صفحات این شماره

تعداد بازدید : 12
اخلاق و منش حضرت معصومه(س) باید بیش از پیش در جامعه تبیین شود


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 15
ساعت کاری ادارات استان هیچ تغییری نکرده است
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی گفت: ساعت کاری ادارات و مجموعه های دولتی و نیمه دولتی در خراسان شمالی هیچ تغییری نکرده است.
«عبدالصمد صفرنژاد» در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: ساعت کاری ادارات خراسان شمالی طبق روال عادی فعلی بوده و تغییری در آن ها ایجاد نشده است.
وی در پاسخ به این که گفته شده بود ساعت کاری ادارات ممکن است در خرداد تغییر کند، بیان کرد: تغییر ساعت کاری ادارات، نیازمند مجوز و ابلاغ از مجاری مجاز کشوری است و تاکنون این اتفاق رخ نداده است.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد تغییری در ساعت کاری ادارات و مجموعه های دولتی و نیمه دولتی استان اعمال شود، باید وزارت کشور آن را به ما ابلاغ کند تا اجرا کنیم. وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا در همه نقاط به تغییر ساعت کاری نیاز وجود دارد یا خیر، گفت: اکنون در تعدادی از استان های کشور شاهد بارش برف و باران هستیم به همین دلیل پیشنهادم این است که وزارت کشور، کاهش ساعت کاری در ایام گرم امسال را به استانداران واگذار کند تا در خصوص آن تصمیم گیری شود و صرفاً در استان هایی که به مدیریت مصرف نیاز وجود دارد، اعمال شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 24
آخرین خبرها درباره برگزاری انتخابات در استان

وی درخصوص احتمال افزایش شعب انتخابات نیز گفت: موضوع درخواست افزایش تعداد شعب انتخابات استان به صورت مکتوب به تهران ارسال شده است.
وی همچنین در خصوص شهرستان تازه تاسیس بام و صفی آباد نیز خاطر نشان کرد: حوزه انتخابیه بام و صفی آباد با شهرستان اسفراین یکی است تا زمانی که میزان جمعیت آن به حد نصاب برسد. وی به مسئله تطابق نداشتن حوزه انتخابیه شهرستان های فاروج و قوچان هم اشاره کرد و افزود: هنوز تصمیم کلی اعلام نشده اما درخواست خود را برای مستقل شدن حوزه انتخابیه فاروج از خراسان رضوی به حوزه تقسیمات کشوری ارسال کرده ایم.
«ناهیدی» درباره تخلفات انتخاباتی هم اظهارکرد: استعفای به موقع از طریق کمیته بازرسی و حقوقی بررسی می شود اما پیگیری برخی تخلفات کاندیداها مربوط به سیستم دادگستری و قضایی است. گفتنی است انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ۱۱ اسفند امسال برگزار می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 11
انتقاد استاندار از عملکرد ضعیف بانک ها در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 2
مهم ترین برنامه های ویژه دهه کرامت در استان
دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت دهه کرامت خراسان شمالی در جمع خبرنگاران، عناوین مهم ترین برنامه های ویژه این دهه (سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) تا سالروز ولادت حضرت علی بن موسی الرضا (ع)) در این استان را اعلام کرد. به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی، حجت الاسلام «حبیب ا... پاکدامن» گفت: بیش از 160 عنوان برنامه برای دهه کرامت در استان درنظر گرفته شده است. وی افزود: برگزاری جشن روز دختر و تکریم دختران نخبه و فعال در مساجد با عناوین مختلف یکی از برنامه های اصلی این ایام به شمار می رود. وی استقبال و میزبانی از خدام آستان قدس رضوی و اجرای جشن های زیر سایه خورشید را از برنامه های محوری ستاد بزرگداشت دهه کرامت استان اعلام کرد و افزود: این برنامه از چهارم تا دهم خرداد با میزبانی استان از کاروان 5 نفره خادمان بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع)، برنامه ریزی و اجرا می شود. وی جشن محوری دهه کرامت و تجمع عمومی و اجرای همگانی سرود «سلام فرمانده» در بجنورد با حضور «ابوذر روحی» از مداحان جوان و خواننده این سرود را یکی دیگر از برنامه های اصلی ستاد دهه کرامت نام برد و گفت: تلاش کردیم تا جشن های رضوی با محوریت مردم برگزار شود و رنگ و بوی مردمی داشته باشد. وی افزود: این تجمع خاطره انگیز هشتم خرداد در فرهنگسرای شهروند بجنورد با حضور گسترده دانش آموزان و نوجوانان برگزار می شود.
وی اجرای پویش اجرای برنامه های «شمس الشموس» را در بخش دیگر اعلام کرد و گفت: این برنامه شامل آذین مساجد و محله و جشن های محلات است. دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت دهه کرامت خراسان شمالی همچنین از برگزاری جشن های ویژه سالروز میلاد امام رضا(ع) در مساجدی که به نام پربرکت آن امام همام آراسته شده است خبر داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 9
نکاتی درباره اختلال کم توجهی - بیش فعالی در بزرگسالان


علایم اختلال کم توجهی - بیش فعالی
به طور کلی اختلال کم توجهی - بیش فعالی بزرگسالان علایمی دارد که شامل مواردی همچون مشکل در تمرکز و توجه، بی قراری، بیش فعالی، مشکل در اتمام تکالیف، بی نظمی، تحمل بسیار پایین در ناکامی ها، نوسانات خلقی مکرر، زود جوش بودن، مشکل در مواجهه با استرس و روابط بی ثبات و متشنج است.
فاکتورهای خطر بیش فعالی - کم توجهی
اگر موارد زیر را داشته باشید، به طور بالقوه در معرض خطر ابتلا به ADHD هستید؛ به عبارتی فاکتورهای خطر بیش فعالی - کم توجهی شامل این گونه موارد است:
- در اعضای خانواده فردی با این اختلال یا سایر بیماری های ذهنی وجود داشته باشد.
- سابقه سیگار کشیدن یا مصرف مواد مخدر در دوران بارداری مادر وجود داشته باشد.
- مادر شما در دوران بارداری، در معرض سموم محیطی قرار گرفته باشد.
- در دوران کودکی در معرض سموم محیطی همچون سرب قرار گرفته باشید.
- قبل از موعد مقرر متولد شده باشید (تولد نارس).
عوارض بیش فعالی – کم توجهی
اختلال بیش فعالی – کم توجهی با عوارضی همراه است که شامل: عملکرد ضعیف در مدرسه، مشکل داشتن با قانون های مصوب، مشکل داشتن در کار، مصرف مواد مخدر، تصادفات مکرر یا سایر حوادث، روابط متشنج، سلامت ذهنی و فیزیکی ضعیف و نداشتن تمرکز.
تفاوت فرد عادی با فرد مبتلا به ADHD
اما تفاوت فرد عادی با فردی که به اختلال ADHD مبتلاست چیست؟ تقریباً همه افراد دارای نشانه مشابه به این اختلال در برهه ای از زندگی خود هستند. اگر مشکلات شما تازه هستند و یا گاه به گاه در گذشته رخ داده اند، شاید این اختلال را نداشته باشید. اما زمانی گفته می شود فرد مبتلا به اختلال ADHD است که نشانه های آن به اندازه کافی شدید و حاد شده باشد و باعث ایجاد مشکلات زیادی در زندگی روزمره فرد شود. علایم و مشکلاتی که برای این افراد وجود دارد غالبا شامل دو دسته بی توجهی و بیش فعالی می شود.
بی توجهی: اغلب در تمرکز و توجه به جزییات مشکل دارید و همیشه در انجام کارهای خود دچار مشکل می شوید. اغلب در توجه به وظایف خود مشکل دارید.
اغلب در گوش دادن به سخنان دیگران مشکل دارید. اغلب نمی توانید دستورالعمل ها را دنبال کنید و در اتمام وظایف با شکست مواجه می شوید. اغلب در سازماندهی وظایف و کارهای خود مشکل دارید. اغلب از قرار گرفتن و شرکت در کارها و فعالیت ها اجتناب می کنید. اغلب مواردی را که برای انجام یک کار نیاز است گم می کنید. به راحتی فعالیت ها را فراموش می کنید.
بیش فعالی: اغلب زمانی که باید در اتاق باشید، آن را ترک می کنید. در جاهایی که مناسب نیست بیش فعال هستید و بی قراری می کنید. اغلب در انجام کارهایی که باید بی سرو صدا انجام شود مشکل دارید. زیاد صحبت می کنید. قبل از اتمام پرسش، پاسخ آن را می دهید. دوست ندارید در صف انتظار باشید. اغلب صحبت های دیگران را قطع می کنید. این علایم مداوم و مخرب می تواند ریشه در گذشته و دوران کودکی فرد داشته باشد بیشتر روان شناسان و روانکاوان معتقدند که این بیماری ممکن است در خانوادهها به ارث برسد. همچنین شواهد نورولوژیک نشان داده است که این بیماری با تغییراتی در رشد و توسعهی مغز همراه است. تشخیص این اختلال در افراد بزرگسال کمی دشوار است زیرا برخی از نشانه های خاص این اختلال شبیه سایر موارد است.
برخی بزرگسالان ADHDو همچنین دیگر مشکلات ذهنی همچون افسردگی یا اضطراب را نیز دارند. اگرچه اختلال ADHD باعث ایجاد دیگر شرایط روحی و روانی نمی شود، اما برخی از اختلالات دیگر ممکن است به همراه ADHD ایجاد شود که در ادامه آن ها را مرور می کنیم:
اختلالات خلقی: بیشتر بزرگسالانی که به این اختلال مبتلا هستند ممکن است افسردگی، اختلال دو قطبی یا سایر اختلالات خلقی را داشته باشند. اگرچه تمامی مشکلات خلقی لزوما به طور مستقیم مربوط به ADHD نیست اما الگوی تکرار از شکست ها و ناکامی های مرتبط با ADHD می تواند افسردگی را بدتر کند.
اختلالات اضطراب: اختلال اضطراب اغلب در بزرگسالانی با ADHD رخ می دهد. اختلال اضطراب ممکن است باعث ایجاد نگرانی، عصبی بودن یا دیگر نشانه ها شود.
اختلالات شخصیتی: بزرگسالانی که دارای اختلال ADHD هستند خطر بیشتری در ابتلا به اختلال شخصیتی مانند اختلال شخصیت مرزی یا اختلال شخصیت ضد اجتماعی دارند.
ناتوانی در یادگیری: بزرگسالانی که اختلال ADHD دارند ممکن است در امتحانات آکادمیک نمره کمتری دریافت کنند.
زمان مراجعه به روان پزشک یا روانشناس
اما در صورت ابتلا به این اختلال، چه زمانی باید به روان پزشک یا روانشناس مراجعه کرد؟
در این مورد باید گفت اگر توجه نکردن، بیش فعالی یا رفتار تکانشی به طور مستمر زندگی شما را مختل کند، باید با یک پزشک متخصص در این مورد صحبت کنید. البته برخی از نشانه های اختلال ADHD با دیگر شرایط ذهنی یکسان و ممکن است اصلا مبتلا به این اختلال نباشید. اما شاید شما شرایط دیگری داشته باشید که نیازمند درمان باشد.
برای آماده شدن و مراجعه به فوق متخصص روانپزشک یا متخصص روانشناس باید موارد ذیل را انجام دهید:
- فهرستی از علایم خود و مشکلاتی که ایجاد شده است تهیه کنید. این فهرست ممکن است شامل مشکل در کار، مدرسه و یا برقراری ارتباط باشد.
- فهرستی از اطلاعات شخصی کلیدی تهیه کنید که باید شامل استرس ها یا تغییرات بزرگی باشد که در زندگیتان رخ داده است.
- فهرستی از داروهای مصرفی را تهیه کنید. این فهرست باید شامل ویتامینها یا مکمل های دارویی باشد. مقدار قهوه مصرفی را نیز در این فهرست بگنجانید.
- سوالاتی را برای پرسیدن از پزشک آماده کنید که می تواند شامل این گونه موارد باشد: محتمل ترین دلیل ایجاد نشانه ها در من چیست؟ چه نوع بررسی و آزمایشی نیاز دارم؟ بهترین درمان برای من چیست؟ جایگزین رویکرد اولیه برای درمان من چیست؟ من این شرایط را نیز دارم؛ چگونه می توانم به نحو احسن همه موارد را کنترل و مدیریت کنم؟
اما این که چه انتظاری باید از روان پزشک یا روانشناس داشته باشید.
برای پاسخ دادن به برخی سوالات خود را آماده کنید زیرا در این صورت می توانید زمان ملاقات خود را مدیریت کنید؛ سوالاتی همچون: چه زمانی برای اولین بار متوجه مشکلاتی همچون نداشتن تمرکز و توجه شدید؟ آیا هنوز هم این مشکلات را دارید؟ آیا علایم مرتبط با بیش فعالی و نداشتن تمرکز ادامه دارد یا موقت است؟ کدام یکی از علایم شما را بیشتر اذیت می کند؟ چقدر نشانه های شما حاد و شدید است؟ در چه مکان هایی بیشتر متوجه نشانه های خود می شوید؟ دوران کودکی خود را چگونه گذراندید؟ آیا در دوران مدرسه هم مشکلات خاصی داشتید؟ عملکرد شما در مدرسه و دانشگاه چگونه بوده است؟ الگو و ساعت خواب شما چگونه است؟ چه چیزی نشانه ها و علایم شما را بدتر می کند؟ چه چیزی نشانه ها و علایم شما را بهبود می بخشد؟ از چه داروهایی استفاده می کنید؟ آیا قهوه مصرف می کنید؟ آیا مواد مخدر مصرف می کنید؟
درمان های خانگی
شاید این سوال هم ایجاد شود که اختلال کم توجهی - بیش فعالی درمان های خانگی هم دارد؟ باید گفت از آن جایی که اختلال ADHD یک اختلال پیچیده و برای هر فردی منحصر به فرد است، ارائه پیشنهادهای مفید برای همه بسیار سخت است اما برخی از پیشنهادها ممکن است کارساز و مفید باشد که شامل این موارد است:
- فهرستی از کارهایی را که باید روزمره انجام دهید تهیه کنید و مطمئن شوید که کارهای زیادی برای انجام نداشته باشید.
- وظایف بزرگ خود را به وظایف کوچکتر تقسیم کنید. این کار باعث می شود وظایف و کارها قابل مدیریت باشد.
- از یادداشت های چسب دار استفاده کنید و آن ها را روی فریزر، آینه حمام یا خودروی خود بچسبانید.
- یک دفترچه ملاقات داشته باشید. شما می توانید از تقویم های الکترونیکی نیز برای ثبت رویدادها و قرار ملاقات های خود استفاده کنید.
- یک دفترچه یا دستگاه الکترونیکی دیگر به همراه خود داشته باشید تا بتوانید مواردی را که باید یه یاد داشته باشید در آن یادداشت کنید.
- اطلاعات خود را به خوبی سازمان دهی کنید. شما می توانید از فایل های کاغذی یا الکترونیکی برای انجام این کار بهره ببرید.
- از یک برنامه منظم و روتین استفاده و هر روز آن را تکرار کنید، مثلاً کلید و کیف خود را در یک مکان مشخص قرار دهید.
- از اعضای خانواده و دوستانتان کمک بگیرید.
یک سری درمان های جایگزین هم موجود است که می توانید از آن ها استفاده کنید اما برخی از این درمان ها که مورد استفاده قرار گرفته است هنوز به طور کامل و از نظر علمی تایید و ثابت نشده که از جمله به 2 نمونه اشاره می شود:
یوگا و مدیتیشن: انجام مرتب و روزانه تمرین های یوگا و مدیتیشن می تواند باعث ایجاد آرامش در فرد شود و به او کمک کند نشانه های این اختلال را مدیریت کند.
اسیدهای چرب مفید: این اسیدها همچون اسید چرب امگا3 برای داشتن عملکرد بهتر مغزی ضروری هستند. تحقیقات انجام شده روی مصرف این مواد تاکید دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 5
فضانوردان چگونه و چند ساعت میخوابند؟

آن گونه که خبرگزاری صدا و سیما پیش از این نوشته بود، فضانورد سابق، «اسکات کلی» حدود ۵۲۰ روز در فضا زندگی کرده است و تجربه خوابیدن در فضا را دارد. به علاوه، او در چندین جای غیرمعمولی دیگر هم خوابیده است. در زیر دریا و یک آزمایشگاه زیرآبی، در یک ایستگاه بالای کوه اورست و حتی در کابین خلبان یک هواپیمای جنگنده!
محل خصوصی برای خواب ندارید
فضا آنقدر که فکر میکنید جادار نیست؛ بهویژه وقتی صحبت از اتاق خواب شما باشد. در ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS)، در محوطه خدمه میخوابند که به اندازه یک کیوسک تلفن است. همین کابین خواب در مقایسه با محل خواب در شاتل فضایی مانند یک هتل لوکس است.
«اسکات کلی» پیش از عزیمت به ایستگاه ISS دو بار با فضانورد شاتل ماموریت فضایی داشته است. او میگوید: در فضاپیمای شاتل محل خصوصی برای خواب ندارید و شما باید هر کجا که هستید و در کنار دیگر همکاران بخوابید، بنابراین اگر کسی بلند شود تا به دستشویی برود شما متوجه میشوید!
خوابیدن در کیسههای خوابی که به دیوار بسته شدهاند
وقتی در فضا هستید با توجه به این که جاذبه کافی برای صاف نگه داشتن شما در رختخواب وجود ندارد؛ نمیتوانید از احساس آرامش در حالت افقی لذت ببرید. فضانوردان در کیسههای خوابی که به دیوار بسته شدهاند میخوابند و در نیمه شب روی هوا شناور نیستند. اما روشهایی وجود دارد که میتواند تجربه خواب شما را تا حدی شبیه به آن چه در زمین است؛ پیادهسازی کند. «اسکات کلی» میگوید: در زندگی روی زمین همیشه با پتو میخوابیم و اگر نباشد کمی عجیب است، ولی در فضا خبری از پتو نیست و شما باید از قلابها و گیرههای کشی برای نگه داشتن خود به جای ثابتی استفاده کنید. برای این که سرتان را روی بالشت بگذارید راهحلهای مختلفی وجود دارد. از هدبندها و بالشتکهای پشت سری که میتوانند به دور سر جفت شوند باید استفاده کنید تا احساس استفاده از بالشت را داشته باشید.
صداهای بسیار بلند و نور بسیار شدیدتر
در فضا هیچ صدایی وجود ندارد، ولی داخل کابین فضاپیما صداهای زیادی میشنوید. این فضانورد سابق خاطرنشان می کند: صداهای درون شاتل فضایی بسیار بلند هستند و من به ناچار از ایرفونهای مسدودکننده مجاری گوش استفاده کردم. همینطور، ممکن است مجبور شوید از چشمبند استفاده کنید چون هرچقدر پنجرهها بسته باشند باز هم نور خورشید وارد فضاپیما میشود و فراموش نکنیم که به خورشید نزدیکتر هستیم و نور بسیار شدیدتری دریافت میشود.
به یاد داشته باشید که فضاپیماها با سرعت فوقالعاده تندی دور زمین میچرخند. ایستگاه فضایی ISS با سرعت ۱۷۱۰۰ مایل در ساعت حرکت میکند. این بدان معناست که فضانوردان در طول یک روز میتوانند ۱۵ یا ۱۶ طلوع خورشید را ببینند. از جمله در مدت زمان خواب شما چندین بار شاهد طلوع آفتاب هستند. در ISS محدودههای مربوط به هر خدمه مقداری خصوصیتر است و میتوان با روشهایی ورود نور را مسدود کرد. همینطور، این بخشها دارای عایق صدا هستند تا خواب راحتتری داشته باشید.
دیدن اشعههای کیهانی با چشمان بسته
در حالیکه ایستگاه فضایی ISS در ارتفاع ۲۵۴ مایلی از سطح زمین میچرخد تلسکوپ فضایی هابل در ارتفاع ۳۴۰ مایلی است. در برخی از ماموریتهای فضایی شاتل که «اسکات کلی» داشته ارتفاع بیشتر از اینها تجربه شده است. او میگوید: در این ارتفاعهای بالا، شما اشعههای کیهانی و کهکشانی بیشتری دریافت میکنید و روی شما تاثیر میگذارند و حتی با چشمان بسته آنها را میبینید. آنها در چشمانداز شما همانند نورهای کوچک چشمکزنی هستند که باعث حواسپرتی میشوند. فضانوردان از دوران آپولو چنین پدیدهای را گزارش دادند و اگرچه دانشمندان ۱۰۰ درصد مطمئن نیستند چه چیزی باعث بروز آن میشود، ولی قطعاً روی خواب فضانوردان تاثیرگذار است.
شاید خواب واقعی را تجربه نکنید
این فضانورد سابق اضافه می کند: شاید شما در تمام دورهای که فضا هستید یک خواب واقعی را تجربه نکنید. یک دلیل آن میتواند استرس و فشار ناشی از کار باشد. فضانوردی یک شغل بسیار سنگین است. شما مرتباً باید برای فضانوردی آموزش ببینید و سفرهایی به نقاط مختلف زمین داشته باشید. ساعت خواب شما به طور کامل به هم میریزد و دائماً مجبور هستید زمان خواب خود را عقب بیندازید. سفرهای طولانی کمکم شما را به بیخوابی عادت میدهند.
چالشهای منحصربهفرد
از سوی دیگر ایمنا نوشت: محیط خواب و ایجاد چرخه طبیعی خواب دو مورد از چالشهای بزرگ فضانوردان است. چندین سال است که فضانوردان خود را با چالشهای خواب در فضا تطبیق دادهاند، درسهایی که آنها از خواب بدون گرانش در فضا آموختهاند، این موضوع را تضمین میکند که روزی اولین ماموریت به مریخ با داشتن خواب کافی انجام خواهد شد. فضانوردان ممکن است مانند مردم روی زمین با مشکلات خواب مواجه شوند، بعضی از چالشهای آنها مانند کارگران شیفت یا افرادی با برنامه غیرعادی است، اما دیگر چالشهای آنها منحصربهفردتر است. برای نمونه، مردم روی زمین نگران گرانش صفر و شناور شدن تختخواب خود نیستند در حالی که فضانوردان باید از ابزار خاصی استفاده کنند تا از شناور شدن آنها هنگام خواب در ایستگاه فضایی جلوگیری کند. دو مورد از بزرگترین چالشهای فضانوردان شامل محیط خواب آنها و ایجاد یک چرخه طبیعی خواب است.
اتاقهای تاریک، آرام و خصوصی در ایستگاههای فضایی برای فضانوردان در نظر گرفته شده است تا بتوانند خواب مفیدی داشته باشند، البته در بعضی ماموریتهای فضایی همیشه اینگونه نیست. کپسولهای Orion که در ماموریتهای آینده به ماه مورد استفاده قرار خواهد گرفت، دارای مخزنهای کوچکی هستند که فضای محدودی برای افراد و کیسههای خواب برای دورههای استراحت را فراهم میکنند. فضانوردان در طول روز شاهد ۱۶ طلوع خورشید هستند، این اتفاق باعث میشود ریتم شبانهروزی بدن افراد دچار اختلال شود. افرادی که در زمین در شیفت شب مشغول کار هستند یا جتلگ را تجربه میکنند، دچار اختلال در ریتم شبانهروزی میشوند. ایستگاه فضایی هر ۹۰ دقیقه یکبار حول زمین میچرخد و دورههای متناوبی از نور و تاریکی را ایجاد میکند. کارشناسان ناسا نوری را به فضای داخلی ایستگاه فضایی اضافه کردهاند تا به بهبود چرخه طبیعی خواب افراد کمک کند. همچنین، نوری را که از پنجرهها در طول شب وارد میشود مسدود میکنند تا افراد بتوانند خواب باکیفیتی را تجربه کنند.
جتلگ فضانوردان قبل از رسیدن آنها به ایستگاه فضایی آغاز و برنامه خواب آنها دچار اختلال میشود. متخصصان ابزارهایی را در آزمایشگاه تولید میکنند که به فضانوردان کمک میکند با چالشهای خواب مقابله کنند. بعضی از استراتژیها مانند کاهش زمان قرار گرفتن در معرض نور آبی و پیروی کردن از یک برنامه منظم خوابیدن و بیدار شدن، به بهبود کیفیت خواب فضانوردان کمک شایانی میکند. به نظر میرسد که انجام ماموریتهای شبیهسازی شده روی زمین امکان کنترل بیشتر اختلالات خواب در فضا را فراهم میکند. در مرکز فضایی جانسون یک محیط فضایی به نام آنالوگ ایجاد کردهاند که یک زیستگاه کوچک است و به اندازه یک پایگاه ماه یا فضاپیمای کوچک قادر است چهار نفر را برای مدت زمان طولانی در خود جای دهد. در این زمینه، پژوهشی انجام شد و افراد ۴۵ روز را در این زیستگاه سپری کردند و از آنها خواسته شد در طول شبهای هفته پنج ساعت و در تعطیلات آخر هفته، هفت یا هشت ساعت بخوابند سپس هوشیاری و عملکرد افراد شرکتکننده در مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد در صورتی که افراد فقط پنج ساعت در طول شب بخوابند، باید برای جبران تاثیر منفی کمبود خواب، شبهای بعد ساعتهای بیشتری بخوابند. ناسا اعلام کرده است هم اکنون افراد باید در ماموریتهای فضایی هشت ساعت و نیم در طول شب بخوابند تا خطر بروز مشکلاتی مانند خستگی و بیماری کاهش پیدا کند.
متخصصان در حال بررسی دادههای خواب هستند تا بتوانند اطلاعات بیشتری در دسترس مریخنوردان آینده قرار دهند.
یک روز در مریخ تقریباً ۳۹ دقیقه بیشتر از یک روز در زمین طول میکشد، بنابراین فضانوردان باید برنامههای خود را به صورت مداوم تنظیم کنند تا به بهبود کیفیت خواب خود کمک کنند. زمانی که هر روز ۳۹ دقیقه طولانیتر باشد، این بدان معناست که هر روز ۳۹ دقیقه دیرتر میخوابید به طوری که پس از گذشت پنج روز انگار از شش منطقه زمانی عبور کردهاید که این اتفاق یک استرس واقعی برای بدن است.
این تغییر زمان ممکن است بر متابولیسم بدن افراد نیز تاثیر داشته باشد. درک چگونگی سازگاری مردم روی زمین برای زندگی در مریخ یکی از راههای آمادهسازی برای ماموریتهای آینده به سیاره مریخ است. از آن جایی که خواب ارتباط تنگاتنگی با عملکرد، هوشیاری و روابط فرد دارد، باید مطمئن شد که فضانوردان خواب کافی و باکیفیت دارند و برای موفقیتهای بیشتر آماده هستند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 7
۱۷۰ هزار نفر مشمول عضویت جدید در صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر شدند
مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی گفت: ۱۷۰ هزار نفر از افراد فاقد بیمه اجتماعی استان، مشمول عضویت جدید در این صندوق شدند که با ایجاد تفاهمنامه با سازمانها زیر چتر بیمه قرار میگیرند.
«محمدرضا غلامزاده» در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: در سال های گذشته ۱۸۰ هزار نفر از جمعیت استان شامل ۳۴ هزار نفر ساکن در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و ۱۴۴ هزار نفر ساکنان مناطق روستایی و عشایری مشمول عضویت در این صندوق بودند که اینک ۱۷۰ هزار نفر دیگر به این مجموعه اضافه شدند. وی تصریح کرد: انعقاد تفاهم نامه های مختلف در راستای حمایت از اقشار فاقد بیمه اجتماعی موجب شد تا گروه های مختلفی از جمله کارگران ساختمانی، قالی بافان، رانندگان، اعضای شرکت های تعاونی، صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی و شاغلان فصلی زیر چتر پوشش بیمه ای این صندوق قرار گیرند. مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی افزود: صندوق بیمه اجتماعی در راستای اصل ۲۹ قانون اساسی در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۵ تفاهم نامه مختلف با سازمان ها و نهادهای مرتبط از جمله سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره تعاون، کار و امور اجتماعی منعقد کرده است تا افرادی که هیچ نوع پوشش بیمه اجتماعی ندارند با حمایت ۷۰ درصدی دولت در پرداخت حق بیمه، زیر پوشش این صندوق قرار بگیرند. وی اضافه کرد: حدود ۱۲ هزار نفر از قالی بافان استان، ۱۵ تا ۱۸ هزار نفر از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی و ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر از بهره برداران بخش کشاورزی مشمول عضویت در این صندوق بیمه اجتماعی قرار گرفتند.
«غلامزاده» در مورد کارگران ساختمانی در نوبت سازمان تامین اجتماعی نیز بیان کرد: با توجه به تفاهم نامه منعقد شده با اتحادیه کارگران ساختمانی، این افراد می توانند زیر پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار گیرند. وی تصریح کرد: با اتحادیه کارگران ساختمانی استان درخصوص ساماندهی این افراد جلساتی برگزار شده است که با واگذاری یک کد کارگزاری به این اتحادیه، تمامی کارگران ساختمانی فاقد بیمه اجتماعی می توانند تحت پوشش بیمه اجتماعی این صندوق قرار گیرند.
مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی در خصوص شاغلان فصلی نیز گفت: تمامی شاغلان فصلی در حوزه های مختلف که مشمول عضویت در سازمان تامین اجتماعی نیستند نیز با ارائه معرفی نامه از اتحادیه های مرتبط و یا ارائه مدرک سازمان فنی و حرفه ای به عضویت این صندوق درآیند.
وی خاطرنشان کرد: تمامی افراد ۱۸ تا ۵۰ سال کشاورز، روستایی، عشایر و سایر مشمولان صندوق با عضویت در صندوق بیمه اجتماعی می توانند از مزایای صندوق از جمله مستمری بازنشستگی، مستمری از کار افتادگی، مستمری بازماندگان و نقل و انتقال سوابق به سایر بیمه های اجتماعی استفاده کنند. «غلامزاده» ادامه داد: تاکنون ۷۴ هزار نفر از جمعیت روستایی، عشایری و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر در استان زیر چتر خدمات صندوق بیمه اجتماعی قرار گرفته اند که با مشمولان جدید به این آمار افزوده خواهد شد.
وی تصریح کرد: استان خراسان شمالی جزو هشت استان برتر کشور در حوزه ضریب پوشش بیمه اجتماعی است که اینک حدود ۳۷ درصد جمعیت مشمول استان تحت پوشش صندوق اجتماعی قرار گرفته اند، در حالی که میانگین ضریب پوشش بیمه اجتماعی در کشور حدود ۲۵ درصد است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.