هفت خان دریافت نوبت در کلینیک ویژه
نویسنده : علوی

اضطراب زیادی بر او حاکم است، کودک 3 ساله اش در تب می سوزد، با هر مطبی که تماس می گیرد، پزشک حضور ندارد و برخی از منشی ها اعلام می کنند که چون روز پنج شنبه است، پزشک به مطب نمی آید.
مستاصل از همه جا شماره اطلاعات مخابرات را می گیرد و از اپراتور شماره تلفن کلینیک ویژه بیمارستان امام علی (ع) بجنورد را جویا می شود. اپراتور 2 شماره تماس در اختیارش می گذارد. با عجله شروع به شماره گیری می کند اما هیچ یک از آن ها پاسخ نمی دهند. بارها این کار را تکرار می کند اما پاسخی دریافت نمی کند. کلافه می شود با دانشگاه علوم پزشکی استان تماس می گیرد تا از آن ها راهنمایی بخواهد، آن ها اعلام می کنند که تنها راه نوبت گرفتن از این کلینیک، از طریق اینترنت یا دارا بودن شماره تماس منشی پزشکان مستقر در آن جاست. تلفن را قطع می کند و وارد سامانه نوبت دهی کلینیک ویژه بیمارستان امام علی(ع) میشود، صفحه ای باز می شود که درآن نوبت دهی کلینیک بیمارستان امام رضا(ع) و امام علی(ع) دیده می شود که نوشته شده برای نوبت دهی از هر یک از این مراکز روی آن کلیک شود اما کلیک ها بی فایده است و گویا سایت مدت هاست که به روز رسانی نشده است.
دوباره در به در به دنبال شماره تماس میگردد اما باز هم موفق نمی شود به ناچار راه کلینیک را در پیش می گیرد، کودک تب دارش را در آغوش می گیرد و می رود. با رسیدن به کلینیک با تعداد زیادی از بیماران مواجه می شود که همه در نوبت نشسته اند.
وقتی از یکی از آن ها سوال می کند که چگونه موفق به دریافت نوبت شده است، پاسخ می دهد: شماره تماس منشی های چند پزشک را از برگه ای که در بخش هایی از درمانگاه روی دیوار نصب کرده اند، یادداشت کرده ام و هر بار که به پزشک نیاز داشته باشم با منشی آن تماس می گیرم.نوبت گرفتن از کلینیک ویژه بیمارستان امام علی (ع) بنا به گفته بسیاری از بیمارانی که درآن جا حضور دارند و در نوبت هستند، کار راحتی است البته یکی از بیماران به این نکته هم اشاره می کند که این در صورتی است که شماره تماس همه منشی ها که در ورودی درمانگاه نصب شده است، داشته باشیم در غیر این صورت ارتباط برقرار کردن با کلینیک بسیار سخت خواهد شد.
بیمار دیگری که از این موضوع به شدت گلایه دارد، با تایید این حرف اظهارمی کند: 2 ماه پیش برای دریافت نوبت، به این کلینیک به طور حضوری مراجعه کردم که با برخورد مناسبی رو به رو نشدم و به من گفته شد که باید فقط به طور اینترنتی نوبت دریافت کنم اما با این که بارها وارد سایت شدم فعال نبود و به هیچ عنوان نوبت گیری اینترنتی میسر نبود.
«وکیلی» ادامه می دهد: با شماره هایی که از اطلاعات دریافت کرده ام، تماس گرفتم اما هیچ فردی پاسخگو نبود و دوباره مجبور شدم حضوری مراجعه کنم.
شهروندی دیگر هم که روز شنبه قصد نوبت گرفتن از پزشکان این کلینیک را داشت، بیان می کند: با این که برگه شماره تماس منشی های پزشکان مختلف درمانگاه را برای خود کپی و با چند منشی تماس گرفتم اما باز هم فردی پاسخگو نبود و یکی، دو نفر از آن ها گوشی همراه خود را خاموش کرده بودند.
«صدیقی» می افزاید: از صبح روز شنبه برای دریافت نوبت با شماره های مختلف منشی ها تماس گرفته ام که خاموش بوده اند و تلفن های ثابت هم همیشه مشغول هستند و فردی پاسخگو نیست.
وی خاطرنشان می کند: امکانات این درمانگاه و پزشکانی که در آن جا حضور دارند بسیار مناسب است اما نوبت گرفتن از این کلینیک کار بسیار دشواری است به ویژه آن هایی که برای نخستین بار می خواهند به این کلینیک مراجعه کنند به طور حتم با مشکلات بسیار زیادی مواجه می شوند.
شهروندی دیگر هم که نوزادش مدت 10 روز است که به بیماری زردی مبتلا شده و تاکنون نتوانسته به پزشک مورد نظر خود که در این کلینیک مستقر است، مراجعه کند، بیان می کند: نوزادمان را برای بستری به بیمارستان بنت الهدی برده ایم اما مدت 10 روز است که می خواهیم پزشک متخصص اطفال او را معاینه کند اما متاسفانه مطب ندارد و فقط در کلینیک حضور دارد و هنوز موفق به دریافت نوبت نشده ایم.
برای اطلاع از چگونگی نوبت دهی در کلینیک ویژه بجنورد و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد و یا این که چرا سامانه نوبت دهی اینترنتی برای کلینیک ویژه بجنورد واقع در بیمارستان امام علی(ع) فعال نیست، چندین بار با کارکنان روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تماس گرفته شد و در این رابطه بیش از 20 تماس با بخش های مختلف این دانشگاه و بیمارستان از جمله IT، مسئول کلینیک ویژه بجنورد، روابط عمومی و مدیر کلینیک برقرار شد که پاسخگو نبودند.
یکی از کارشناسان این دانشگاه که تمایلی به ذکر نامش نداشت، اظهار می کند: نوبت دهی کلینیک به گونه ای بود که بسیاری از ارباب رجوع ها به دلیل مشکلاتی نمی توانستند به طور اینترنتی نوبت بگیرند و از سویی بیان می کردند که برای این کار باید به کافی نت ها مراجعه کنند و هزینه بیشتری متحمل شوند بنابراین تصمیم بر این شد که نوبت دهی تلفنی باشد.
از سویی به ادعای یکی از کارکنان این کلینیک، خطوط تلفنی که تاکنون از سوی مخابرات تعبیه شده E1 بوده و مشکل داشته و حدود 10 روز است که خطوط تلفن و پیش شماره های کلینیک تغییر یافته است اما در گذشته خطوط تلفن دایم خراب و از سوی مخابرات قطع بوده است.