- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
افشره
92 درصد از صنایع استان را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می دهند که سهم عمده ای در تولید و اشتغال دارند، به نحوی که بر اساس آمارهای منتشر شده در سال های گذشته 377 واحد صنعتی کوچک مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان اشتغال بیش از 5 هزار نفر در استان را فراهم کرده است، با این که ظرفیت صنایع کوچک در بحث اشتغال و تولید بدیهی است اما این بخش از صنعت همچنان درگیر مسائل و مشکلات متعددی است، به گونه ای که می توان گفت مشکلات بزرگ سد راه صنایع کوچک استان شده اند.
صنایع کوچک 52 درصد ایجاد اشتغال و کارآفرینی می کنند در واقع در حال حاضر یک میلیون و 300 هزار نفر در کشور در این بخش مشغول به فعالیت هستند، سهم مهم صنایع کوچک در اشتغال و تولید این بخش از اقتصاد و صنعت را مهم و قابل توجه کرده است.
آن قدر مهم که حتی در سیاست های مقاومتی دولت به آن توجه شده و برای درمان واحدهای نیمه فعال در این بخش تمهیداتی هم اندیشیده شده است. خراسان شمالی هم با دارا بودن ده ها واحد صنعتی کوچک و متوسط از این تمهیدات در قالب تسهیلات رونق تولید بهره مند بوده است اما این که تسهیلات مورد نظر توانسته به برون رفت صنایع کوچک استان از مشکلات کمکی کند یا نه موضوعی است که باید بیشتر مورد بررسی و کنکاش قرار بگیرد.
موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد حال عمومی صنایع کوچک در استان است که باید با نگاهی موشکافانه به آن نگریست زیرا صنایع کوچک به عنوان ابزاری برای تحقق اهداف کلی دولت نقش مهمی در فقرزدایی، ایجاد رفاه عمومی، عدالت اجتماعی، تعادلهای منطقهای و استقلال اقتصادی دارد همان طور که در کشورهای مختلف این توانمندی به شکل محسوس مورد استفاده قرار می گیرد.
به تعبیری دیگر در واقع صنایع کوچک با توانمندیهای خود میتوانند با از میان برداشتن مشکلاتی همچون بیکاری و توزیع ناعادلانه درآمد، نقش مهمی را بر عهده گیرند. در حالت کلی مهمترین نقش و اهمیت صنایع کوچک و متوسط را میتوان در توسعه صنعتی و اقتصادی، کمک به توزیع عادلانه درآمد، اشتغالزایی، تسریع توسعه صنعتی در نقش اقمار صنایع بزرگ و ایجاد ارزش افزوده خلاصه کرد، به علاوه میتوان مواردی همچون تشویق فرهنگ سرمایه گذاری، تسریع در زمان بهره برداری، ارزش تولید بیشتر با سرمایه گذاری کمتر و صرفه جویی در استفاده از ارزهای خارجی را از دیگر تاثیرات صنایع کوچک بر اقتصاد دانست.
با همه مزیت های ذکر شده اما صنایع کوچک و متوسط در کشور و همین طور استان با موانع و چالش هایی مواجه هستند؛ موانعی برای رشد و توسعه. «بهادری» یک کارشناس اقتصاد با برشمردن موانع رشد و توسعه صنایع کوچک می گوید: با وجود اهمیت و ضرورت توجه جدی و هدفمند به توسعه صنایع کوچک، هنوز این صنایع دارای ساختار سنتی از جنبه های مختلف مدیریتی، نیروی انسانی و ماشین آلات هستند.
وی اظهارمی کند: محدود بودن عرضه به بازارهای کوچک و بسته محلی و در اختیار نداشتن منابع مالی لازم و کافی برای توسعه از مسائل و مشکلات بزرگی هستند که گریبان تولید را گرفته است.وی ادامه می دهد: پایین بودن نرخ سرمایهگذاری های جدید را هم نباید فراموش کرد چرا که ضعف بازار سرمایه و توان پایین جذب سرمایه ها، عاملی است که اقتصاد را بیمار کرده است. علاوه بر این، وجود قوانین انعطاف ناپذیر کار و تامین اجتماعی و مالیاتی و آسیب پذیر بودن این صنایع در مشکلات و بحران های اقتصادی بسیاری از صنایع و محیط کسب و کار ما را با چالش مواجه کرده است.
وی با بیان این که پایین بودن نرخ ورود صنایع کوچک به بازار، مشخص نبودن نرخ واقعی خروج از آن و نبود نظام پشتیبانی از کارآفرینی و نوآوران را هم نباید فراموش کرد، می افزاید: ملزم به کار و کوشش همگانی و اقدامات اساسی در نظریه پردازی و ارائه راهکارهای مناسب و منطقی برای سامان دهی صنایع کشور هستیم، در این راستا میتوان با اتخاذ راهکارها و تدوین برنامه های کلیدی نظیر انتقال فناوری به این شرکت ها، ارتقای منابع انسانی صنایع و بازنگری سیاست های مالیاتی به صنایع کمک کرد.
در این بین یکی از صنعتگران استان با بیان این که از صنایع کوچک استان حمایت درستی نمی شود، می گوید: با وجود این که برای دریافت تسهیلات رونق تولید ثبت نام کردم اما هیچ گونه اطلاع رسانی درباره دریافت مبلغ به این واحد نشد و اکنون به دلیل مشکلات مالی و نبود بازار استان با 20 تا 30 درصد ظرفیت واقعی مشغول به کار هستیم.
وی با بیان این که با 10 نفر نیروی انسانی فعالیت می کنیم، اظهارمی کند: اشتغال پیش بینی شده برای این واحد صنعتی بیش از 25 نفر است اما با این وضعیت نمی توانیم به اشتغال پیش بینی شده برسیم.این واحد که از تولید کنندگان مصالح ساختمانی و مصالح کابل های مخابراتی است، ادامه می دهد: با وجود این که بارها توصیه شده از محصولات استاندارد تولید استان برای نیاز استان استفاده شود اما این حمایت هم در حد حرف باقی مانده است و تمام مصالح مورد نیاز در این بخش از دیگر استان ها خریداری می شود و ما هیچ سهمی از بازار استان نداریم و تنها بازارمان تهران و استان های همجوار است که آن هم رقم قابل قبولی نیست.
وی در بخشی از سخنان خود به شیوه پرداخت تسهیلات بانکی اشاره و عنوان می کند: پرداخت تسهیلات بانکی در استان به درستی انجام نمی شود به نحوی که از وام درخواستی واحدهای صنعتی به بهانه کارشناسی هایی که انجام می شود مبلغ زیادی کسر می شود و رقم ناچیزی از مبلغ درخواستی به واحد پرداخت می شود که برای راه اندازی واحد کافی نیست.
وی در این باره می گوید: به طور مثال این واحد با ارائه تضامین کافی به بانک متقاضی دریافت یک میلیارد تومان برای بالا بردن ظرفیت بود اما بانک با گرفتن 500 میلیون تومان برای ضمانت تنها 380 میلیون تومان به این واحد پرداخت کرد که آن هم به حساب فروشنده مواد اولیه واریز شد.
وی با بیان این که فروشنده مواد اولیه هم مواد اولیه متفاوتی را به اشتباه برای این واحد ارسال کرده است، ادامه می دهد: مجبور شدم با صرف زمان زیاد برای این مواد مشتری پیدا کنم در حالی که مواد اولیه واحد تأمین نشد و متحمل زیان شدم و از سوی دارایی هم این زیان محاسبه نشد.
وی با اشاره به آمارهایی که نشان از فعالیت بالای 70 درصد صنایع کوچک در استان دارد، خاطرنشان می کند: در شهرک صنعتی اسفراین که واحدها با 20 تا 30 درصد فعالیت می کنند، خبری از این ارقام نیست.
وی به مسائل زیر ساختی شهرک ها هم اشاره می کند که برای صنایع کوچک مستقر در شهرک ها مسائل مالی را ایجاد کرده است.
یکی دیگر از صنعتگران هم با بیان این که سیاست های مالی، سیاست های مناسبی نیست می گوید: در حال حاضر تسهیلات با شرایط ویژه به صنایع کوچک و متوسط پرداخت می شود که هنوز برخی بانک ها برای پرداخت آن ها بر اساس بخشنامه های خود عمل می کنند و در حقیقت استفاده از این تسهیلات برای همه واحدهای نیمه فعال مقدور نیست.وی که تمایلی به ذکر نام خود در این گزارش ندارد، اظهارمی کند: انتقال فناوری های به روز به واحد ها از دیگر حمایت هایی است که باید انجام شود اما نمی شود و بیشتر صنایع کوچک استان همچنان با دانش و تکنولوژی گذشته و مدیریت سنتی فعالیت می کنند که این موضوع باعث شده هزینه تولید بالا باشد و فعالیت اقتصادی نباشد.
وی ادامه می دهد: خراسان شمالی از استان های محرومی است که وضعیت اشتغال مطلوبی هم ندارد و این درحالی است که بهبود اوضاع صنایع کوچک به وضعیت اشتغال آن کمک می کند.
اهمیت صنایع کوچک به اندازه ای مهم و کلیدی است که در دو سال گذشته سیاست ها به سمت حمایت های مالی ازصنایع کوچک بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی سوق پیدا کرده است اما این که تسهیلات تعلق گرفته به استان به چند درصد از صنایع پرداخت شده و آیا توانسته گره گشای این واحدها باشد موضوع دیگری است که باید به طور جداگانه به آن پرداخته شود.
20 درصد واحدهای صنعتی استان غیرفعالند
در همین رابطه رئیس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی با بیان این که 363 واحد صنعتی در استان وجود دارند که 74 واحد از آن ها غیر فعال هستند، می گوید: به طور عمده نمی توان گفت که صنایع استان با چند درصد ظرفیت فعالیت می کنند اما آنچه مشخص است این است که واحدهایی که بالاتر از 30 درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند نیمه فعال هستند.
«حسینی» با اشاره به برنامه هایی که برای صنایع کوچک و متوسط در نظر گرفته شده است، اظهارمی کند: این برنامه ها در قالب برنامه رشد صنایع کوچک و متوسط است که شامل تأمین مالی از منابع مالی به شکل زنجیره ای، تامین مالی 1.5 میلیارد دلاری برای توسعه صنایع روستایی و تخصیص منابع حاصل از هدفمندی یارانه ها به واحدهای تولیدی می شود.
وی با بیان این که واحدهای کوچک صنعتی تنها راه تامین مالی را محدود به دریافت مستقیم تسهیلات می دانند، ادامه می دهد: راه های دیگری مانند کنسرسیوم و استفاده از فرابورس برای تامین مالی وجود دارد اما واحدها اطلاعی از آن ها ندارند.وی افزایش سرمایه صندوق های ضمانتی و حمایتی را یک راهکار دیگر برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط می داند و ابراز می کند: صندوق ضمانت صنایع کوچک در این باره وجود دارد اما سرمایه آن برای حمایت از همه صنایع کافی نیست.
وی به این نکته هم اشاره می کند که قوانین دریافت مجوز صنعتی نیاز به اصلاح دارد زیرا ارائه مجوز در حال حاضر به سادگی انجام می شود و این در حالی است که برخی شرایط راه اندازی واحد صنعتی را ندارند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
امروزه تجارت گیاهان دارویی از حجم بالایی در دنیا برخوردار است و توجه به آن می تواند در اقتصاد و اشتغال تاثیر ویژه ای داشته باشد.
شیروان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و اقلیم آب و هوایی مناسب از ظرفیت بسیار خوبی در این راستا برخوردار است و با این که طی سال های گذشته تا حدودی به این توانمندی پرداخته شده اما همچنان مغفول مانده است.
حمایت از تولید کنندگان این بخش و برنامه ریزی مناسب برای افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی با توجه به ارزش بالای این صنعت باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.
«رمضانی» یکی از شهروندان شیروانی با اشاره به این که کشت گیاهان دارویی در مناطقی مانند قوشخانه و سرحد که از ارتفاع مناسبی نسبت به سطح دریا برخوردار هستند می تواند تاثیر به سزایی در کاهش بیکاری و رونق اقتصادی این مناطق داشته باشد ادامه می دهد: مزیت های نسبی کشت گیاهان دارویی نسبت به دیگر محصولات کشاورزی به لحاظ مصرف آب کمتر و ارزش بالای آن ها موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
یک کارشناس ارشد کشاورزی نیز با اشاره به اهمیت صنعت گیاهان دارویی در حوزه های مختلف می گوید: این مسئله در سال های اخیر تا حدی مورد توجه مسئولان قرار گرفته اما توسعه کشت و صنعت گیاهان دارویی همچنان مغفول مانده و از ظرفیت این بخش به اندازه کافی استفاده نشده است.«بابک رشید» با بیان این که شیروان یکی از غنی ترین عرصه های طبیعی گیاهان دارویی را داراست ابراز می کند: گیاهان دارویی در ﺣﻴﻄﻪﻫﺎی مختلف پزشکی، داروسازی، ﺻﻨﻌﺖ، ﻛﺸﺎورزی، ﻏﺬا و ...ﻛﺎرﺑﺮدﻫﺎی بسیاری دارﻧﺪ که این امر نشان دهنده ارزش بالای آن ها و تاثیری که می توانند در اقتصاد و اشتغال داشته باشند است.
وی توسعه این بخش از کشاورزی را به لحاظ ویژگی های خاص آن بسیار موثر در کاهش بیکاری و رونق اقتصاد شهرستان ذکر می کند.
در همین رابطه مدیر جهاد کشاورزی شیروان با بیان این که شیروان یکی از مستعدترین مناطق تولید گیاهان دارویی در استان است می گوید: حمایت از توسعه و رونق این بخش از اولویت ها و رویکردهای این مدیریت است.
«سعید خوش قامت» با اشاره به سطح زیر کشت گیاهان دارویی در سال جاری در این شهرستان می افزاید: امسال 600 هکتار سطح زیر کشت زعفران، 60 هکتار سطح زیر کشت گل محمدی و 15 هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی دیگر مانند آویشن باغی، نعناع فلفلی، مریم گلی، بادرنج کوهی، رزماری، استویا، زیره سبز، زیره سیاه، کنجد و خاکشیر قرار دارد.
وی با بیان این که شیروان به لحاظ جغرافیایی از اقلیم مناسبی در بحث کشت گیاهان دارویی برخوردار است ادامه می دهد: بخش قوشخانه شیروان در منطقه سرداب سرانی که از بارش بیش از 300 میلی متر برخوردار است به عنوان پایلوت کشت گل محمدی در نظر گرفته شده است.
وی می افزاید: با توجه به کاهش بارندگی و خشکسالی رغبت کشاورزان نیز به این سمت وجود دارد که امیدواریم این بخش از کشاورزی با همکاری کشاورزان توسعه بیشتری یابد.
در همین ارتباط رئیس اداره منابع طبیعی و امور آبخیزداری شیروان با بیان این که در ایران حدود 8 هزار گونه گیاه دارویی وجود دارد می گوید: در طبیعت شیروان نیز حدود 2 هزار گونه گیاه دارویی داریم که به دلیل چرای بی رویه و خشکسالی بعضی از گونه ها یا از تنوع گیاهی شیروان حذف شده و یا در حال انقراض است.
«جواهری» به گونه های مختلف گیاهان دارویی موجود در شیروان اشاره می کند و با بیان این که خانواده نعناعیان، کاکوتی، باریجه، آویشن، مریم گلی، گون و کتیرا به وفور در عرصه های طبیعی شیروان یافت می شود می افزاید: در حال حاضر گیاه باریجه در مرحله بهره برداری قرار دارد و تراکم آن در کوه های عبدآباد و قلعه زو به حدی رسیده که امسال از آن بهره برداری صورت می گیرد و از کوه های بیگان نیز در سال آینده بهره برداری خواهد شد.
وی با بیان این که در کوه های روستای باغان نیز مشاور در حال مطالعه است اظهار می کند: پس از بهره برداری مراتع به مدت 2 سال غرق می شود و بهره بردار موظف است کپه کاری بذر باریجه را انجام دهد و در حال حاضر تراکم بقیه گیاهان دارویی در حدی نیست که بخواهیم طرح مطالعاتی را انجام دهیم.
وی با بیان این که چرای بی رویه و غیر مجاز دام یکی از تهدیدهای گونه های گیاهی شهرستان است می افزاید: در شیروان 3 برابر ظرفیت مراتع، دام پرورش می یابد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
شیری- در حال حاضر به اندازه 336 سال ذخیره معدنی در خراسان شمالی وجود دارد. عضو کارگروه تخصصی اکتشافات معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان این مطلب در آیین آغاز پروژه برداشت اطلاعات ژئوفیزیک هوایی خراسان شمالی از شناسایی 38 محدوده معدنی در این استان خبر داد و گفت: انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی، موجب به دست آمدن لایه های مهم اطلاعاتی می شود که نتیجه آن کشف ذخایر معدنی است. «برنا» با اشاره به آغاز عملیات ژئوفیزیک هوایی کشور از 80 سال پیش افزود: با انجام این عملیات در استان، ذخایر معدنی پنهان در استان کشف خواهد شد. وی همچنین از وجود یک میلیارد تن از 48.2 میلیارد تن ذخایر معدنی کشور در خراسان شمالی خبر داد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت هم گفت: بر اساس رویکردهای دولت دوازدهم و برنامه هایی که رئیس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت به مجلس ارائه کرده اند، پرداختن به موضوع معدن به عنوان هدف اصلی دولت دوازدهم مطرح است. «فیاض» راه اندازی پروژه ژئوفیزیک هوایی خراسان شمالی را در راستای تلاش برای شناسایی منابع معدنی دانست و افزود: خراسان شمالی از جمله استان های مهم در رابطه با ذخایر معدنی است، زیرا از 9 پهنه اصلی معدنی کشور، 2 پهنه در خراسان شمالی است. وی اظهارکرد: تا قبل از تشکیل دولت یازدهم فعالیت ژئوفیزیک هوایی، 180 هزار کیلومتر بود که در دولت یازدهم به 400 هزار کیلومتر رسید. وی معدن را یک فرصت اقتصادی دانست و ادامه داد: سازمان زمین شناسی در تلاش است بخش های کمتر شناخته شده را نیز زیر پوشش ببرد و عملیات شناسایی و اکتشاف معادن انجام شود.
وی گفت: با جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی است که اهداف اقتصاد مقاومتی محقق می شود. وی با بیان این که سود اقتصادی در بخش معدن کمتر از نفت نخواهد بود، ادامه داد: از آن جایی که 110 سال است که از نفت بهره برداری می شود، بنابراین می توان گفت یک عقب ماندگی 10 ساله در بخش معدن داریم که باید جبران کنیم. وی عنوان کرد: انجام فعالیت در خراسان شمالی، یکی از اهداف سازمان زمین شناسی است. استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه با بیان این که توسعه معادن از اولویت های برنامه هاست، گفت: خراسان شمالی از نخستین استانهایی است که شورای معادن را تشکیل داده است و اکنون با اجرای عملیات ژئوفیزیک، ظرفیت های معدنی استان را شناسایی و اثبات می کنیم. «صالحی» افزود: اکتشاف معادن جدید، بهره برداری از آن ها و تولید محصول و فراوری می تواند رونق اشتغال و تولید را به همراه داشته باشد. به گزارش خبرنگار ما برداشت اطلاعات ژئوفیزیک هوایی به منظور شناسایی پهنه های معدنی استان با حضور «فیاض» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مریم ضیغمی- می گوید در دی ماه سال 1319 در تهران متولد شد و از همان دوران کودکی به بازیگری عشق می ورزید و با هم کلاسی هایش «مسعود کیمیایی» و «فرامرز قریبیان» به سینما می رفتند و فیلم می دیدند. در مدرسه و محله تئاتر کار می کردند و به گفته خودش عکس هنرپیشه های مورد علاقه شان را جمع می کردند و همین موضوع موجب شد تا پیردوست این حرفه را پیگیری کند. حتی به خاطر هنرپیشگی از شرکتی که کار می کرده استعفا کرده تا جلوی دوربین به نقشی هر چند کوتاه جان بخشد. گفت و گوی ما با «سعید پیردوست» و خاطراتش از آغاز بازیگری و البته درددل های این بازیگر طنزپرداز و خاطره ساز از اوضاع و احوال این روزهایش را در ادامه بخوانید.
به سال های دور سفر میکنیم که در خیابان ری تهران، کوچه آبشار به دنیا آمدید و با هم کلاسی های تان مسعود کیمیایی، جلالالدین معیریان (گریمور)، حسین گیل و فرامرز قریبیان به مدرسه می رفتید. آن مقطع با یکدیگر در مدرسه فعالیت هنری انجام می دادید؟
من از دوران کودکی به کار هنری علاقه مند بودم. افتخار می کنم با این دوستان هم کلاس بودم. شاید آن ها دوست نداشته باشند من این را بیان کنم که همکلاسی ام بودند. ما در مدرسه، کوچه و منزل تئاتر اجرا می کردیم. به سینما می رفتیم و فیلم می دیدیم و فیلم هشت میلی متری می ساختیم و این موضوع من را به سینما علاقه مند کرد. آن عشقی که به سینما داشتم سبب شد تا قید خیلی چیزها را بزنم.
تماشای فیلم و بازی در تئاتر در کنار همکلاسی های تان و قرار گرفتن در آن فضا چه تاثیری روی شما گذاشت؟
من عاشق فیلم های وسترن بودم. به یاد دارم که مسعود کیمیایی عاشق «جان فورد» و فرامرز قریبیان عاشق «کرک داگلاس» بود و من هم عاشق «گریگوری پک» بودم. علاقه به این شخصیت ها اندک اندک در وجود ما رشد می کرد و ما هم با علاقه به تماشای فیلم های شان می رفتیم، عکس های شان را جمع آوری و خاطرات شان را مرور می کردیم.
چه شد که برای اولین مرتبه مقابل دوربین دوست قدیمی تان رفتید؟
برای فیلم «خاک» از مسعود کیمیایی خواستم تا نقشی را برایم در نظر بگیرد. او هم نقش بسیار کوچکی را برایم در نظر گرفت و به مدت یک ماه با گروه به اندیمشک رفتم.
بالاخره با تلاش و پیگیری توانستید وارد سینما شوید. روزی که مقابل دوربین مسعود کیمیایی برای بازی در همین نقش کوتاه رفتید، چه حسی داشتید؟
خیلی علاقه و هیجان داشتم. هر روز ساعت 5:30 تا 6 صبح همه برای گریم از خواب بیدار می شدند و من هم بیدار می شدم. آقای کیمیایی تا جایی که امکان داشت من را در این فیلم جلوی دوربین قرار می داد. حتی در سکانس پایانی هم که قهرمان فیلم را بازداشت می کنند عکسی از من وجود دارد که از بردن او تاسف می خورم. آقای کیمیایی در فیلم «گوزن ها» هم نقشی کوتاه به من داد اما همین سکانس ماندگار شد و به عنوان یادگاری به جا ماند. به یاد دارم که با قهرمان اصلی فیلم صحبت می کردم و او از بازی ام تعریف می کرد و معتقد بود که بازیگر خوبی می شوم.
می خواهم بدانم که شما و کیمیایی افکارتان به هم نزدیک بود یا به خاطر علاقه تان به بازی دوست داشتید به این عرصه ورود کنید؟
در حقیقت به خاطر عشقی که به سینما و کیمیایی داشتم وارد سینما شدم. من آن مقطع، خود را بازیگر سینما نمی دانستم بلکه احساس می کردم چون رفیق آقای کیمیایی هستم در سینما هستم. البته از یک جایی مسیرم را جدا کردم یعنی با خودم گفتم یا این کاره هستم یا خیر. اگر این کاره هستم باید جدی این حرفه را دنبال کنم در غیر این صورت به دنبال یک حرفه دیگر بروم. اکنون در حدود 70 فیلم سینمایی غیر از فیلم کوتاه و سریال و فیلم تلویزیونی بازی کرده ام.
شما در یک شرکت واردکننده تریلی های بزرگ حدود 21 سال مدیر امور اداری بودید؛ چرا خود را بازخرید کردید؟ یعنی بازی در سینما می ارزید که خود را بازخرید کنید؟
عشق به بازیگری سبب شد تا خود را بازخرید کنم. البته دوستانی هم ته دلم را خالی کردند و گفتند کار را رها کنم و به دنبال سینما بروم. من هم بدون هیچ تفکری دنبال عشقم یعنی سینما رفتم.
تقریبا پای ثابت آثار مدیری هم چون نقطه چین، پاورچین، جایزه بزرگ، شب های برره، باغ مظفر، مرد هزار چهره و قهوه تلخ بودید. البته چند سالی است که دیگر در آثار مدیری نیستید. به ما بگویید چگونه در دل مدیری جا گرفتید که در اغلب ساخته هایش نقشآفرینی کردید؟
سینما یا تلویزیون همین است. چند نقش به بازیگر می خورد و از او دعوت می کنند و در کارهای بعدی نقشی به آن بازیگر نمی خورد و دعوتش نمی کنند. بازیگر نباید توقع داشته باشد در همه کارهای یک کارگردان دعوت به کار شود. مهران مدیری بازی من را در فیلم «توکیو بدون توقف» پسندید بنابراین برای سریال «پاورچین» به من گفت که نقشی کوتاه برایم در نظر دارد. مدیری برای این سریال نقش رئیس اداره را به من داد و اثری ماندگار و جاویدان شد و به دل مردم نشست. از آن به بعد تا سریال «قهوه تلخ» حدود 13 سال دراغلب ساخته هایش بازی کردم. بعد از «قهوه تلخ» شاید نقشی نداشت که به من بخورد و یا شرایط به گونه ای شد که از من برای بازی دعوت نکرد.
دغدغه این روزهای سعید پیردوست چیست؟
گذران زندگی برایم اهمیت دارد. من یک حقوق بازنشستگی با حداقل دستمزد دارم که کفاف زندگی خانواده 4 نفره ام را نمی دهد. از آن دست بازیگرانی هم نیستم که به دفاتر سینمایی و فیلم سازی سر بزنم و تقاضا کنم تا به من نقش بدهند. علاوه بر آن توانایی رو زدن برای انجام کاری را هم ندارم. هیچ امیدی اصلاً نیست و شرایط به گونه ای است که نمی توانم به آینده خوش بین باشم و بگویم یک ماه یا یک سال دیگر شرایط بهتر می شود. مثلا حقوق یک ماه من را نریخته اند! حقوقم900 هزار تومان است. مگر با این پول می توان گذران زندگی کرد؟! قبض برق، آب و گاز نجومی بالا می رود و از این سو حقوق ها افزایش پیدا نمی کند. دولت باید به افراد با سابقه در سینما که عمر خود را در این راه گذاشته اند، کمک کند اما متاسفانه این اتفاق نمی افتد.افرادی در این سینما نجومی دستمزد دریافت می کنند. من را از ساعت6 صبح تا 12 شب سر صحنه برده اند و طرف فقط تشکر کرده و 10 سال هم دستمزدم را پرداخت نکرده است و حتی پول آژانس هایم را هم خودم پرداخت کرده ام.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یک هفته نمی شود که کشتی گیران ایران در رقابت های جهانی در هر دو رشته آزاد و فرنگی روی تشک رفتند؛ تشکی که البته ناکامان اصلی آن آزادکاران بودند و دیواری کوتاه تر از دیوار کشتی گیران هم برای توجیه ناکامی ها پیدا نمی شود.اما نگاه کلی به وضعیت کشتی ذهن را می برد سمت پشتوانه سازی و نگاه مان می رود سمت استان ها؛ استانی هایی که حتما باید سهمی در ارتقای این رشته داشته باشند؛ رشته ای که در استان ما «امیر محمدی» را دارد که یک تنه به تیم ملی رفت. حالا باید دید استان های مستعد مانند خراسان شمالی سهم شان از این پشتوانه سازی چقدر است. سری می زنیم به جاجرم، شهرستانی که علاقه مندان زیادی هم به کشتی دارد. کشتی در جاجرم علاقه مندان زیادی را به سمت خود کشانده است و در رده های سنی نوگلان، نونهالان، نوجوانان و بزرگسالان در قالب آزاد و کشتی با چوخه فعالیت می کنند.
دو ماه پیش به همت مسئول اداره ورزش و جوانان این شهرستان، سالن تختی این شهر در اختیار کشتی آزاد و چوخه قرار گرفت و در مقطع نوگلان و نوجوانان، علی میرابی و در بخش بزرگسالان آزاد تاجری و قربانی به عنوان مربی فعالیت شان را شروع کردند و البته در چوخه نیز پهلوانان مجتبی و مرتضی محمدی در مقطع بزرگسالان تمرین می کنند و سید علی حسینی از پیش کسوتان کشتی با چوخه به نوجوانان آموزش می دهد اما نداشتن مسئولی برای این هیئت در جاجرم به این ورزش اصیل لطمه وارد می کند و بزرگترین مشکل نبودن اسپانسر برای اعزام تیم ها به مسابقات است.
رایگان کار کردن مربیان از انگیزه آنها می کاهد و همچنان علاقه مندان به این رشته با کمبودها و مشکلات دست و پنجه نرم می کنند.سید علی حسینی مربی و پیشکسوت کشتی با چوخه جاجرم می گوید :این شهر از سال 54 تا الان قهرمانانی در کشتی آزاد و پهلوانی و چوخه در سطح استان و کشور داشته و این رشته ها همواره طرفداران بسیار زیادی در جاجرم دارد و در حال حاضر با توجه به تعطیلی مدارس استقبال خوبی را از این رشته ها شاهد هستیم و با شروع مدارس تعداد دانش آموزان زیادتر می شود اما یکی از مشکلات اصلی نبودن مسئول هیئت کشتی است که به این ورزش اصیل در شهرستان لطمه وارد می کند.
حسینی می افزاید: جذب اسپانسر هم نداریم و به همین دلیل برای اعزام به مشکل بر می خوریم و عملا کلاس ها بدون انگیزه برگزار می شود و در نهایت با تعطیلی باشگاه روبه رو می شویم .
وی در ادامه بیان می کند: در نبود مسئول هیئت، با مسائل مالی روبه رو هستیم به طوری که با رایزنی با ادارات وسیله ایاب و ذهاب برای مسابقات را فراهم می آوریم و شرایط اعزام را ایجاد می کنیم.
حسینی می گوید: چون بیشتر مراجعه کنندگان کشتی اقشار ضعیف از نظر مالی هستند توانایی پرداختن وجهی برای بیمه و حق الزحمه مربیان را ندارندو خودم ۴۰ سال است که رایگان کار می کنم.وی اظهار می کند: نگاه مسئولان به خصوص در اداره ورزش و جوانان به کشتی باید ویژه باشد و اعضای شورای شهر باید به ورزش های مردمی توجه خاصی داشته باشند تا برای اوقات فراغت و ورزش قهرمانی از طریق این ورزش به مردم خدمتی کرده باشند.
میرابی یکی از مربیان کشتی جاجرم می گوید: مشکلات با توجه به نداشتن هیئت بسیار زیاد است به طوری که به صورت خودجوش کار می کنیم و هزینه های اعزام به مسابقات و ایاب و ذهاب را از جیب خودمان می پردازیم.وی می افزاید: با توجه به علاقه مردم به کشتی با چوخه از کمک های مردمی برخورداریم اما در کشتی آزاد از کمک های مردمی برخوردار نیستیم و هیچ اسپانسری نیز جذب نشده است و تمام هزینه ها برعهده خود مربی است.
میرابی اظهار می کند: مربیان به صورت رایگان مربیگری می کنند و تمام این تلاش ها به دلیل عشق و علاقه است و اگر عشق و علاقه به کشتی نبود بسیاری از مربیان، مربیگری دراین رشته را رها می کردند. علت رایگان کار کردن مربیان در این رشته وجود شاگردان و علاقه مندان دارای درآمد کم است.در همین رابطه رئیس اداره ورزش و جوانان جاجرم نظر متفاوتی دارد و می گوید: برای اولین بار خانه کشتی با سالنی مجهز به داخل شهر برده شد و این رشته ورزشی از لحاظ سخت افزاری هیچ کمبودی ندارد و بهترین امکانات و تجهیزات در سالن برای علاقه مندان وجود دارد.
مهدی وثوق می افزاید: به فکر تعیین رئیس هیئت خوب هستیم تا بتواند کشتی را به خوبی اداره کند و در مسائل کشتی توانا باشد و همچنین بتواند در جذب اسپانسر خوب برای مسابقات مستعد باشد.
وی تصریح می کند: در نبود مسئول هیئت هیچ خللی در کارها ایجاد نشده است و کشتی گیران جاجرم در مسابقات شرکت می کنند به طوری که در مقاطع نوگلان، نونهالان، نوجوانان و بزرگسالان بیش از ۱۲۰ کشتی گیر داریم که در طول سال به تمرینات خود ادامه می دهند.وی اظهار می کند: با توجه به بررسی شرایط به دنبال انتخاب رئیس هیئت فعال هستیم تا بتواند مسائل کشتی را به خوبی دنبال کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
امسال برای جمع آوری کمک های مردمی در استان خراسان شمالی 138 پایگاه شامل ۶۸ پایگاه ثابت و سیار با همکاری ۷۰ مرکز نیکوکاری آماده جمع آوری نذورات و قربانیهای مردم در عید قربان است. مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی با پیش بینی این که از محل کمک های مردمی 2 کیلو گوشت گرم به ارزش ۷۰ هزار تومان بین خانواده های نیازمند استان توزیع شود، اظهارکرد: با توجه به تحت حمایت بودن ۳۲ هزار خانوار، انتظار داریم هم استانی های عزیز، گوسفند زنده و یا گوشت های گرم را به پایگاه های این نهاد اهدا کنند.«اهرابی» افزود: افراد میتوانند به صورت الکترونیکی نیز از طریق تلفن های ثابت و همراه شان با شماره گیری#۳*۵*۵۸*۸۸۷۷* به صورت نقدی به محرومان این نهاد کمک کنند.وی با بیان این که سال گذشته مردم استان در عید قربان ۹۲۰ میلیون تومان به محرومان تحت حمایت کمیته امداد استان کمک کردند،گفت: بیشترین کمک های جمع آوری شده استان در عید قربان سال ۹۶ با ۳۳۶ میلیون تومان مربوط به شهرستان راز و جرگلان بود.وی تاکید کرد: پایگاه های کمیته امداد به مدت 2 روز همزمان با شروع دعای پرفیض عرفه در استان مستقر و آماده دریافت نذورات و قربانی های خیران می شوند.وی ادامه داد:امیدواریم امسال به همت یاری مردم نوع دوست خراسان شمالی حدود 2 میلیارد تومان نذورات و کمک های مردمی در عید قربان جمع آوری شود.وی تاکید کرد: کمک های جمع آوری شده در روز عید سعید قربان در اولین فرصت بین محرومان و خانواده های نیازمند استان با اولویت ایتام، زنان سرپرست خانوار و سالمندان توزیع می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
صدیقی- نادم است اما دیگر پشیمانی سودی برایش ندارد. سن و سالی از او گذشته و گرد پیری روی موهایش نشسته و چروک عمیقی روی صورتش نقش بسته است. از راه رانندگی چرخ زندگی اش را می چرخاند. اما در یک بزنگاه فرمان زندگی اش را دانسته یا فریب خورده در مسیر بیراهه چرخاند و زندگی اش را به سمت دره سوق داد. یک عمر با سختی و رانندگی های طولانی مدت و خسته کننده نان خانواده اش را تامین کرده است اما اکنون 4 سال است که پشت میله های زندان روزگارش را می گذراند. او چوب سادگی اش را خورده و از یک سوراخ 2 بار گزیده شده است و حالا باید بابت این موضوع تاوان پس دهد.
چند وقت است که در حبس هستی و به چه جرمی؟
4سال است که به جرم حمل مواد مخدر از نوع تریاک در زندان تاوانش را پس می دهم و برای بار دوم دستگیر شدم. معتاد بودم و تریاک مصرف می کردم.
کمی از ماجرای دستگیر شدنت در بار اول بگو.
اولین بار که دستگیر شدم ماجرا این طور بود که یکی از دوستانم که از یکی از شهرهای شرقی کشور خودرویی خریده بود به خاطر این که گواهینامه ماشین سنگین داشتم از من خواست که او را همراهی کنم تا به کمک من ماشینش را بیاورد. زمانی که ماشین را تحویل گرفتیم و به سمت شهرمان به راه افتادیم، من بی خبر از همه جا پشت فرمان نشستم غافل از این که دوستم نقشه شومی برایم کشیده و چند کیلو مواد را در خودرو جاسازی کرده بود. زمانی که به اولین ایست و بازرسی رسیدیم جلوی مان را گرفتند و بعد از بازرسی دقیق، مواد را از داخل ماشین کشف کردند و به خاطر همین به 3سال حبس محکوم شدم و دوستم اصلا زیر بار نرفت و همه چیز را به گردن من انداخت. خودم سادگی کردم و گول حرف های پوچ دوستم را خوردم و بعد از دستگیری متوجه شدم که هدفش از کمک خواستن از من برای رانندگی جا به جایی مواد بوده است.
گفتی که از ماجرای اول خبر نداشتی چطور شد برای بار دوم دستگیر شدی؟
بار دوم هم من در جریان نبودم. ماجرای بار دوم هم از این قرار بود که از حدود 3 سال پیش از این اتفاق من راننده یک کامیون بودم و اطمینان کامل به صاحب آن داشتم. زمان حمل مواد مخدر مثل بار اول از جاسازی مواد خبر نداشتم. روزی از یکی از بنادر قصد بارگیری داشتیم که صاحب کامیون از من خواست او این کار را انجام دهد و من در یک مسافرخانه استراحت کنم تا او بعد از بارگیری کامیون را به من تحویل دهد. زمانی که کامیون را با بار به من تحویل داد اصلا در مورد مواد چیزی به من نگفت و من زمانی متوجه این ماجرا شدم که در یک ایست و بازرسی گیر افتادم و ماموران از داخل کامیون حدود 30کیلو مواد از نوع تریاک کشف کردند . بعد از کشف مواد چون من راننده و تنها در کامیون بودم همه چیز به گردن من افتاد و دوباره راهی زندان شدم.
صاحب کامیون بعد از این اتفاق اصلا سراغی از تو نگرفت؟
نه. تازه بعد از دستگیر شدنم طلبکار هم شد که چرا با آبرو و زندگی او بازی کرده ام، در صورتی که خودش باعث و بانی این کار بود و من را قربانی فکر پلیدش کرد. بعد از مدتی که در زندان بودم کامیونش را از توقیف آزاد کرد و به دنبال کار و زندگی اش رفت و اصلا انگار من وجود نداشتم.
برای بار دوم چه حکمی برایت صادر شد؟
10سال حبس و 7 میلیون تومان جریمه.
از خانواده ات بگو و آیا سواد داری؟
دو زن و 8 فرزند دارم. سوادم در حدی است که گلیمم را از آب بیرون بکشم یا حساب و کتاب کنم و اسم خودم را بنویسم.
شغلت از اول رانندگی بود؟
بله حدود 15 سال بود که راننده کامیون بودم و از این طریق چرخ زندگی ام را می چرخاندم.
تا چه مدت باید در زندان بمانی؟
به خاطر سن و سال زیادی که دارم و مدت حبسی که کشیدم اگر مبلغ جریمه را پرداخت کنم آزاد می شوم اما پولی در بساط ندارم که جریمه ام را پرداخت کنم و باید همچنان چشم انتظار آزادی در زندان بمانم.
خانواده ات بعد از زندانی شدنت چکار کردند؟
تا زمانی که رانندگی می کردم به هر زحمت و سختی که بود زندگی را سر می کردیم اما از زمان زندانی شدنم خانواده ام خیلی در تنگنا قرار گرفتند و با کارگری و قرض و یارانه، زندگی شان را به سختی سپری می کنند. زن دومم مدتی است که سخت مریض شده و کاری از دست من بر نمی آید. مدتی است که اصلا کسی به ملاقاتم نیامده است و فقط گاهی اوقات خانواده ام به صورت تلفنی از من خبر می گیرند. البته به آن ها حق می دهم زیرا با ندانم کاری زندگی شان را فلج کردم و گره کوری به زندگی شان انداختم که باز کردنش زمان و هزینه زیادی می خواهد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یادواره شهدای کارمند در شهرستان های استان برگزار شد.
عوض زاده- شیروان
یادواره شهدای کارمند در مسجد جامع شیروان برگزار شد.رئیس اداره تبلیغات اسلامی شیروان گفت: اگر خدمت ما خدمت به مردم و در راه خدا باشد ماندگار خواهد بود.حجت الاسلام «عزیزی» افزود: هفته دولت فرصت خوبی است تا از شهدایی که با اخلاص در راه وطن و دین جنگیدند و مزدشان را با شهادت گرفتند یاد کنیم.
نجفیان- اسفراین
یادواره 16 شهید کارمند اسفراین و آیین تجلیل از مدیران برگزیده و کارمندان نمونه در مسجد اعظم امام (ره) اسفراین برگزار شد.امام جمعه اسفراین گفت: باید کارنامه شهیدان رجایی و باهنر در دوران کوتاه مسئولیت نصب العین همه به عنوان یک الگو و اسوه ماندگار باشد.حجت الاسلام «محمدیان» افزود: باید اقتصاد مقاومتی به عنوان یک نسخه حیات بخش و موثر مورد توجه باشد تا در سایه توجه و تحقق آن شاهد افزایش تولید و ایجاد اشتغال باشیم.وی درستکاری و استواری را از عناصر مهم در ویژگی های یک کارمند نمونه در نظام اسلامی عنوان کرد.فرماندار اسفراین هم با اشاره به اینکه باید دستاوردهای دولت به آگاهی مردم رسانده شود گفت: رضایتمندی مردم از دولت بهایی برای دوام و استمرار نظام شکوهمند اسلامی است.«نوروزی» تصریح کرد: اکنون 20 درصد اعتبارات در بخش عمرانی هزینه می شود و 80 درصد آن صرف امور اجرایی خواهد شد
میم پرور- فاروج
امام جمعه فاروج در مراسم یادواره شهدای کارمند این شهرستان داشتن خدمت بی منت را مهم ترین ویژگی شهیدان رجایی و باهنر عنوان کرد.حجت الاسلام«قلی زاده» گفت: تکریم شهیدان در واقع تکریم اخلاص، ایثار، جهاد، از خودگذشتگی و همه اعمال نیک و رفتارهای پسندیده و رواج هنجارهای خوب است.فرماندار فاروج نیز گفت: اگر چه عمر مدیریتی و خدمت رسانی شهدای دولت کم بود اما همان دوران هم به عنوان ماندگارترین عمر تاریخی دولت به ثبت رسید.
«رجایی نیا» توجه به محرومان، اخلاص در عمل و خدمت بی منت را از مهم ترین ویژگی های شهدای دولت نام برد و از مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی خواست تا در رفتار مدیریتی و کاری خود مروری داشته باشند.به گزارش خبرنگار ما در پایان این مراسم از خانواده های شهیدان پهلوانی و تقوایی مقدم و تعدادی از کارمندان نمونه دستگاه های اجرایی تقدیر شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.