جدال دانشجویان بوکسور در دیار پهلوانان
نویسنده : نجفیان

میزبانی از دوره نیمه نهایی و نهایی رقابت های قهرمانی کشور در رشته بوکس دانشجویان سهم اسفراین شد تا بار دیگر دیار پهلوانان جلوه ای از حضور اهالی ورزش در یک رشته دیگر باشد، این بار مجموعه فرهنگی، ورزشی شهدای کارگر اسفراینی ها، جامعه دانشجویی را مهمان خود کرد تا جدال مشت زنی یا بوکسورهای دانشجو که بناست جامه تیم ملی دانشجویی را بر تن کنند، به نظاره بنشیند، رقابت هایی که روح متفاوت آن از آنچه پیداست خودنمایی می کند و آن هم روحیه پهلوانی در شماری از اهالی این خانواده است.
این رقابت ها پیش از این در 3 مرحله با حضور 640 دانشجو در تهران کلید خورده بود و تداوم یافت و بالاخره راه یافتگان به دوره نیمه نهایی و نهایی را مشخص کرد. 44 بوکسور دانشجو مهمان اسفراین بودند تا در 10 وزن چهره های شاخص و برتر شناخته شوند.
آشتی با بوکس
مدیر تیم های ملی بوکس با اشاره به این که آشتی جامعه دانشگاهی و دانشجویی با بوکس از مهم ترین اهداف رقابت های بوکس دانشجویان قهرمانی کشور است که به میزبانی اسفراین برگزار شد، می گوید: آشتی اهالی دانشگاه و جامعه دانشجویی از درگاه برگزاری رقابت های بوکس دانشجویان میسر شد، اما به این مسئله بسنده نمی کنیم.
«حسین نهرودی» با اشاره به همکاری موثر فدراسیون ورزش های دانشگاهی برای احیای ورزش بوکس در دانشگاه ها، اظهار می دارد: در سال های اخیر شاهد نزول جایگاه بوکس بودیم و تقویت بوکس از مسیر دانشجویی و دانشگاه ها ممکن است.
وی با اشاره به این که در 5 سال گذشته فقط یک مدال برنز عاید ایران شده است، اظهار می دارد: بوکس ایران در سال 1993در جایگاه نایب قهرمانی آسیا قرار گرفت و در سال های 1995 و 1997عنوان سومی آسیا را به دست آورد اما بعد از آن توفیق شایانی نداشت.
مسئول کمیته فنی فدراسیون بوکس جمهوری اسلامی ایران، اضافه می کند: فقط در برخی سال ها تک ستاره هایی در بازی های آسیایی و قهرمانی آسیا مدال انفرادی را کسب کرده اند.وی با تاکید بر اینکه مهم ترین مشکل بوکس این است که خانواده ها حاضر نیستند فرزندان شان از دوره های پایه به خانواده بوکس بپیوندند، تصریح می کند: انتخاب رشته های ورزشی از سنین پایه رخ می دهد و باید گفت که از این جهت فرصت حضور استعدادهای پایه برای توسعه بوکس و تربیت بوکسور های حرفه ای وجود ندارد.
«شیرزاد رزمجو» نماینده فدراسیون در امور دانشگاه ها و نیروهای مسلح هم می گوید: بیش از 640 نفر در فراخوان شبکه اجتماعی به عنوان بوکسورهایی که دانشجو بودند از سراسر کشور اعلام آمادگی کردند که در 4 ماه و 4 مقطع تا مرحله نیمه نهایی و نهایی رقابت جدی کردند.
وی با اشاره به این که اکنون بوکس، واحد اختیاری در دانشگاه تهران در دانشکده تربیت بدنی است، اضافه می کند: ریاست فدراسیون ورزش های دانشگاهی ورود بوکس را به برنامه های ورزشی این فدراسیون ابلاغ کرده است.
وی با اشاره به برگزاری 24 بازی در مرحله نیمه نهایی و نهایی مسابقات، اضافه می کند: 14 بازی در مرحله نیمه نهایی و 10 بازی در مرحله فینال برای معرفی برترین ها به میزبانی اسفراین انجام شد.
رقابت های کیفی
«انصاری» استاد و مربی فدراسیون و ناظر فنی رقابت های بوکس دانشجویان کشور هم میگوید: از 14 بازی نیمه نهایی، 13 بازی با اعلام نتیجه تمام شد و غالب بازی های فینال از لحاظ کیفی خوب بود و این نشان می دهد که جامعه دانشجویی و دانشگاهی با بوکس آشنا هستند و این مهم باید مورد توجه قرار گیرد و تقویت شود.
«حسن عسکری» سرپرست رقابت های بوکس دانشجویان قهرمانی کشور با اشاره به قضاوت 10 داور در بازی های قهرمانی کشور بوکس دانشجویان اضافه می کند: بازی ها از سطح شایسته ای برخوردار و نظرات و دیدگاه های جامعه داوری حاضر در رقابت ها بسیار به هم نزدیک بود.
«سید ابوالفضل ربانی» دبیر اجرایی رقابت های بوکس دانشجویان کشور هم با اشاره به میزبانی شایسته اسفراین ، اضافه می کند: تنور رقابت ها بسیار گرم بود و حضور و استقبال خوب جامعه دانشجویی به رقابت ها شور، شوق و نشاط مضاعفی بخشیده بود.
«سید احمد پرویزی» رئیس اداره ورزش و جوانان اسفراین که ریاست کمیته اجرایی این مسابقات را برعهده داشت می گوید: ۴۴ دانشجو به مرحله نیمه نهایی و نهایی راه پیدا کردند که 5 دانشجوی حاضر در رقابت ها هم استانی بودند به طوری که یک بوکسور شیروانی، 2 بوکسور بجنوردی و 2 بوکسور اسفراینی در رقابت ها حضور داشتند.
معرفی برترین های بوکس دانشجویی
در وزن ۴۹ کیلوگرم، مجید قنبری از ابهر اول شد و امین آقا کاظمی از مجتمع آموزش عالی اسفراین بر سکوی دوم ایستاد.
در وزن ۵۲ کیلوگرم علی بغلانی از آبادان جایگاه نخست را تصاحب کرد، محسن نریمانی از اسفراین دوم شد و وهاب خوش اندام از شیروان و سجاد مصطفی پور از مشهد به طور مشترک روی سکوی سوم ایستادند.
دروزن ۵۶ کیلوگرم، محمد کمالی از تهران عنوان قهرمانی را از آن خود کرد، محمد جاسم یار احمد زهی از زاهدان دوم و سروش طاهریان از گمیشان سوم شدند.
در وزن ۶۰ کیلوگرم، محمد رشیدی از اسلامشهر اول شد و محمدرضا نیک رفتار از اصفهان به جایگاه دوم دست یافت.
در وزن ۶۴ کیلوگرم، علی مرادی سپهر از ساوه اول شد، مظاهر لطفی لو از شهر قدس جایگاه دوم را از آن خود کرد و فرید پایدار از اسلامشهر و مرتضی ستاری از بوئین زهرا به طور مشترک سوم شدند.
در وزن ۶۹ کیلوگرم ناصر آزادی از دماوند به مقام نخست دست یافت، کوروش مصطفوی از اسلامشهر دوم شد و وحید حسن لوئی از همدان و مهدی نیک جو از اردبیل به طور مشترک صاحب عنوان سوم شدند.
در وزن ۷۵ کیلوگرم حسین داورپناه از بجنورد عنوان نخست را تصاحب کرد، محمد ارزانی از یزد بر سکوی دوم ایستاد و محمد علی نجفی از کرمانشاه و سیاوش بیضایی از جویبار عنوان سوم را از آن خود کردند.
در وزن ۸۱ کیلوگرم، کیوان صفری از قائمشهر اول، سید مصطفی جعفر نیا از بجنورد دوم و امیر رضا رحمانی از گیلان و طوفان شریفی از زنجان به طور مشترک سوم شدند.
در وزن ۹۱ کیلوگرم محمد خلیلی از پردیس اول، سینا مقیاسی از بروجرد دوم و اشکان رستمی از قائمشهر سوم شدند.
در وزن ۹۱+ کیلوگرم شهریار صیادی از کرمانشاه اول، یوسف محمدی از کرمانشاه دوم و پیمان امیری از خمینی شهر سوم شدند.