شرکت ملی گاز ایران، امسال تا وصول مطالبات انجام نشود، بودجه ای اختصاص داده نمی شود.
وی اضافه کرد: در حالی که از سال 92 تاکنون 50 میلیارد تومان از مجتمع پتروشیمی طلب داریم اما امور مالیاتی به عنوان درآمد، 4 میلیارد تومان مالیات اخذ کرده است.وی ادامه داد: براساس قانون تبصره 4 برخی آیتم ها از جمله نوسازی مدارس در قبض گاز لحاظ می شود که پس از وصول به حساب خزانه می رود در حالی که معتقدیم آیتمی از طریق قبوض وصول شود که به نفع ما باشد.وی با اشاره به اتمام گازرسانی روستاهای اسفراین در هفته دولت که فقط یک روستای چهل دختران می ماند، گفت: در استان گازرسانی به 198 روستا در حال انجام است که 148 روستا امسال گازدار می شوند و سال آینده در هفته دولت پروژه گازرسانی به روستاهای استان به پایان می رسد.وی با بیان این که در حال حاضر 577 روستای استان گازدار است، عنوان کرد: گازرسانی به روستای امیرآباد جاجرم را هم از محل مصوبات سفر رهبری شروع کردیم و با توجه به مصوبات، بیشترین تلاش ما این است که گازرسانی به صنایع را شروع کنیم.«میربلوکی» اظهارکرد: به دلیل مصرف حدود 3 میلیون و 800 هزار لیتر سوخت مایع صنایع، امسال طی برنامه ریزی حدود یک و نیم میلیون لیتر با گاز جایگزین می کنیم که تقریبا 40 درصد طبق تعهدات انجام شده است.وی اضافه کرد: موظف شدیم که در کارخانههای گچ شاه جهان و گچ ماهان و مرغداری های استان سوخت را جایگزین کنیم و تا سقف 240 میلیون تومان با توجه به سوختی که استفاده می کنند، رایگان است.
وی تصریح کرد: در رابطه با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر هم چون موظف شدیم حداقل 20 درصد مصرف برق ساختمان های اداری انرژی خورشیدی باشد، الان قرارداد اجرای 50 درصد را منعقد کرده ایم که تا پایان سال انجام می شود و اگر انجام ندهیم، هر کیلووات 900 تومان جریمه دارد.
وی با اشاره به تعیین نرخ ها براساس اقلیم نیز گفت: بجنورد اقلیم 2 است و شوقان و لوجلی به عنوان شهر های سرد اقلیم یک هستند و آشخانه به دلیل این که گرم است اقلیم 3 تعیین شده است.
به گفته وی براساس این نرخ ها مصرف بین 400 تا 500 متر مکعب، بین 3 تا 4 هزار تومان در قبوض فرق می کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه ورزش
آماده آماده به نظر می رسند، با عشق و علاقه و انگیزه بالایی مشغول تمرین هستند تا بتوانند در مسابقات آسیایی کشتی های سنتی آلیش و ترکمن گورش خوش بدرخشند. آن ها برای پول و یا تشویق و تقدیر مسئولان نمی جنگند بلکه تنها هدف شان عشق و علاقه و حفظ سنت و فرهنگ دیرینه سرزمین شان است.
ورزش های سنتی آلیش و ترکمن گورش هر چند روزگاری جزو فرهنگ و سنت اهالی ترکمن نشین از جمله جرگلانی ها و گلستانی ها بود اما امروز روند رو به رشدی را طی کرده است و به یک ورزش جهانی در حال تبدیل شدن است و حضور ورزشکارانی از جای جای کشور در تیم ملی کشتی آلیش حاکی از آن است که دیگر این ورزش مختص 2 استان خراسان شمالی وگلستان نیست هر چند هنوز این 2 استان مهد کشتی های سنتی هستند.
52 عضو تیم های کشتی آلیش و ترکمن گورش حدود 10 روزی است که در خانه کشتی خراسان شمالی زیر نظر دکتر «امین رشید لمیر» سخت مشغول تمرین هستند تا برای مسابقات آسیایی در ترکمنستان آماده شوند. هم مرزی خراسان شمالی با ترکمنستان و شرایط آب و هوایی مشابه استان با این کشورشرایط مناسبی را برای کشتی گیران فراهم آورده است. کشتی گیرانی که البته کاپیتان آن ها و بهترین نفرات آن ها جزو خطه خراسان شمالی و از اهالی پهلوان خیز جرگلان هستند. کاپیتان تیم ملی کشتی آلیش کشور و از اهالی خطه جرگلان خراسان شمالی در حالی که هنوز خیس عرق است با خبرنگار ما گفت و گو می کند و از میزبانی خوب خانه کشتی خراسان شمالی می گوید.
«عبدالواحد محمدی» سالن تمرین، خوابگاه، پذیرایی و مهمان نوازی مردم بجنورد از کشتی گیران سنتی کشور را عالی توصیف می کند و ادامه می دهد: خوشبختانه اعضای تیم با شور و علاقه بسیار بدون حاشیه مشغول تمرین هستند تا بتوانند برای کشور افتخار بیافرینند و این ورزش را که میراث اجدادی شان و جزئی از فرهنگ و سنت مردم ترکمن است زنده نگه دارند. وی نفس عمیقی می کشد و با اشاره به محرومیت های ورزشی جرگلان می گوید: ورزش های پهلوانی و سنتی هر چند در خون مردم جرگلان است و نوجوانان و جوانان این خطه از سر عشق و علاقه کشتی های سنتی را انجام می دهند اما ایجاد امکانات و حمایت های مادی از این کشتی گیران می تواند باعث توسعه و رونق هر چه بیشتر این ورزش نه تنها در استان های خراسان شمالی و گلستان بلکه تمام کشور و دیگر کشورها شود.
وی می افزاید: این کشتی های سنتی به اندازه ای جذابیت دارند که امروز دیگر استان های کشور از جمله سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی، چهارمحال و بختیاری، مازندران و اصفهان نیز در اردوی تیم ملی عضو دارند. وی خواستار ایجاد پایگاه های قهرمانی در منطقه جرگلان می شود و بیان می کند: منطقه جرگلان استعداد های زیادی دارد و با ایجاد پایگاه های قهرمانی در این شهرستان جوانان و نوجوانان با سوق پیدا کردن به ورزش از آسیب های اجتماعی دور می شوند . دیگر کشتی گیران سنتی نیز به جمع ما اضافه می شوند و ضمن تشکر از میزبانی خوب خراسان شمالی حمایت های مالی از ورزشکاران کشتی سنتی را برای توسعه این رشته ورزشی خواستار می شوند.
کشتی گیر اصفهانی تیم ملی بیان می کند: جوانان و نوجوانان با عشق و علاقه وارد این رشته ورزشی می شوند اما وقتی به سنی می رسند که نیاز به کسب درآمد دارند دیگر نمی توانند تنها بر اساس عشق و علاقه این ورزش ها را ادامه دهند و برای ادامه زندگی به ناچار مجبور به ترک ورزش می شوند. وی با بیان این که میزبانی خراسان شمالی از اعضای تیم ملی باعث می شود تا رده های پایه خراسان شمالی با دیدن تمرین اعضای تیم ملی در کنار خودشان انگیزه بگیرند، ادامه می دهد: کودکان و نوجوانان با دیدن شور و هیجان کشتی گیران تیم ملی برای ادامه این ورزش تشویق می شوند اما اگر بدانند که ورزشکاران این رشته همچون فوتبالیست ها به لحاظ مالی تأمین می شوند بیش از گذشته مشتاق به این ورزش های سنتی که ریشه در فرهنگ و سنت های ما دارد می شوند. سرمربی تیمهای ملی آلیش ، ترکمن گورش و قزاق کوراش کشورمان نیز با تقدیر از میزبانی خوب خراسان شمالی می گوید: کشتی گیران کشتی سنتی آلیش اردوی خوبی را در خراسان شمالی می گذرانند و همه امکانات لازم برای تمرین وجود دارد تا بتوانیم نتایج خوبی را در مسابقات آسیایی که 26 شهریور در ترکمنستان برگزار می شود به دست بیاوریم.
«رشید لمیر» این میزبانی را برای کشتی گیران خراسان شمالی مثبت می داند و بیان می کند: تمرین کردن ورزشکاران خراسان شمالی با ورزشکاران تیم ملی باعث می شود تا بت حضور سخت در تیم ملی برای آن ها شکسته شود .
وی ادامه می دهد: در این اردوها تن ورزشکاران خراسان شمالی به تن ورزشکاران تیم ملی می خورد و آنان انگیزه بیشتری برای حضور در تیم ملی پیدا می کنند. مدیر کل سابق ورزش و جوانان خراسان شمالی در رابطه با تغییر مدیریت های اداره کل ورزش و جوانان و نبود مدیر هم اکنون در استان و تأثیر آن در استان نیز می گوید: اگر چهارچوب مدیریتی هیئت های ورزشی خوب بسته شده باشد دیگر تغییر مدیریتی در سطح اداره کل چندان تأثیری در روند هیئت های ورزشی نخواهد گذاشت. وی می افزاید: هیئت کشتی خراسان شمالی سال هاست که ثبات داشته است و میزبانی خوب آن ها از تیم های ملی گویای این موضوع است. سرپرست تیم های ملی کشتی آلیش و ترکمن گورش نیز با تقدیر از میزبانی خراسان شمالی معتقد است که پرداخت بیمه و تدارک حضور ورزشکاران در تیم های ملی برای توسعه ورزش های سنتی کفایت نمی کند و برای تشویق نوجوانان برای تمرین ورزش های سنتی و میراث پدران شان باید حمایت های بیشتری از آن ها شود.
«صحرایی» ادامه می دهد: هم اکنون بیشترین توجهات به ورزش فوتبال است چون در رسانه ها بیشتر به آن توجه می شود اما این توجه باید میان تمام رشته های ورزشی وجود داشته باشد تا ورزش به ویژه ورزش پهلوانی بیش از پیش در میان مردم نهادینه شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سختی رفت و آمد عذاب آور شده است. زود باید راه افتاد و دیر هم به خانه برگشت و این فقط بخشی از ماجراست و اکنون همان اتوبوسی هم که برای رفت و آمد ما دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از مرکز گلستان شهر به بجنورد در نظر گرفته شده بود نمی آید و نمی دانیم با به پایان رسیدن تعطیلات و با آمدن ترم آینده رفت و آمد خود را چگونه تنظیم کنیم.
راه دور و پر فراز و نشیب
دانشگاه فرهنگیان هزار دانشجو دارد و از سال 91 با ادغام 2 مرکز تربیت معلم کارش را آغاز کرد اما از بدو تاسیس با مشکلاتی مواجه شد که مهمترین آن ها نبود زیرساخت های مناسب است. رسالت این دانشگاه تربیت نیروی مورد نیاز آموزش و پرورش است و نخبگان کنکور سراسری در آن پذیرفته می شوند. استقرار این دانشگاه در فاصله 10 کیلومتری بجنورد مشکل تردد را برای دانشجویان فراهم کرد و البته جاده نامناسب، نبود سرویس رفت و آمد و محوطه سازی دانشگاه فرهنگیان استان به یکی از مهم ترین دغدغه های شبانه روزی دانشگاهیان تبدیل شده است.
مشکلات کوچک ولی مهم
محمودی می گوید: هنگامی که این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کردم گمان نمی کردم مشکلاتی که مهم جلوه نمی کرد این همه اهمیت پیدا کند.وی ادامه می دهد: به دلیل این که دانشگاه فرهنگیان در خارج از شهر قرار دارد دانشجویان این دانشگاه با نبود سرویس روبه رو هستند و گویا این مشکل استمرار دارد.سهرابی یکی دیگر از دانشجویان این دانشگاه هم می گوید: به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های رفاهی و مشکلاتی که به علت ساخته نشدن محوطه وجود دارد و هم چنین ساخت و سازهایی که انجام می شود دانشجویان با مشکل مواجه اند.وی بیان می کند: محصور شدن قسمت هایی از دانشگاه هم از مطالبات دانشجویان است و همچنین انتظارات ما در رابطه با کتابخانه بیشتر است و نیاز است کتاب های بیشتر و کتابخانه مجهز تری داشته باشیم.یکی از دانشجویان این دانشگاه هم با بیان این که در ابتدای امر ساختمان دانشگاه در مرکز تربیت معلم بجنورد راه افتاده بود می گوید: نمی دانیم علت این که دانشگاه به این جا منتقل شد و دانشگاه کوثر به تربیت معلم انتقال یافت چه بود؟وی ادامه می دهد: قرار بود رشته های کارشناسی ارشد هم در این دانشگاه راه اندازی شود اما این اتفاق نیفتاده است و هم چنان منتظریم تا این رشته ها راه بیفتد.وی از این که پردیس های بانوان در این دانشگاه ساخته می شود و دانشجویان خانم هم به این دانشگاه منتقل می شوند نیز خبر می دهد و می گوید : متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده است.
کسر 45 درصدی حقوق
مشکل معیشت در هنگام تحصیل از دیگر مشکلات این دانشجویان است.یکی از دانشجویان می گوید: یکی از مهم ترین مشکلات ما کسر 45 درصدی حقوق دانشجویان است.وی می افزاید: گفته می شود این رقم به علت این که باید به دانشجویان کمک هزینه پرداخت شود و بابت خوابگاه و هزینه های متفرقه کسر می شود اما این در حالی است که بخش زیادی از دانشجویان از خوابگاه و سلف استفاده نمی کنند و در واقع کسر این مبلغ به ویژه برای افراد متاهل مشکل ساز شده است زیرا تقریبا نیمی از حقوق آن ها کاهش پیدا می کند.وی تصریح می کند: امکانات خوابگاهی بانوان دانشجو خوب نیست و از سویی اینترنت که یکی از مهم ترین نیازهای دانشگاهی و دانشجویان است در این خوابگاه قطع یا ضعیف است.وی می افزاید: دانشجویان با این امید وارد این دانشگاه می شوند که به استخدام آموزش و پرورش در آیند اما گویا این دانشگاه تعهدی در این مورد قبول نمی کند.
فضای جایگزین
در عین حال، دکتر «صفرزاده» رئیس دانشگاه فرهنگیان استان در مورد انتقال فضای آموزشی به گلستان شهر می گوید:ساختمان تربیت معلم استان که مالکیت آن متعلق به دانشگاه فرهنگیان بود بر حسب تصمیم مسئولان وقت استان و نمایندگان مجلس در اختیار دانشگاه کوثر قرار گرفت و 2 فضای آموزشی جدید در جاده لنگر از سوی اداره کل آموزش و پرورش به عنوان جایگزین فضای واگذار شده، در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار گرفت.
وی ادامه می دهد: دانشگاه با همان 2 فضای جدید آغاز به کار کرد و هیچ گونه زیرساختی مهیا نبود و از همان هنگام به دنبال حل مشکلات سخت افزاری این دانشگاه هستیم.
وی خاطرنشان می کند: دانشجو از طریق سازمان سنجش جذب می شود و به دلیل این که پذیرفته شدگان در زمان دانش آموختگی در آموزش وپرورش استخدام می شوند هر سال بهترین و نخبه ترین داوطلبان برای ورود به دانشگاه فرهنگیان گزینش می شوند.
وی ادامه می دهد: هر سال برای تربیت مدرسان متعهد و مسئول تلاش می شود و برای این که برای 800 معلمی که هر سال از آموزش و پرورش بازنشسته می شوند جایگزین هایی مناسب و متعهد و مسئول داشته باشیم از دانش آموختگان این دانشگاه استفاده می کنیم.
وی با بیان این که 2 پروژه ملی ساخت دانشگاه فرهنگیان پردیس خواهران و برادران در همین مجموعه ساخته می شود می گوید: برای همین انتظار می رود مسئولان استان نسبت به اختصاص اعتبار به این پروژه ها نگاه ویژه ای داشته باشند و در همین راستا قرار است از محل مصوبات سفر رهبری به این دانشگاه اعتبار داده شود.
وی می گوید: برای تردد دانشجویان به دنبال این هستیم که شرایط مناسبی را فراهم کنیم و تاکنون فقط یک اتوبوس در این مسیر تردد می کرد اما اکنون همان هم در این محور کار نمی کند و برای همین با شورای جدید و اتوبوس رانی مذاکره می کنیم تا از اول مهر بتوانیم تردد دانشجویان را تسهیل کنیم.
وی ادامه می دهد: کمبود خوابگاه نداریم اما در صدد ساخت خوابگاهی هستیم تا نیازهایی که در آینده داریم برطرف شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سبد تبریک مسئولان با وجود گذشت 5 روز از روز خبرنگار همچنان خالی نشد و روز گذشته نیز تحریریه روزنامه «خراسان شمالی» میزبان مدیرانی از سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی بود که آمده بودند با خدا قوتی به خبرنگاران و عوامل این روزنامه، تلاش های آن ها را ارج نهند.رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در این دیدار به فعالیت های رسانه ها در راستای توسعه استان که باعث حرکت رو به جلوی تولیدات صنعتی و معدنی شده است اشاره کرد و گفت: اگر نگاه ما این باشد که مطبوعات پل ارتباطی بین مردم و مسئولان هستند، شرایط و فرایندها بهبود خواهد یافت این در حالی است که در سال های متمادی گاهی با انتظارات غیرواقعی به جای نزدیک شدن، از رسانه ها دور شده ایم. «نیکدل» با اشاره به ایراداتی که در حوزه اطلاع رسانی وجود دارد، افزود: در حوزه صنعتی در سال های رکود، واحدهای بزرگی مانند شرکت لایه سبحان شرق، دومین واحد الیاف شیشه در کشور، واحد سپهر شیشه و فاز شمش آلومینا را راه اندازی کردیم. وی اضافه کرد: در حالی که آلومینا تنها تولیدکننده پودرآلومینا در خاورمیانه است، تنها 30 درصد نیاز کشور را تأمین می کند و بقیه نیاز کشور از طریق واردات انجام می شود. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر از ایرالکو و المهدی 200 میلیارد تومان طلب داریم که طی پیگیری های انجام شده، 100 میلیارد تومان را توانستیم دریافت کنیم. وی همچنین افزود: در حوزه معدنی نیز اتفاق های خوبی افتاده است و خوشبختانه توانستیم علاوه بر مجاب کردن سازمان ملی زمین شناسی برای اکتشافات معدنی، نقشه برداری فضایی از اکتشافات معدنی را نیز در دستورکار قرار دهیم که 45 میلیارد ریال برای نقشه برداری هوایی اعتبار گرفتیم و طی چند روز آینده پروازهایی برای نقشه برداری ژئو فیزیکی انجام می شود. وی با اشاره به شناسایی ظرفیت های معدنی موجود در استان گفت: برای زیرساخت های معدنی در استان 15 میلیارد تومان اعتبار دریافت کردیم. وی با بیان این که کارهای زیرساختی بزرگی در بخش معدنی انجام شده است، ادامه داد: با این که کارهای بزرگی در این بخش انجام شده اما ضعف در اطلاع رسانی داشتیم. به گفته وی، رسانه ها می توانند با نقد منصفانه، مدیران را در راستای توسعه استان به حرکت درآورند، زیرا زمانی که یک مدیر ضعف های کاری خود را بشناسد و در راستای رفع آن ها تلاش کند، به طورحتم موفق تر خواهد بود. سردبیر روزنامه های استانی خراسان نیز در این دیدار ضمن تقدیر از فعالان حوزه صنعت و معدن گفت: حضور شما با وجود مشغله کاری زیاد برای دیدار از اهل قلم نشان می دهد به اطلاع رسانی اهمیت می دهید. حجت الاسلام «ولی زاده» افزود: مشکل عمده ای که در استان برای رسانه ها وجود دارد، نبود پیوست فرهنگی و اطلاع رسانی است که به عنوان مثال برای یک پروژه چندین میلیاردی با این که برنامه های مختلفی در نظر می گیرند اما برای اطلاع رسانی زمان نمی گذارند و افکار عمومی نیز متناسب با ایجاد پروژه آماده نمی شود.وی بیان کرد: اطلاع رسانی ها باید با دید فنیتر انجام شود تا افکار عمومی را بتواند قانع کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
زندگی ماشینی، استرس های روزانه، کار زیاد، خستگی و تلاش برای کسب موفقیت های بیشتر این روزها دغدغه بسیاری از افراد شده است به گونه ای که برخی توان تحمل آن ها را ندارند و از درون هر روز بیشتر آسیب می بینند.
شهروندی که زندگی در زمان گذشته را ساده و بدون دغدغه عنوان می کند، عقیده دارد: در گذشته و حتی تا 10 ، 20 سال قبل زندگی مردم راحت تر از اکنون بود و آن ها در کمال سادگی زندگی می کردند و دغدغه چندانی برای داشتن شغل بهتر و مادیات بیشتر نداشتند از این رو به راحتی می توانستند با اطرافیان خود رابطه برقرار کنند و بخشی از خستگی های روزانه خود را به این وسیله تخلیه کنند.
«مقدسی» ادامه می دهد: بیشتر افرادی که امروزه در اطرافم می بینم دچار روزمرگی شده اند و به جای آن که به خود و نیازهای عاطفی شان توجه کنند به ماشین کار تبدیل شده اند و مدام در فکر ارتقا بخشیدن به مادیات زندگی شان هستند البته در این میان افراد اندکی هستند که به روح و جسم خود بیشتر احترام می گذارند و می خواهند سالم زندگی کنند اما تعداد آن ها انگشت شمار است.
شهروند دیگری هم استرس های روزمره را بی شمار می داند و می گوید: این روزها برخی از مردم، اعصاب ضعیفی دارند و با کوچک ترین مشکل یا برخورد سریع به هم می ریزند و با این کار باعث خرد شدن اعصاب خود و دیگران می شوند.
وی که مایل به ذکر نامش نیست، ادامه می دهد: مسائلی مانند درس فرزندان، داشتن بهترین مدرسه، شغل خوب و درآمد بالا فراتر رفته و به دغدغه هر روزه تعداد زیادی از افراد تبدیل شده است که هر روز توان فکری و جسمی بیشتری را از افراد می رباید. وی خاطرنشان می کند: اضطراب و استرس های روزانه توان فکری انسان را می گیرد . شهروندی دیگر هم عنوان می کند: این روزها بیشتر از گذشته احساس می کنم که در انجام کارهایم عجله دارم و آن ها را با شتاب انجام می دهم و از این بابت بسیار احساس ناراحتی و استرس می کنم. وی ادامه می دهد: با این که بارها سلامتی ام بابت استرس زیادی که دارم به خطر افتاده است اما هنوز نتوانسته ام از میزان استرسم بکاهم.
کنترل استرس
البته در این باره یک کارشناس ارشد روان شناسی عقیده دارد: بسیاری از افراد امروزه با نوعی ترس و اضطراب رو به رو هستند که این امر باعث درون گرایی می شود از آن گذشته این افراد بسیار کمال گرا شده اند که برای دست یافتن به آن چه می خواهند حاضر هستند هر مشکلی را به جان بخرند و حتی از خود نیز بگذرند تا به آن شرایط کمال برسند در حالی که این شیوه اشتباه است.
«علیزاده» با بیان این که انسان خوشبخت فردی است که از داشته های خود احساس رضایت کند، ادامه می دهد: فکر و ذهن این افراد درگیر گذشته یا آینده نیست، البته این که انسان آینده نگر باشد خوب است اما این به آن معنا نخواهد بود که همه هم و غم و توان خود را برای فکر کردن و برنامه ریزی برای آینده بگذارند و زمان حال را از دست بدهند. وی یکی از مهم ترین درگیری های امروز برخی از افراد را استرس های روزانه ناشی از نداشتن آرامش عنوان می کند.وی استرس امروزه را یکی از بزرگترین مشکلات و بیماری های جوامع توسعه یافته و در حال توسعه می داند و می افزاید: افراد روزانه با استرس های زیادی در جوامع کنونی رو به رو هستند و استرس می تواند نقطه شروع ابتلا به افسردگی باشد و بر سلامت جسم و روح تأثیر بگذارد.
وی بیان می کند: کار کردن افراد باید همراه با آرامش روحی و روانی باشد و حتی اگر از شغل خود احساس رضایت نمی کنند، سعی کنند ساعات شاد و خوبی را هنگام کارکردن برای خود فراهم سازند.
به گفته وی هر یک از وقایع پیرامون ما مانند جدایی، بیرون رفتن فرزند از خانه، دعوا و کشمکش، عوض کردن شغل یا محل زندگی، ازدواج، طلاق، بیماری و به دنیا آمدن فرزند درجه ای از استرس را با خود به همراه دارد که با کنترل هوشمندانه آن می توان زندگی شادی را تجربه کرد.
وی به ذکر برخی از نشانه های استرس می پردازد و می گوید: بی حوصلگی شدید، حساسیت شدید نسبت به انتقاد، بروز اختلال در خواب، علایم تنش نظیر جویدن ناخن، افزایش مصرف سیگار و نداشتن تمرکز از نشانه های عمده استرس های روزانه است.
وی خاطرنشان می کند: برای غلبه بر استرس باید فکر و ذهن را از عوامل استرس زا خالی کنید به این معنی که در یک زمان فقط یک کار را انجام دهید تا بتوانید فشارهای وارد شده را کاهش دهید.
«علیزاده» شناخت توانایی های هر فرد را در کاهش استرس مفید می داند و می گوید: با شناختن توانایی ها دیگر افراد نباید از خود انتظارهای بیش از حد داشته باشند که در صورت موفق نشدن استرس های شدیدی به آن ها وارد شود.
وی برقراری رابطه با نزدیکان و خویشاوندانی که انسان به آن ها علاقه زیادی دارد در کاهش استرس موثر می داند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
شهرک صنعتی جاجرم دارای مساحت 105 هکتاری است که ۷۵ هکتار از این مساحت صنعتی است و در ۴ کیلومتری این شهر قرار دارد.
این شهرک دارای ۶ واحد فعال است و با مشکلاتی همچون نبود خط تلفن ثابت، فضای سبز، آسفالت خیابان های فرعی و جدول کشی های نامناسب مواجه است که هنوز گره ای از این مشکلات گشوده نشده است و واحد های تولیدی فعالی را که در این شهرک فعالیت دارند با معضلاتی مواجه کرده که نیازمند توجه مسئولان و جذب اعتبار است.
مدیر یک شرکت فراوری تولید گیاهان دارویی که در این شهرک واحد فعال دارد، می گوید: در شهرک صنعتی جاجرم با مشکلات اساسی همچون نبود خط تلفن مواجه هستیم و آسفالت نبودن خیابان های فرعی و ضعیف بودن روشنایی در شب و جدول کشی نبودن از دیگر مشکلات این شهرک است.
«ماموری» می افزاید: به علت جدول کشی های نامناسب در بارندگی ها آب های سطحی وارد واحدها می شود و شرایط نامناسبی را ایجاد می کند همچنین آبی که در این شهرک مورد استفاده قرار می گیرد غیر بهداشتی است و واحدها برای استفاده در صنایع غذایی، آب را کلرزنی می کنند که این امر هزینه های زیادی را به دنبال دارد.
وی اظهار می دارد: آبی که در این شهرک مورد استفاده قرار می گیرد از آب چاه کشاورزی است که در یک مخزن ذخیره می شود اما کلرزنی صورت نمی گیرد و واحدهایی که صنایع غذایی یا مواردی از این قبیل دارند خود اقدام به کلرزنی می کنند که مستلزم هزینه هایی می شوند.
وی ادامه می دهد: شهرک صنعتی از فضای سبز مناسبی برخوردار نیست و درختکاری نشده است و اگر واحدها درختکاری را انجام دهند هزینه آبیاری بر عهده واحدهاست و از نظر روشنایی تنها خیابان اصلی است که از روشنایی در شب برخوردار است و خیابان های فرعی هیچ گونه روشنایی ندارد و نیازمند توجه است.
«شیخ الاسلام» یکی از شهروندان هم که در این شهرک واحد تولیدی دارد، با بیان این که تمام شهرک در شب خاموش است، می گوید: معابر فرعی شهرک خاکی است و در شب روشنایی ندارد و ورودی نیز از آسفالت مناسبی برخوردار نیست، فضای سبز درخوری ندارد و بیشتر درختان از کم آبی در حال خشک شدن هستند.
وی می افزاید: نبود خط تلفن ثابت از اساسی ترین مشکلات شهرک صنعتی جاجرم است با توجه به این که در جلسات متعددی این مشکلات بیان شده اما همچنان مشکلات پابرجاست.
در همین رابطه، مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی می گوید: شهرک صنعتی جاجرم مکان مناسبی برای استقرار صنایع پایین دستی آلومیناست.
«سیاوش وحدت» می افزاید: شهرک صنعتی جاجرم با مساحت 105 هکتار به دلیل قرارگیری در جوار مجتمع صنعتی آلومینای جاجرم موقعیت مکانی خوبی به منظور احداث واحدهای صنعتی پایین دستی فولاد دارد که در حال حاضر شهرک صنعتی جاجرم دارای آب، برق، گاز، خیابان کشی و ... است.
وی با اشاره به رایزنی های انجام شده با فرمانداری جاجرم ابراز می کند: در صورت تامین اعتبار استانی توسط فرمانداری جاجرم امکانات زیربنایی همچون تامین خطوط تلفن، تکمیل روشنایی و آسفالت معابر این شهرک صنعتی انجام می شود و تامین فضای سبز در هر شهرک و ناحیه صنعتی بر مبنای پیشرفت فیزیکی آن شهرک انجام می شود و هم اکنون حدود 9 درصد از زمین های شهرک صنعتی جاجرم به متقاضیان سرمایه گذاری صنعتی واگذار شده است.
وی ابراز می کند: به منظور تسهیل خدمات رسانی به واحدهای صنعتی همه خیابان های اصلی و فرعی شهرک صنعتی جاجرم نام گذاری شده است. با توجه به این که حجم زیادی از آب مصرفی در شهرک ها و نواحی صنعتی کشور آب صنعتی است، شرکت شهرک های صنعتی موظف به تامین آب صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی است و هم اکنون میزان 7 لیتر بر ثانیه در شهرک صنعتی جاجرم آب تامین شده است.فرماندار جاجرم نیز می گوید: اقداماتی در رابطه با جذب سرمایه گذار انجام شده است و به ویژه همکاری با سرمایه گذاران بومی و غیر بومی و ارائه مشاوره تخصصی با معرفی پروژه های قابل اجرا و دارای توجیه اقتصادی در حوزه صنایع جانبی شمش آلومینا و همکاری در استعلام طرح های ارائه شده از سوی سرمایه گذاران و پیگیری و مکاتبه در خصوص پرونده سرمایه گذاران در ادارات استانی و شهرستانی صورت گرفته است.
دکتر «محبی» اظهار می دارد: با توجه به وسعت محدوده شهرک صنعتی جاجرم نیاز به طرح توسعه ای نیست و با توجه به کویری بودن و وجود زمین های غیر قابل کشت این شهرستان چند سرمایه گذار را در حوزه های مختلف از جمله کارخانه لوله های چند لایه، کارخانه گیاهان دارویی، طرح توسعه کارخانه سنگ یاسین، احداث سیلوی ذخیره گندم و... جذب کرده است و در حال حاضر 6 واحد فعال در شهرک صنعتی داریم.
وی می افزاید: علاوه بر نیروگاه خورشیدی درخواست های دیگری در ارتباط با ایجاد مجتمع خدماتی، تفریحی و بسته بندی خشکبار داریم که در صورت نهایی شدن به اطلاع مردم رسانده می شود.وی ابراز می کند: با توجه به فاصله شهرک صنعتی تا شهر جاجرم برای خط تلفن نیازمند زیر ساخت های فیبر نوری است که این امر به اعتبار بالایی نیاز دارد و این هزینه باید به مرور تامین شود که مدیر عامل شهرک صنعتی با مدیر کل فناوری اطلاعات استان پیگیر این موضوع هستند.وی می افزاید: تامین اعتبار این امر در توان اعتباری شهرستان نیست و نیازمند اعتبار ملی است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
برومند- طی وقوع ۲ سیل در مرداد ماه سال جاری حدود ۴۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های کشاورزی استان وارد شد.معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این مطلب در حاشیه بازدید از زیرساخت های کشاورزی بخش مانه در مانه و سملقان گفت: میزان خسارت سیل در این شهرستان ۲۰ میلیارد تومان بوده است.«طهماسبی» گفت: در چند ماه سال جاری حدود ۲۶۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های بخش کشاورزی کشور وارد شده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مشارکت های مردمی در خراسان شمالی طی 4 ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۵۵ درصد افزایش داشت.مدیر کل کمیته امداد خراسان شمالی با اشاره به این که در 4 ماه نخست امسال، نیکوکاران استان حدود۱۴۰ میلیارد ریال به مددجویان تحت حمایت این نهاد کمک کردند، گفت: کمک های مردمی در 4 ماه سال ۹۵ بیش از 8 میلیارد و۳۰۰ میلیون ریال بود.«اهرابی» با بیان این که این کمک ها شامل صدقات، اکرام ایتام و محسنین، زکات، حمایت برای خرید جهیزیه و تامین مسکن است، افزود: از مجموع این کمک ها ۱۲۲ میلیارد ریال از بخش صدقات، ۲۵ میلیارد ریال از بخش زکات، ۳۷ میلیارد ریال از طرح های اکرام ایتام و محسنین و دیگر بخش ها کمک شده است.وی با بیان این که از مجموع زکات امسال بیش از ۱۰ میلیارد ریال زکات واجب است که توسط کشاورزان و دامداران پرداخت شده است، بیان کرد: ۱۵۵میلیارد ریال هم زکات فطره است که امسال توسط مردم خداجوی استان به محرومان استان کمک شده است.وی تصریح کرد: امسال ۱۵ میلیارد ریال زکات فطره در استان جمع آوری شده است که حدود ۱۲ میلیارد ریال آن از سوی مراکز نیکوکاری بوده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.